Den kriminella läkemedelsindustrin och det etablerade forskningsfusket

29

“Vi måste börja ifrågasätta auktoriteter som idag styrs av storindustrin”

Så kallade whistleblowers, de som vistats på insidan av läkemedelsindustrin och väljer att offentliggöra vad de bevittnat och själva utfört för dessa mäktiga företag, har upprepade gånger under många år avslöjat skumraskmetoderna man använder för att få farliga och ibland verkningslösa medel godkända på marknaden.

Text: Lena Leusch | Foto: Brooks Elliott condition: Creative Commons Licence

Det handlar främst om forskningsfusk, mutor av olika storlek och “spökskriverier”, läkare som betalas för att skriva positivt om ett läkemedel eller negativt om konkurrerande behandlingsmetoder.

Detta är ingen hemlighet och rapporterna haglar sedan många år tillbaka. Läkemedelsföretagen betalar miljardbelopp i böter men får fortsätta verksamheten – medan vanligt folk bestraffas med näringsförbud för mindre och sänds till fängelse vid stöld eller misshandel av endast en person. Den manipulerade forskningen orsakar dödsfall samt upprepade och kroniska skadeverkningar på otaliga människor världen över, i alla åldrar.

Forskning till Salu
Boken: Forskning till Salu handlar om Karolinska Institutet

Hur kan detta fortgå? Enligt insiders från läkemedelsindustrin handlar det om ett tyst samarbete mellan industrin och myndigheterna som inkasserar de enorma summorna, summor som låter skyhöga för en vanlig arbetare men som inte berör storindustrin nämnvärt. Vad industrin gör är att höja priset på varje piller av storsäljande preparat. Det är konsumenten som står för notan, både ekonomiskt såväl som med liv och hälsa. När stora skandaler uppenbaras utan att snabbt kunna mörkläggas (ex. den påstådda svininfluensapandemin och vaccinet som orsakade enorma, direkta skador), då finns det resurser för att upprätta allmänhetens förtroende med massiv propaganda och nya tillvägagångssätt.

Är det inte också en form av stöld, åtminstone falsk marknadsföring, att medvetet sälja verkningslösa produkter under falska premisser?

Ta bara något så vanligt och frekvent använt vintertid som hostmedicin med ständiga reklaminslag i tidningar såväl som på TV – men det finns inga vetenskapliga bevis för att hostmediciner fungerar och receptfritt är absolut inte heller liktydigt med riskfritt. Öka styrkan på denna nivå och vi har fenomenet massvaccination och propagandaapparaten kring detta.

SvD Nyheter 2012-01-12 

“I en studie av British Medical Journal (BMJ) svarar över tio procent av nära 2 800 forskare i Storbritannien att de sett kollegor medvetet fuska med sin forskning. Sex procent säger sig vara medvetna om möjligt fusk som inte utretts ordentligt på institutionen.”

“Medicinalindustriens forskningsfusk og de købte lægern” är en mycket intressant artikel med gedigen källhänvisning, publicerad på videnskab.dk, av Peter C. Gøtzsche prof., overlæge, dr. med, Det Nordiske Cochrane Center, Rigshospitalet  från januari 2011.  2000-talets Vetenskap publicerade ett referat till artikeln  2011 och översättning av hela texten om forskningsfusket, böterna och de köpta läkarna finner du här.

Företagen tjänar mycket mer på olaglig verksamhet:

“Världens största läkemedelsbolag, Pfizer, betalade till exempel ett rekordbötesbelopp på 2,3 miljarder dollar i en uppgörelse. Uppgörelsen nåddes efter anklagelser om bedrägeri och brott på grund av marknadsföring av fyra läkemedel för indikationer de inte var godkända för (off-label use). Böter på till och med att storleken verkar inte ha någon avskräckande effekt. Pfizer lovade amerikanska Department of Health att inte göra det igen men det var fjärde gången Pfizer avlagt detta löfte.”

Läkare bidrar till olagligheterna genom att sälja sitt namn till artiklar om off-label use, som företag använder i sin marknadsföring:

“David Healy har uppskattat att ungefär hälften av den vetenskapliga litteraturen om psykofarmaka är skriven av spöken eller företagsanställda författare, eller offentliggöras i tillägg till tidskrifter utan peer review.

Spökartiklar publiceras ofta i high-impact-tidskrifter, och man bör därför vara extra kritisk när man läser artiklar om läkemedelsprövningar, även i sådana tidskrifter.”

Alla experter köps i förväg:

“Det är också ett problem för rättssäkerheten, att åklagare som väcker talan mot företagen, kan möta att alla potentiella expertvittnen är köpta i förväg. Den advokat som undersökte Läkemedelsstyrelsens roll i Omniscan-fallet, kunde inte hitta en enda expert i Skandinavien, som inte hade samarbetat med industrin.”

 Marcia Angell, tidigare chefredaktör för New England Journal of Medicine sammanfattar:

“It is simply no longer possible to believe much of the clinical research that is published, or to rely on the judgment of trusted physicians or authoritative medical guidelines. I take no pleasure in this conclusion, which I reached slowly and reluctantly over my two decades as an editor of The New England Journal of Medicine.”

En artikel i Läkartidningen belyser problemet, kan man lita på kliniska studier?

“Det senaste året har det kommit många belägg för att företagssponsrade publicerade kliniska studier kan vara allt annat än tillförlitliga. Negativa studier publiceras inte i samma utsträckning som positiva, artiklarna spökskrivs av företagen och det finns till och med uppgifter som tyder på att grunddata har manipulerats för att dölja dödliga biverkningar.”

SBU (Statens beredning för medicinsk utvärdering) belyser resultaten som vården inte får se.

“När bara vissa studier publiceras, kan helhetsbilden bli helt fel, skriver professor Björn Beermann, ledamot i SBU:s råd. Enligt flera undersökningar är chansen att negativa studier publiceras bara omkring hälften så stor som att positiva studier publiceras, även många år efter det att de har slutförts.”

I Vetenskapens värld (del 8 av 18 2010: Piller på liv och död) fick vi dessutom veta hur slumpmässig läkemedelsforskningen är och att alla som äter mediciner deltar i ett enormt experiment med sina liv och hälsa som insats. De kemiska föreningarna kan blir direkt dödliga, eller i vissa fall – rädda liv.

“Under en livstid får vi oss mängder av läkemedel, många av dem nödvändiga för att vi ska överleva och må bra. Men äter vi för mycket piller? Förr åt man piller när man var sjuk, idag äter vissa läkemedel i alla livets skeden. Behöver världen sex viagrapiller i sekunden? Och behöver vi piller för att också sluta våra dagar?

Notera att man medvetet eller omedvetet påstår att många läkemedel är nödvändiga för att  överleva och må bra, inte att de gör oss friska eller hjälper oss till god hälsa och balans. Begreppet “må bra” är också relativt, de flesta droger får oss också att må bra pga av kraftfull stimulering av det limbiska systemet (hjärnans “belöningssystem”), här kan vi räkna in raffinerat socker, kaffe och givetvis kemiska mediciner som manipulerar vår naturliga biokemi. Som en klok kvinna sa under ett samtal angående vacciners verkan; man kan gå ned i vikt av rökning och det mår ju en del bra av, men i ett helhetsperspektiv, överväger fördelarna skadorna som medföljer?

Några talande citat saxade ur programmet:

”Det finns inga helt ofarliga mediciner eller mediciner vi vet allting om.”

”En medicin är ett försök att påverka en fundamental biologisk process.”

”En djupgående förändring. Det kan man inte göra utan vissa oönskade effekter.”

Boktips på området forskning och det utbredda fusket:

Översatt till svenska har vi bland andra Ralf Sundbergs “Forskningsfusket! – så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin” och  dr John Virapens bok “Piller & profiter: memoarer från en läkemedelsindustri med dödlig biverkan” (Confessions of a Pharma-Insider).

Så kallade läkemedel existerar under falsk flagg, de har ingen läkande effekt och innehåller, precis som med andra kemikalier inget som våra kroppar behöver, därmed är det alltid en belastning för kroppen och orsakar obalans i våra system – detta måste vi ha i åtanke varje gång vi väljer att utsätta våra kroppar för dessa ämnen. Läkemedlen kan döda inkräktande bakterier (men samtidigt även de som är livsviktiga för oss), manipulera naturliga funktioner och kan dämpa upplevelsen av symtom. Men trycker vi undan symtomen, eller mer bildligt trycker in dem i kroppen, då nonchalerar vi kroppens intelligenta larmsystem.

Symtom, krämpor och obehag är kroppens sätt att signalera obalans, något är fel och måste åtgärdas snarast, huvudvärk betyder faktiskt inte att vi har Alvedonbrist. Tejpar vi över varningslampan och kör vidare så fortgår och växer obalansen, tills vi kraschar i större sjukdomstillstånd. När vi kollapsar då har vi hamnat vid sista utposten, kroppens sista desperata försök att få uppmärksamhet.

Det enda som läker kroppen är kroppen själv, om den får korrekt bränsle till energiproduktionen (ATP) som krävs för processen, samt inte utsätts för skadlig belastning, intensiv eller ihållande sådan. Läkemedelsindustrins fulspel och forskningsfusk sträcker sig därför över andra arenor, alltså inte bara för sina preparat utan mot allt som kan hjälpa och stimulera våra kroppars egen, naturliga självläkningsprocess. Naturliga vitaminer, mineraler, örter och alternativa behandlingar försöker man med alla medel (och vi vet ju att dessa har storindustrin gott av) ge stämpeln, farliga eller kvacksalveri, det lobbas kraftfullt för förbud.

“Twenty-seven years bring no deaths from vitamins but three million from pharmaceuticals”, så lyder rubriken till en artikel hos Natural News, det är dags för oss fria individer och konsumenter att ta eget ansvar över vårt eget liv och hälsa, vi måste börja ifrågasätta auktoriteter som idag styrs av storindustrin.

Text: Lena Leusch, Dipl. Näringsrådgivare, Kognitiv samtalsterapeut, Alkohol- och drogterapeut

Boktips: “Deadly Medicines and Organised Crime: How big pharma has corrupted healthcare”

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Föregående artikelNOAA: 2011 var ett extremt väderår men 2012 kan bli värre
Nästa artikelTorbjörn Sassersson lyckades i TV-experiment på Remote Viewing – Test 1
Lena är en mamma vars son tillfrisknat från en svår diagnos mot "expertisens" odds. Viktor insjuknade 1,5 år gammal (2007) i autism och sjukvårdens standardutlåtande löd - lär dig leva med denna ”medfödda obotliga hjärnskada”. I Stockholmsområdet erbjuds små barn bra beteendeträningsprogram och fysiska hjälpmedel – men trots mångårig erfarenhet och studier på området fnös man åt miljömässiga orsaksfaktorer, kostens roll och ”alternativa” behandlingar. Lena valde att följa magkänslan, och har med hjälp av andra på samma väg uppnått fantastiska resultat, tack vare förändrad kost, effektiva näringstillskott och en hel del moderlig Urkraft. Lena är diplomerad Näringsrådgivare, Samtalsterapeut samt Alkohol- och drogterapeut. Arbetar idag främst med näringsrådgivning och förmedlar passionen för friskvård på flera håll. Bloggar sedan 2009 för att dokumentera sonens läkningsprocess och för att dela med sig av information i sökandet efter pusselbitar till helhetshälsa.
Prenumerera
Notify of
guest

29 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Red
Red
Gäst
10 april 2014 kl 10:30

Beatrice, jag hittade artikeln “Kan man lita på kliniska studier?” här:

http://ww2.lakartidningen.se/store/articlepdf/1/10583/LKT0843s2996_3001.pdf

Beatrice Wicklund
Gäst
10 april 2014 kl 10:01

Såg precis att Läkartidningen har tagit bort artikeln: Kan man lita på kliniska studier?
http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=10583

Bo Valhjalt
Gäst
30 mars 2013 kl 18:47

Industrin och psykiatrin käner snålblåst från sociala media så nu har propafandaindustrin engaherats för behränsningar i den sortens aktiviteter.http://www.alternet.org/media/facebook-causing-deterioration-society-we-know-it

Janne
30 mars 2013 kl 17:02

Mycket bra och sammanfattande artikel som bör belysas och tas upp i ljuset igen. Det är lätt att glömma bort bra artiklar när de börjar bli gamla, men de har lika stort värde nu och är minst lika viktiga!

Bo Valhjalt
Gäst
13 mars 2012 kl 19:47

Man pratar om läkemedel, men kanske skulle prata om sjukmedel?

Bo Valhjalt
Gäst
13 mars 2012 kl 19:43

Glöm inte att bedrägeriet inkluderar flera parter och att media är en väsentlig del i att upprätthålla status quo. Varje redaktion har en lista med experter för olika områden att ringa när de vill ha kommentarer. Gissa vilka experterna är och vem som tillhandahåller listorna!

RK
RK
Gäst
5 februari 2012 kl 23:10

Hej,
har en autistisk dotter och försöker desperat leta efter din blogg för lite mer info om kopplingen kost och autism, men kan inte hitta bloggen. Skulle du kunna ge ut hemside-adressen till bloggen, tack.

NewsVoice
Reply to  RK
6 februari 2012 kl 00:29
Kjell Holmsten
Gäst
30 januari 2012 kl 16:10

De neddrogade och läkarberoende svårt sjuka patienterna de psykiatriskt handikappade av droger läser tyvärr sällan sådana här artiklar. De som verkligen behöver ta tag i sina drog beroenden gör allt för att gömma sig bland uttalanden som “jag klarar mig inte utan mina mediciner, utan dem dör jag”. Det sorgliga är att sjukvårdsomhändertagandet lärs in redan vid de första sprutorna på BB och BVC, tron och tilliten är skadligt förankrad till den statliga sjuk (vårds)-industrin. Tack för en mycket bra och informativ artikel.

Conny Freij Larson
Conny Freij Larson
Gäst
30 januari 2012 kl 14:47

All heder åt Lena Lind och hennes artikel. Oerhört viktigt att detta belyses så att fler människor förstår den manipulation som sker bakom ryggen på oss. Otroligt sorgligt att de flesta läkare är medskyldiga, även en hel del politiker är det, för att inte tala om de myndigheter som är tillsatta att värna om vår hälsa. Dags för revolution även i Sverige, med krav på ärlighet, transparens och etik.
Heder också åt NewsVoice som tar upp detta. Jag har delat detta på Facebook för att sprida artikeln.

Maggi
Maggi
Gäst
30 januari 2012 kl 14:41

Stort tack till Lena för en kunnig och mycket läsvärd artikel!!
Det du sätter fingret på är verkligen uppskakande att det kan fortgå. “Alla” vet om det, forskningsfusket. Ändå talar man fortfarande om LÄKEmedel – som om pillren vore något läkande, något som rättar till i kroppen när det för det allra mesta är tvärtom. Och vetenskapen som hyllas – när hostmedicinlurendrejeritet får fortgå, år efter år….Allt medan alternativmedicinen får slåss för sin existens….

Lotta
Lotta
Gäst
30 januari 2012 kl 09:27

Tack för en kanonbra artikel!
Alternativa mediciner, örter, kostillskott misstänkliggörs och förbjuds, ofta på grundval att de inte skulle ha “bevisad effekt” och därmed skulle kunna få människor att missa att ta “riktig” medicin…..

Vad gäller Pandemrix, som mer eller mindre tvingades på folk så kan vi bara hålla med…den gav verkligen effekt!
Bland annat Narkolepsi. Men var det den effekten vi ville ha?

Rolf Sjöwall
Rolf Sjöwall
Gäst
30 januari 2012 kl 00:58

Den trevligaste läsningen på senare tid handlar om antioxidanter. Resveratrol har fantastiska egenskaper. Om nu inte forskningsresultaten rakt igenom är falska och friserade är detta en fantastisk nyhet, i alla fall för mig. Jag kan rekommendera att läsa senaste nytt om detta antioxidant
som är en polyfenol som finns i skalet på röda druvor och i jordnötter. I blåbär också ! Resveratrol har förmågan att ställa felaktigheter till rätta i cellernas mitokondrier där alla sjukdomar har sitt ursprung.
En annan nyhet är kollodialt silvervatten. Läs och bli glad !

//RMG

Bo Valhjalt
Gäst
Reply to  Rolf Sjöwall
24 mars 2012 kl 11:12

Intressant om Resveratrol. Häromdagen skrevs om att den forskare som publicerat mest granskas fö misstänkt forskningsfusk, då han varit tungt sponsrad av en tillverkare av piller! I den mån det är styrt av pillerintressen, så är nog Frankrike och dess vinindustri en motpart att ta på allvar!

Linda Karlström
Gäst
30 januari 2012 kl 00:25

En väl underbyggd och mycket upplysande artikel! Tack Lena! Jag vill uppmana läsarna att titta på följande avsnitt av Kalla Fakta från våren 2010, som visar hur läkemedelsindustrin använder sig av spökskrivare och mutar Socialstyrelsen, bland annat Annika Linde:
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kalla_fakta?title=kalla_fakta&videoid=968002