George Smoot: The Design of the Universe

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 3 mars 2012
- NewsVoice redaktion

George SmootTED.com: The astrophysicist George Smoot shows stunning new images from deep-space surveys, and prods us to ponder how the cosmos – with its giant webs of dark matter and mysterious gaping voids – got built this way.

In 1992 he and his Berkeley team discovered that the universe, once thought to be smooth and uniform at the largest scale, is actually anisotropic — or varied and lumpy.

George Smoot continues to investigate of the structure of the universe at the University of California at Berkeley, mapping billions of galaxies and filaments of dark matter in hope of uncovering the secrets of the universe’s origins.

Image source below. aether.lbl.gov

Universe by Smoot Group and NASA

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Tänk vad fascinerande kosmologi kan vara. Den här resan in i begynnelsen påminner om inzoomningen i den värld Mandelbrotekvationen bjuder. Förra året gick Nobelpriset till fastställandet av universums accelererande tillväxt. Alla utgår från Big Bang, och att den var som det låter, nå’t i Dynamitharrys föreställningsvärld – en så’n djävla smäll! Men vem blåser upp ballongen? Tänk om det är en pågende implosion i stället för en enda ursmäll… När man krymper perspektivet från det stora till det riktigt lilla, från astronomi till kvantfysik då brakar allt samman. Hur långt kan man zooma in innan sammanbrottet uppstår, eller ligger kvantgravitationen på lur i någon kryptisk lya?Expansionen innebär rimligen en kontinuerlig påfyllning. Om Universum är en sfär, hur rättvisande kan då två motriktade tidskoner representera helheten. Jag hänger inte riktigt med, men gläds åtmysteriernas framställanden!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *