Sven Ove Hansson är Årets förvillare

-

OPINION. Professor Sven Ove Hansson blev Årets förvillare 2010. Sven Ove Hansson har grundat föreningen Vetenskap och folkbildning (VoF.se). Tanken bakom föreningen är god då det finns ett stort behov av att sprida kunskaper om vetenskapens metoder.

“Men under Sven Ove Hanssons ledning har föreningens verksamhet fokuserat på utpekande och förnedring av oliktänkande”, skriver Årets förvillare.

“Sven Ove Hansson har bidragit till ett skimmer av negativitet runt vetenskapen när den som allra mest behövs för upplysningssyften.”

Sven Ove Hansson har förvillat en generation ungdomar till tron att man gynnar vetenskapens intressen genom utpekande, kamp och konflikt snarare än genom utbildning, inhämtande av kunskap, dialog och syntes.

Sven Ove Hansson manar inte till kunskapssökande, enligt sajten Årets förvillare, utan till en självgod tro på att vetenskapliga sanningar kan skapas med förnuftet. Han skyddar tom spökskriverier och kartläggning av oliktänkande samt andra ej vetenskapliga metoder i kraft av sin akademiska professur i filosofi, skriver Årets förvillare.

Läs mer om Årets förvillare 2010

“Bios” om Sven Ove Hansson: Han är professor i filosofi vid KTH och har publicerat cirka 30 böcker om vetenskapsteori och politisk filosofi samt över 200 fackfilosofiska artiklar inom bla beslutsteori samt olika grenar av filosofisk logik. Han var anställd av socialdemokratiska partiet 1978-83. År 1982 grundade Hansson föreningen Vetenskap och Folkbildning och han sitter i styrelsen. Han är redaktör och ansvarig utgivare för föreningens tidskrift Folkvett.

Läs mer i andra medier om Årets förvillare

SvD skriver om Årets förvillare 2008

NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

7 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest
7 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
ruben
ruben
Gäst
17 december 2010 kl 18:38

Hej!
Det enda jag är nöjd över med det här priset är för att jag tycker oliktänkande har en minst lika viktig plats i världen, som de likriktade. Därför hyllar jag priset och hoppas den ovärdiga och elaka propagandan mot oliktänkande positiva människor avtar eller slutar.

ruben
ruben
Gäst
17 december 2010 kl 20:24

Önskar verkligen att det här prisets värde ökar så länge det behövs, men önskar mer att vi kan skippa det för att det inte behövs längre. Jag tror nämligen att det är av största betydelse att positiva nya krafter får gehör utan att bli hånade och “nollade” och förföljda som de blivit. Stor heder till dej Torbjörn och dina medarbetare, som tar initiativ och tror på “goda” krafter. Jag blir lyriskt glad över det 🙂

StefanD
Stefan(@disqus_txiiaqy3kb)
17 december 2010 kl 23:27

Stämmer det att han var i KFLMr, Stalinist?
Kanhända är det en förklaring isf. Socialistisk realism t ex….

StefanD
Stefan(@disqus_txiiaqy3kb)
17 december 2010 kl 23:28

Hmm, ska förståss vara KFMLr ovan!

vladimir
vladimir
Gäst
19 december 2010 kl 21:46

Sven-ove Hansson var med i KFML, men Hans “ishackan” Isaksson var med i KFMLr.

NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV

ANNONS

7
0
Kommentera gärnax
()
x