Google googlar dig och anpassar sökresultaten

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 oktober 2011
- Torbjörn Sassersson

En Google-ingenjör berättade att även när en surfare inte googlar plockar Google upp 57 signaler från din dator som sedan används för att anpassa sökresultaten. Det är anledningen till att olika personer får helt olika sökresultat trots att de söker på exakt samma sökord exakt samtidigt. Google kollar vad folk klickar på och gör de klickade webbsidorna till sidor som får högre rang dvs de listas högre vid googling.

Läs hela artikeln

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: google

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *