World Revolution Not Seen on TV

9

USA (många städer från New York till Los Angeles), Egypten, Jordanien, Rom, Yemen, Australien, Tunisien, London, Soeul, Libyen, Algeriet, Spanien, Grekland, Frankrike.

“Those who tread the earth gently, when the ignorant speak to them, they only utter peace. In the privacy of the night, they meditate.” Quran (25:63-66)

“Meditate and let thine eye be single, and thy whole body shall be a full of light”. Holy Bible (Matt 6:22)

“When meditation is mastered, the mind is unwavering like the flame of a lamp in a windless place.” Bhagavad Gita

“The main emphasis in Bhuddism is to transform the mind, and this transformation depends upon meditation.” Dalai Lama

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Conny Freij Larson
Conny Freij Larson
Gäst
27 november 2011 kl 21:44

Det fanns för ett antal år sedan ett politiskt parti vars viktigaste programpunkt var att samhället skulle anställa stort antal människor som skulle meditera i grupp för att dämpa kriminalitet, och att också införa lugnande energier så att hälsotillståndet förbättrades. Alla de kostnader man då skulle undvika/slippa var det som skulle finansiera det hela, med överskott till statskassan.
Jag kommer inte ihåg namnet nu, men de hänvisade också till försök som ska ha gjorts i stor skala och i olika sammanhang och som visat goda resultat.

RM
RM
Gäst
Reply to  Conny Freij Larson
28 november 2011 kl 19:40

Dr. John Hagelin is running for president. Du menar the US Peace Movement, som tidigare hette the Natural Law Party. http://www.uspeacegovernment.org/

RM
RM
Gäst
Reply to  NewsVoice
29 november 2011 kl 10:24

Och även forskare i kvantfysik och om medvetandets utveckling.

Admin
Admin
Gäst
24 november 2011 kl 13:27

Var det denna du menade?

Effects of Group Practice of the Transcendental Meditation Program on Preventing Violent Crime in Washington, DC: Results of the National Demonstration Project, June-July 1993

http://www.istpp.org/crime_prevention/

This National Demonstration Project to Reduce Violent Crime and Improve Governmental Effectiveness brought approximately 4,000 participants in the Transcendental Meditation and TM-Sidhi programs to the United States national capital from June 7 to July 30, 1993.

Analysis of 1993 data, controlling for temperature, revealed that there was a highly significant decrease in HRA crimes associated with increases in the size of the group during the Demonstration Project. The maximum decrease was 23.3% when the size of the group was largest during the final week of the project. The statistical probability that this result could reflect chance variation in crime levels was less than 2 in 1 billion (p < .000000002).

ruben
ruben
Gäst
Reply to  Admin
24 november 2011 kl 14:30

Ja tack, det måste varit den jag tänkte på. Jag hade för mej att det var en film, men kanske kommer ihåg fel. Ja den studien tycker jag verifierar och ger en positiv syn om hur kraftfullt, enskilda människor var för sig kan påverka omgivningen. Det är något hoppfullt att enskilda människors känslor eller tankar sprider sig till andra som vågor i vattnet och påverkar. Det för med sig i förlängningen kanske bättre förståelse att vi bara vinner på att verka så gott vi kan för att människor omkring oss mår bra, tänker jag. Ja det är i praktiken ingenting nytt under solen, men väl värt att tänka på varje dag och lätt att glömma ibland 🙂 Skulle gärna vilja se ett sånt experiment eller studie i Svensk storstad också.

ruben
ruben
Gäst
24 november 2011 kl 12:29

Synd att det inte går att se andra filmen. Tänkte just på liknande artikel i helgen och försökt leta upp den. För visst har den eller en med liknande tema varit ute här förut? Handlade inte andra filmen om ett försök man gjort i en storstad i USA där flera hundra mediterade fred och kärlek samtidigt och jämförde tidsmässigt med brottsstatistiken hur den timme för timme gick ned till noll brott för att sedan öka efter att man slutat meditationen? Eller var det en annan artikel som jag har blandat ihop det med?

Pål BergströmD
24 november 2011 kl 10:41

Fin och tänkvärd film. Ett enkelt val.