The Exorcism of Emily Rose (Besatt)

publicerad 21 september 2006
- av NewsVoice

En mycket otäck, verklighetsbaserad och bra film. Den kändes balanserad utan att vältra sig i det otäcka för mycket. Filmen utspelas längs med två tidslinjer. Den ena löper i en rättegångssal där en präst är anklagad för påstådd ignorans som ledde till Emily Rose’s död.

Den andra tidslinjen följer de faktiska händelserna där flickan blir besatt av antingen psykisk sjukdom alternativt av sex stycken demoner. Rättegångsdramat omfattar en skeptisk åklagare som inte “tror”, en försvarsadvokat som börjar “tro” samt en – märk väl – kvinnlig [intuitiv] domare som låter Emily Roses’ öde återberättas av prästen vars vittnesmål försvarsadvokatens chef försöker stoppa. Tron på vad som är sant, vetenskapliga fakta och okända möjligheter delar rum och ställs emot varandra.

Den här filmen håller måttet och den är en inspirationskälla för det medium [Terry Evans?] som i en rättssal vågar möta skeptiska och förtalande anklagelser mot observationer som gör gällande att de döda kan tala till oss eller demoner tala igenom oss.

nu filmen. Den är mer upplysande än otäck. Enligt filmen fick Emily Rose (under en UKU) av Maria Magdalena välja mellan att antingen realisera att många människor får veta sanningen om en “andra sida”, “a spirit world”, eller alternativt befrias från sitt lidande i förtid. Emily Rose valde att dö en kvalfylld död för vår vetskaps skull. Det ledde till en bok och denna film.

Filmens hemsida

Trailer


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *