Vaccinationsindustrin lurade skolmedicinen och världen – värdet av vaccin ifrågasätts

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 januari 2011
- NewsVoice redaktion
Klienter diskuterar med en läkare om tvångsvaccinering - Bild: Crestock.com

Vaccinationsindustrin tillskrev sig själva äran att ha reducerat de stora farsoterna i världen. I själva verket har industrin fört allmänheten och det medicinska samhället bakom ljuset genom att skriva om historien. De globala vaccinationsprogrammen startade efter att farsoterna nästan försvunnit.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad 11 nov 2013 | Grafer: Raymond Obomsawin M.Sc., Ph.D

Barnsjukdomar minskade lånt innan vaccinprogrammen startade på 1950-talet

Beskärd graf

Vetenskaplig forskning visar att kikhosta, mässling, sharlakansfeber och tuberkulos istället minskade på grund av bättre boende, allmänhälsa, kost och allmänt bättre levnadsförhållanden från 1900-talets början fram till 1960-talet. Samma sak gäller polio som jag återkommer till i en senare artikel.

Följande diagram gör att hela hysterin som omgärdar vaccinationer framträder i ett nytt ljus. En hysteri som kulminerade 2009 då 5-6 miljoner svenskar vaccinerade sig mot svininfluensan som visade sig vara lika farlig som vanlig säsongsinfluensa. När studenter inom skolmedicin lär sig om vaccin visas endast beskärda grafer enligt obekräftade uppgifter. Endast slutet på graferna redovisas (t.h.) och då framstår det som om att vaccin skapat färre dödsfall och insjuknanden. På samma sätt har beskärda grafer publicerats i media under decennier.

Den vilseledande  föreställningen om vaccinens förträfflighet har sedan spridits över hela världen. Resten är historia. Det finns anledning att återkomma till denna forskning och dess konsekvenser på vår syn på läkemedelsindustrins egentliga uppsåt och förmåga att påverka folkhälsan i världen.

De världslomfattande vaccinationsprogrammen startade efter att farsoterna nästan försvunnit

Säsongsinfluensa, USA

vaccin-influenza-mortality-graph

Mässling, Kanada

vaccin-measles-graph

Denna graf ovan kritiserades extra mycket av skeptiker. Läs mer

Dödsfall i mässling, England

vaccin-measles2-graph

Dödsfall i kikhosta, USA

vaccin-pertussis-graph

Dödsfall i kikhosta, England

Sharlakansfeber, USA

vaccin-scarlet-fever-graph

Skörbjugg och mässling jämförs, England

vaccin-scurvey-measles-graph

Skörbjugg och kikhosta jämförs, England

vaccin-scurvey-pertussis-graph

Dödsfall i tuberkulos, Kanada

vaccin-tuberculosis-graph

Dödsfall i tuberkulos, USA

vaccin-tuberculosis2-graph

Dödsfall i tuberkulos, Nya Zealand

vaccin-tuberculosis3-graph

Sammanställning: Raymond Obomsawin M.Sc., Ph.D

Relaterat

vaccin mässling

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Jag vill peka på ett glömt (verkar det) samband mellan Polio och DDT. Detta är ett klipp ur min bok: Långsamt Vaknar Vi Upp, och ser vilka som styr vår värld.

  Flera forskare anser att polio inte orsakas av ett virus, vilket är förutsättningen för att ett vaccin ska kunna tas fram, utan i stället en följd av insektsgiftet DDT vilket fick stor spridning under början av 1900-talet. Under sommaren hängdes vinterns yllekläder in i garderoberna och besprutades med DDT som skydd mot mal. Många barn lekte sedan i dessa garde-rober under regniga sommardagar. Kan det ha varit då de ”smittades”?
  DDT sprutades till en början på våra åkrar och var avsett att döda insekterna genom att förlama deras nervsystem. Att de också kunde leda till förlamning hos människor bortsåg man ifrån. Eller såg man det kanske som en sanning som inte fick komma fram? Kan det möjligen ha skapats för just detta syfte? Av en synnerligen märklig ”tillfällighet” innehade Geigy, som numera heter Novartis, patentet för användning av DDT som insektsmedel. Novartis till-verkar vacciner! Dessutom följer kurvorna för tillverkning (och användning) av DDT och antal polioutbrott, varandra i det närmaste exakt. (63)
  Ett poliovaccin togs fram som orsakade många poliofall, men naturligtvis var verkningslöst mot DDT-ets effekter på nervsystemet.
  Påståendena om att polio utrotades av vaccinerna är ett huvudargument för användning av vacciner över huvud taget. Sannolikt är i stället sanningen att polio försvann när DDT slutade tillverkas.

  Här är en länk angående detta samband:
  http://connecticuthistory.org/morton-biskind-warned-the-world-about-ddt/

 • Här är två bra länkar om vaccin. Den ena finns på PubMed och handlar om studiet av antal insjuknade i mässling efter införandet av vaccin i England.

  Studien utfördes under åren 1950 – 1979 och tycks visa att antalet fall av mässling INTE har minskat sedan man införde vaccin:

  “The analysis further suggests that the national measles vaccination programme has not lowered the total number of individuals susceptible to measles in England and Wales.”

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7085179

  Den andra är en studie om influensavaccinering, utförd av Dr Tom Jefferson (2006) från det oberoende Cochrane-institutet:
  “Influenza vaccination: policy versus evidence ”

  Utfallet av den studien, som är en sammanställning av de vaccinationsstudier som då fanns tillgängliga visade att:
  Det fanns inga studier som bevisade att influens-vaccin verkligen fungerade
  Det fanns heller inga studier som visade att vaccinen var säkra!

  “Evidence from systematic reviews shows that inactivated vaccines have little or no effect on the effects measured

  Most studies are of poor methodological quality and the impact of confounders is high
  Little comparative evidence exists on the safety of these vaccines

  Reasons for the current gap between policy and evidence are unclear, but given the huge resources involved, a re-evaluation should be urgently undertaken.”

  http://www.bmj.com/cgi/content/full/333/7574/912

  Jag tycker att hans slutsats är helt rimlig. Varför kasta bort så mycket pengar på något som möjligen inte fungerar och som många hävdar har gjort skada?

  Det är konstigt att våra myndigheter är så ointresserade av att göra egna studier i ämnet. Har vaccin, till exempel, lett till en ökning av diabetes, astma eller öroninflammationer hos barn? I Japan utfördes förra hösten en studie på skolbarn angående influensa och det konstaterades att barn som fick doser av D3 vitamin var 50 % friskare än de som fick Tamiflu, t ex!

 • Jag går hos en gammal homeopat i Majorna (85 år!). En riktigt vis man, som hjälpt mig med en åkomma som vårdcentralen ryckte på axlarna åt. Han har många “riktiga” läkare i sitt klientel, som brukar vara angelägna om att det hålls “diskret”.
  Det första han sa till mig var “du har väl inte vaccinerat dig mot svininfluensan??” och det hade jag inte, och gjorde aldrig heller.
  I Sverige är vi “ordentliga” och vaccinerar oss omedelbart, så fort det talas om det. Som om det vore det allra viktigaste här i livet. Folk släpper det de har för händer och vaccinerar sig! Jag har funderat mycket på det här…
  Det här blogginlägget skrev jag under flunsatiden, och det är nog aktuellt ännu, fast kanske en del av länkarna inte fungerar längre: http://perraj.wordpress.com/2009/12/03/bara-lite-influensa/

 • Det finns många läkare som hjälpt vaccinationsskadade att bli friskare med hjälp av homeopati. Den danske läkaren Gunner Ödum till exempel.

 • Kommentar från: Raymond Obomsawin M.Sc., Ph.D:
  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
  “When designing historical epidemiological time charts one needs to select in advance a consistent sequence of data points to use. This means that data between those points is missing. It’s generally impossible to put into a graph or table all the information that one may be drawing upon.

  The table employed 12 year time intervals. The trendline data given is indeed accurate, excepting the period of 1959-68 for which there is no available data (see note below). The important thing is the visible trend or pattern over the decades.

  * My timeline table on measles in Canada was updated a year ago to specify that no data was available for the period of 1959-68.

  Interestingly they focused on one (1) table to try and discredit the many others – on which there is a profound silence by the critics.”

 • Tack för era användarberättelser av vaccin. Tips gärna fler vänner att skriva här om sina erfarenheter.

  Läs även denna artikel:
  Mässlingsfall hade försvunnit med 90% innan mässlingsvaccinet existerade:
  http://wp.me/p17M3t-2ba

 • Påssjuka ska skydda kvinnor från bröstcancer har jag hört några gånger. Skulle inte förvåna mig om någon av de andra barnsjukdomarna har liknande effekter. Min moder (som är mer intuitivt begåvad än hon vill medge) gav aldrig pencillin eller något i onödan när jag var liten, vilket tydligen var apart under senare delen av 60-talet. Utom de obligatoriska vaccinen då förstås… Hon sprang dessutom iväg till goda vänner och hälsade på så fort det var tal om att någon barnsjukdom fanns att smitta mig med, så jag har haft allt utom scharlakansfeber.

  Sjuklig har jag varit sedan 1986 och det otal vaccin jag fick ta när jag skulle till Kina. Det, och borrade amalgamplomber visar ett indiciemönster som inte går att bortse ifrån i mitt liv. Så, kudos till alla som håller sina ungar friska så naturligt det går.

 • Jag står idag i en valsituation som är enkelt. I morgon vill BVC vaccinera min tvåmånadersbebis, men det blir inget av det. En barnmoska på BVC Danderyd sa kort och gott: vi gör bara vad Socialstyrelsen säger åt oss, tex att barnen måste vaccineras.

  En annan barnmorska informerade oss om att all immunitet finns i modersmjölken. Det finns ÖVERHUVUDTAGET ingen anledning att vaccinera barn eftersom de ammas, men Socialstyrelsen verkar vara ett IT-företag som programmerar alla anställda på Landstinget.

  Ingen inom Landstinget verkar ifrågasätta vaccin och ingen eller få vet att det ens existerar en debatt i tex USA om vaccinets skador.

  Den enda slutsats man kan dra är att allt ansvar finns hos föräldrarna. Vi måste utbilda oss genom att studera ämnet vaccin. Personalen inom svensk sjukvård är för robotiserad och kan ej litas på, tyvärr. Jag är bekant med flera föräldrar vars barn fick autism strax efter vaccinering. Först var barnen närvarande och utåtriktade och efter vaccinering “försvann” de och blev okontaktbara.

  Både autism och narkolepsi som barn fick efter svininfluensavaccinet har en sak gemensamt, de utgör djupa neurologiska skador.

  Svensk sjukvård säger att man inte kan fastställa om det var vaccinet som var orsaken till autism innan 3 års ålder, men eftersom alla barn “ska” vaccineras redan från 2 månaders ålder kan ingen förälder någonsin bevisa att det var vaccinet. Det finns bara en part som tjänar på detta och det är Läkemedelsindustrin som varje år tjänar miljardbelopp på att sälja vaccin.

  • Finns många tragiska berättelser om vaccin.
   Svenska sjukvården har en syn som personalen utbildas i. I Sverige ifrågasätter vi inte auktoriteter. I sammanhanget minns jag en sketch från 80-talet med Björn Skifs och Jarl Borssen.
   Björn Skifs är patienten som har ont i halsen och även ont i huvudet. Han går till Jarl som sitter bakom ett skrivbord iförd vit rock.
   Och Dr. Jarl rekommenderar Björn att köpa ett paket cigaretter och börja med ett halvt paket om dagen. Björn ifrågasätter detta, tycker det verkar konstigt.
   Jarl svarar med “Jaja, man kan ju öka dosen efter hand om du skulle finna det lämpligt så.”
   Björn stirrar och jaja…
   Jarl talar i myndig och auktoritär ton “Ja, några sådana här om dagen och huvudvärken försvinner och det öppnar upp halsen.”
   Björn nickar och säger “Ok tack,ja jag litar ju på er för ni är ju läkare.”
   Jarl säger: “Läkare? För jag sitter här med en vit rock? Nej, jag är ju tobakshandlare!”
   Och där slutar sketchen.

   • Haha! Snygg parallell till läkemedelsförsäljare.
    Om nu vaccin har någon positiv verkan så kan det ju vara en placeboeffekt.
    Placebomedicin har visat sig (i nya metastudier på nyligen frisläppta ej tidigare publicerade läkemedelsstudier) vara snudd på lika effektivt som de läkemedel de skulle jämföras med. Se gärna vidare: Irving Kirsch

 • Jag har varit mera motståndare för all vaccinering….Har nu hamnat i en svacka där jag överväger om jag borde vaccinera mina barn med MPR ändå. Mina barn är 10,8,6 och 4 år och har alltid haft reaktioner på vaccinationer, speciellt den med stelkramp+ några andra. har aldrig lidit så förr som jag gjorde när min nu 8 årige son fick den vaccinen. Redan inom 15 min blev han så sjuk i armen, han blev yr, trött(sov 20 timmar i dygnet), fick feber,yrade, hallucinerade, apatisk och ingen aptit.
  Jag ringde bvc,mne dom sa att det var vanligt!!! Jag vakade över honom i 3 dygn innan febern gick ner..Hans aptit var borta i 3 veckor och han sov massor o var ständigt trött i ca 1 mån tid 🙁
  SÅ när svininfl.vaccinet kom vägrade jag att ge den till mina barn, mej själv, min man och mina föräldrar:Och det är jag glad över idag.
  Nu pratas det igen om någon mässlingsepidemi som går(i Finland) så därför har jag funderat till o från på MPR vaccinet…Jag vet själv att jag fick MPR vaccinationen när jag var 13 år,men jag har bara fåttt den en gång, inte två som jag nu har läst att man ska ha…
  Inbillning eller inte, men jag tycker själv att jag o mina syskon och mina barn är friskare än många andra barn. Väldigt sällan vi får feber(har inte haft feber(över 38 på 25 år, senaste gången var när jag hade påssjuka som barn),mia barn hade senast febr för 1,5 år sen när dom hade vattkoppor! FÖrkylningar har vi som alla andra,men jag börjar tro att mindre vaccineringar gör att vi i slutäöndan hålls friskare…..???!!

  • Hej Maria.
   Utsätt inte dina barn för mera vaccin. Om dina barn har en bra näringstatus klarar de av barnsjukdomarna utan några större besvär. Själv höll jag på att dö efter den vaccination jag fick som barn så därför fick inte min pojke någon vaccination och han var världens friskaste barn. Visserligen fick han mässling men han klarade av det utan problem. Barn blir troligen starkare om de får gå igenom barnsjukdomarna, det stärker nog deras immunförsvar.

 • Det diagram du länkar till befäster att min artikel har grafer som är korrekta om än förenklade. Även när mer detaljerade grafer redovisas framgår att när vaccinationsprogrammen sattes in hade farsoterna redan försvunnit till 80-90%.

  Din graf som befäster den här artikelns budskap: http://tinyurl.com/5srs9lb

 • Du tycks ha missat att nästan alla av dina grafer visar mortalitet, inte incidens. De visar alltså antalet som dött, och inte antalet som insjuknat. Det är då märkligt att du påstår att sjukdomarna “försvunnit” innan vaccinationerna började. Så är det inte.

  Enda undantaget är grafen för mässling i Canada, som faktiskt visar incidens. Den grafen är grovt förenklad och bygger på den mer detaljerade graf jag länkat till som min website, och som du kan se registrerades inte några mässlingsfall under perioden 1959-1968. Det är därför mässlingsincidensen till synes minskar innan vaccinationsprogrammet påbörjades. Det beror inte på att incidensen verkligen minskade, utan på att mässlingsfallen inte rapporterades.

 • Hinner inte bemöta alla dina (BKs) tankar denna helg, men tex polio verkar följa samma öde som de andra sjukdomarna dvs polio hade nästan helt försvunnit innan vaccinationsprogrammen startades vilket visar att det inte var vaccin som räddade världen utan något helt annat.

  Orsakerna var istället bättre allmänna levnads-, närings- samt boendeförhållanden. Se denna graf: http://media3.torbjornsassersson.com/2011/01/polio-vaccination.gif

  Källa: Official Year Books of the Commonwealth of Australia

  I övrigt se grafen för “scarlet fever” (sharlakansfeber som får utgöra kontrollgrupp) där inget vaccin sattes in och ändå utrotades sjukdomen utan vaccin. Knappt inte ens en utplanande kurva återfinns. Att ge vaccin äran för att de olika kurvorna går neråt mot noll på slutet för de olika sjukdomarna är inte ett bevis för att vaccin fungerar eftersom kontrollgrupperna utan vaccin visar samma kurvtagning.

  Se graf som visar normal kurvtagning utan vaccin inblandat: http://media3.torbjornsassersson.com/2011/01/vaccin-scarlet-fever-graph-455×516.png

 • Som jag sa, titta en gång till på mässlingskurvan, den är intressant för den visar till skillnad från de andra incidensen, alltså förekomsten, och inte dödsfallen i sjukdomen. Som du ser planar den ut innan man började vaccinera och närmar sig sedan gradvis noll, som man kan förvänta sig, man uppnår ju inte full vaccinationstäckning från ena året till det andra.
  Nej, jag känner inte E.B. Däremot är jag så gammal att jag upplevt den tiden när det bara fanns vaccin mot tbc och smittkoppor. Jag har sett poliofall på nära håll och själv haft mässling. Det är en erfarenhet som jag är tacksam att mina barn sluppit uppleva. Smittkopporna är utrotade tack vare vaccineringen. Nutidens svenska barn slipper skräcken för barnförlamning. Man får vara ganska historielös för att inte inse vilka framsteg vaccineringen inneburit.

 • Mycket efterlängtat att du lägger ut dessa grafer. Jag har känt till dessa fakta i 15 år, och lyckligtvis fick jag veta det innan mitt första barn föddes. Det var därför lätt för mig att besluta om att avstå från vacciner för mina döttrar. Jag hoppas att detta blir föremål för en större och vidare debatt, men jag tvivlar på att tex smittskyddsinstitutet kommer att ha särskilt bråttom att kommentera.

  Min utgångspunkt har alltid varit att jag vill ha bevis på att substanser som ska injiceras i min eller mitt barns kropp har bevisad säkerhet och nytta. Jag är uppriktigt förbluffad att så få människor delar den uppfattningen.

  Jag är glad att jag hittade hit till denna sajt, hoppas du får mycket mothugg också, för det tycker jag att denna fråga förtjänar (en öppen debatt alltså) 😉

 • Jättebra frågor. Inkom gärna med bevis på det du påstår. Det finns anledning att både du och jag återkommer med artiklar som fördjupat spanar efter svaren. Var kan jag läsa dina artiklar el kanske tom avhandlingar, om du är journalist alt forskare? Webbadress? Är EB samma person som BK? Känner ni varandra? Ni skriver ungefär på samma sätt.

 • Självklart visar kurvorna hur sjukhusvården och särskilt omhändertagandet av akut sjuka förbättrats under 1900-talet! Idag är det få som dör i akuta infektionssjukdomar jämfört med tidigare. Som sagts ovan visar graferna bara dödsfall och inte allvarligt sjuka med kvarvarande skador. Du säger att dödsfallen planade ut mot noll innan vaccinationerna kom, men det är väl ingenting som säger det? Allergier har ökat kraftigt från 60-talet och framåt men ökningen började innan allmänna vaccinationsprogrammen och har nu planat ut. Du talar om en mängd immunologiska sjukdomar och även andra sjukdomar utan att specificera det närmre. Vad har du för belägg för att dessa har ökat om man bortser från en åldrande befolkning vilket ger fler drabbade, bättre diagnostik vilket gör att många fler får en diagnos. Samt det faktum att vi har fått effektivare behandling vilket gör att många med sjukdomar som för 30-40 år sedan hade en mer eller mindre usel prognos nu kan behandlas med bra resultat, folk dör inte, vilket såklart ökar prevalensen av just den sjukdomen.

 • Man kan uttolka ur graferna att vaccinationerna tycks ha bromsat tillfrisknandet eftersom kurvorna planar ut.

  Innan vaccinationerna stupar kurvorna mot noll, men efter vaccinationerna planar de ut och det tog längre tid för sjukdomsfallen att minska.

  De senaste 50 åren har vaccinationernas populäritet ökat dramatiskt. Det har även immunologiska sjukdomar och en rad andra sjukdomar gjort. Frågan är hur mycket skador som uppstått pga vaccinen.

 • Riktigt bra grafer! Bra artikel! Lätt att dra egna slutsatser, men det vore värdefullt om du kunde kommentera varje graf/grafpar med några kärnfulla ord.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *