Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Framtiden var igår

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 november 2008
- Torbjörn Sassersson

Flykten till framtiden har redan gått.
När framtiden har tagit över nuet blir livet en flykt. Rädslan för att vara passé och ute tvingar fram ett jagande efter kulturtrender och mode. Man hinner inte med fördjupning. Reflektion betyder inte längre eftertanke utan återspeglingar från den yta och ytlighet som man själv kommit att representera.Detta är inget nytt. Skillnaden idag är det det går så hiskeligt snabbt.
På 1700-talet fanns det en klädesstil, design och musikart som varade rent av över en hel epok med små justeringar. På 1900-talet varade ett mode åtminstone ett år och musikstil rent av under ett decennium.
På 2000-talet hinner man knappt sätta på sig en kavaj förrän den är ute. Trenderna är så många att man egentligen inte skulle behöva bry sig. De som står i stormens öga och ser den ena looken och stilarten efter den andre måste ju göra mycket snabba val för att inte uppleva utanförskap. Den som går i täten är den som skapar. Den som skapar bryr sig inte om vad andra tycker utan gör det som man för stunden gillar och trivs med.
Kanske är det rent av så att den som verkligen skapar trenderna har redan övergivit dem då andra hakar på. Har man tålamod så kommer stilen tillbaka. Mina utsvängda byxor från 1970-talet blev mode igen 35 år senare. Midjemåttets långsiktiga trend gav dock inte tillåtelse att prova de gamla discobrallorna. 🙂
Börje Peratt


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq