FDA destroyed business of Amish natural raw milk farmer

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 februari 2012
- NewsVoice redaktion
Amish
Amish
Amish-folket. Foto: The Cad Expert. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

That’s the whole point, of course: To destroy America’s economy, destroy real food, punish individual innovation and turn the entire nation into a mass of government dependants who have no jobs, no private property, no farms, no food and no future.

By Mike Adams

It is with much sadness that we report the two-year war waged by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) against Pennsylvania Amish farmer Dan Allgyer has been a success.The Washington Timesand others are now reporting that, following a ruling last month by Judge Lawrence F. Stengel that Allgyer could no longer ship raw milk across state lines, he is officially shutting down his entire Rainbow Acres Farm.

Provoking Allgyer to shut down his farm appears to have been the goal of the FDA all along, which back on February 4, 2010, conducted a gestapo-style raid on Allgyer’s Kinzers, Penn., property to search for evidence that he was shipping raw milk across state lines.

After illegally trespassing on the man’s property, the agents proceeded to harass Allgyer about his supposed involvement in interstate commerce (foodfreedom.wordpress.com).

Learn more

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: AmishFDA
 • Vad gäller opastöriserad mjölk, har det varit debatt ända sedan det infördes. Redan 1938 visade en undersökning att 70 barn som fått en halvliter “rå” mjölk varje dag under 5 år endast uppvisade ETT fall av TBC, medan barn som fått pastöriserad mjölk under liknande tid visade 14 fall av TBC.

  Det bevisades också att obehandlad mjölk har många antibakteriella egenskaper som försvinner vid upphettning, bl a den naturliga bakterieflora som gör att mjölk surnar i stället för att ruttna. Delar av C-vitamin- och jodinnehållet försvinner och en del andra näringsämnen blir mer svårupptagliga. Laktoset, däremot, omvandlas till betalaktos som är mer lättupptagligt, vilket leder till att barnet blir fortare hungrigt igen.

  Man undersökte många mjölkprover och i REN mjölk gjordes inga TBC-fynd.
  http://www.realmilk.com/rawvpasteur.html

  Trånga lägenheter med dålig luft samt undernäring utgjorde säkert de största källorna till TBC!

  Här finns en bra och lättöverskådlig powerpoint-redovisning med många intressanta fakta på obehandlad mjölks många fördelar och egenskaper: Bl a kan man i bild 12 se hur många ämnen som blir fördärvade eller reducerade i pastöriserad mjölk.
  http://www.realmilk.com/ppt/index.html

  Sorry, men jag tror att det här är ytterligare ett fall där industrin ska ha kontroll och dominans på folkets bekostnad! Och regeringen än en gång (aningslöst?) går storindustrins ärenden.
  Dessutom visade forskning på 70-talet att fettpartiklarna i homogeniserad mjölk lättare tränger genom kärlväggarna och därmed ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, men det fortsätter man att sälja!

  Det är sant att vi är satta under en UPA-förening som påstår sig ha mandat att inte bara omyndigförklara mig, utan även naturen! Jag behöver inte en myndighet som talar om för mig vad som är bra eller nyttigt! Det är heller inget jag har valt eller godkänt (jag röstade inte!),
  men detta är en annan fråga!

  Samma “överhet” ansåg att amalgam var oskadligt och att de som protesterade var hysteriker eller inbillningssjuka, men det finns väl ingen svensk tandläkare som skulle använda amalgam idag?

  Bertil, har du förslag på ett territorium som inte är under någon stat? Jag funderar på att flytta dit 🙂

 • Ruben, försöker med min mentala kunskap, tänk och handling besvara din fråga varför lagstiftare och kontrollmakt, i styrelse, utskott eller nämnd, i en tillsynsmyndighet och som i varje delstat i USA, kvalitetssäkrar att producent av mjölkprodukt vill, kan och vågar förstå när, var och varför mjölkprodukt i tid och rum i en delstat skall SKYDDA enskild medborgare, lokalt i USA.

  Ruben, så länge du i tid och rum väljer att i nutid och nära framtid, leva i ett territorium som är en del av en stat, med representativ demokrati, så har medborgare där före din tid, i nolltid (historisk tid) som omyndig underordnat dig lagstiftare eller kontrollmakt i styrelse, utskott eller nämnd, med rättighet att beskatta eller bestraffa enskild olydig myndig medborgare i tid och rum.

  svensk lagstiftare eller kontrollmakt i styrelse, utskott eller nämnd, är partinamnet på ett kollektiv av laglösa ideella föreningar u.p.a. (utan personligt ansvar som oäkta förening) och det är konstigt att du inte vill, kan eller vågar förstå, som du nu lever naturligt i harmoni med naturlagarna.

  • Jo FDA har ju som enda uppgift att skydda medborgarna. Gör de alltid ett värdefullt jobb? Jag vet inte.
   Jag och många fler än mej har druckit obehandlad rå mjölk mer än decennium?
   Att man behandlar mjölk när de distribuerats till centrala ställen för att sedan säljas ut globalt det förstår jag, även fast du redan slagit fast att jag inte gör det. Men vill man välja rå mjölk av privata själ, så bör man få välja det tycker jag.

   • Måste tillägga att om jag vill använda rå mjölk ( ohomogeniserad och opastöriserad ) skall det vara från djur som sköts naturligt, matas med gräs eller hö och utan konstgjort kraftfoder. Tyvärr var det länge sedan jag haft tillgång till det.

    • Ruben, tack för att du vill, kan eller vågar förstå krav på kvalitet och rättssäkerhet i USA!

     Jag köper bara ohomogeniserad pastöriserad mjölk p.g.a. den naturliga storleken på fettet smörjer tarmen och kan inte passera tarmväggarna ut i blodomloppet, som mätbar framtida ohälsa och resurssnål kvalitet och rättssäkerhet i SJUK svensk -vård, -skola och -omsorg.

     NäringsvÄrksamhert som homogeniserar mjölk riskerar i framtiden att tvingas betala skadestånd, till enskild konsument som utvecklat sin mentala kunskap, tänk och handling att LYDA statisk, empirisk och logisk mätbar information, till att i tid och rum mentalt vilja, kunna och våga FÖRSTÅ nytta, ansvar och risk med dynamisk och kreativ information, som i nutid och nära framtid är 180 Grader från SJUK mätbar historisk information i nolltid.

 • Så det naturliga livet med djur skapar sjukdomar enligt det du säger. Konstigt då att vi ens kunde födas till ett liv? Varför?

 • Läs historien om hur man tidigt insåg mjölkens roll i spridningen av TBC.
  Genom att pastörisera och noggrant reglera hanteringen lyckades man stoppa en av de viktigaste spridningsvägarna.
  Detta var långt före penicillinets introduktion som i stort sett utrotade TBC helt i länder som Sverige.

  Så det finns goda skäl att vara försiktig.

  Vi har genom invandrare på senare år åter fått TBC-fall som skulle kunna bli början på nya epidemier.
  Dessutom är de TBC sorter som “förädlats” i ryska fängelser mycket svårbekämpade.

  Wille Börlin
  Spånga

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *