Börje Peratt – en kort biografi

publicerad 26 mars 2012
- av Torbjörn Sassersson red.

Börje PerattBörje Peratt (1949–) är en svensk producent, författare, regissör och journalist. Karriären inleddes på Sveriges Radio och därefter Sveriges Television. Börje Peratt startade eget bolag och har gjort flera dokumentärer och TV-serier. Han har också producerat musikal, långfilm och även publicerat böcker inom psykologiska teman. Ett livsmål har varit filmprojektet Trägudars land som är baserat på Jan Fridegårds böcker. Filmprojektet “Bella och Real” (2001-2010) handlar om en bortlovad kvinna och hederskulturer.
Börje Peratt var en av grundarna bakom föreningen Humanism och Kunskap som bildades den 11 december 2011.


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *