Are you a caveman?

0
185

Recent advances in high-throughput DNA sequencing have provided initial glimpses of the nuclear genome of Neandertals as well as other ancient mammals including cave bears and mammoths. In the 7 May 2010 issue of Science, an international team of researchers presents the draft sequence of the Neandertal genome composed of over 3 billion nucleotides from three individuals.

Because Neandertals are much closer kin to us than are chimpanzees, which diverged from the human lineage 5 to 7 million years ago, matching Neandertal DNA against our own has the potential to reveal genetic changes that help define who we are.

Read more in Science Magazine

Dagens Nyheter: Våra förfäder hade sex med Neandertalare


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här