Misstänkt kemisk attack vid Trump-rally i Tucson

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 september 2024
- NewsVoice redaktion
Trump rally in Tucson in september 2024. Images: News4Tucson

Rapporter tyder på att det kan ha skett en kemisk attack vid ett Trump-rally i Tucson. Ett 20-tal deltagare som stod nära Trump rapporterade att de var tvungna att uppsöka akuten direkt efter mötet. De led av suddig syn och svullnad.

Mer än 2000 personer fyllde Tucson Music Hall på torsdagen för att höra Donald Trumps första tal i Tucson denna kampanj när valdagen närmar sig.

Reportrar från den tidigare presidenten Donald Trump som fick sitta bakom hans scen vid hans Tucson-rally förra veckan berättade för News 4 Tucson utredare att de lämnade med mystiska skador på ögonen.

News 4 Tucsons chefsutredare säger att 48 personer fick sitta på scenen bakom Trump under hela evenemanget. De delades in i två grupper på vardera sidan av scenen.

En sida verkade gå iväg utan några problem, men flera personer som satt nära varandra på vänster sida var tvungna att gå till akuten efter att de lämnat evenemanget.

Några av hans största supportrar fick sitta bakom honom på scenen, och supportrar som Myra Rodriguez njöt av mötet, men när hon gick därifrån förändrades allt.

”Så fort vi hade gått och jag kom ut kände jag att det brände i ögonen. Först trodde hon att det kunde vara allergi.”

”Personalen på akuten sa hela tiden, du vet, från triagesköterskan till assistenten. Är du säker på att du inte har fått något sprayat, dina symptom ser ut som om du har fått något sprayat?”

News 4 Tucson utredare talade med henne morgonen efter fredagen förra veckans rally. Den morgonen var hon nästan blind. Rodriguez säger att läkarna inte kunde avgöra exakt vad som orsakade det.

Flera andra som satt bredvid henne på mötet sökte också läkarvård.

En anonym deltagare säger:

”Mina ögon började vattnas mycket. Min näsa började rinna. Sedan började jag känna hur mitt ansikte rodnade, och sedan kändes det som om min nacke brann, och det bara fortsatte därifrån.”

Den här personen satt i samma område bakom Trump med sin bror. Båda gick därifrån med ögonskador och sökte läkarvård.

Trump rally in Tucson in september 2024. Images: News4Tucson
Trump rally, Tucson. Foto: News4Tucson

Kathleen Wynn, tidigare kandidat till kongressdistrikt 6, satt på motsatt sida av scenen och sa att hon och alla hon känner som satt i närheten av henne gick därifrån utan några problem.

Trump-kampanjen bekräftar att de utreder denna situation.

News 4 Tucson talade med Secret Service, som sa att de inte var informerade om något av detta och fick reda på det först när News 4 ringde dem.

 

Källa: News4Tucson News4Tucson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq