Mänsklighetens sista dagar – Hoten mot jorden

2

Mer än 99, 9% av alla arter som någonsin levt på jorden finns inte längre. Är människan också i fara? Genom en tio-i-topp-lista får vi veta mer om de katastrofer som har potentialen att utplåna oss under det här århundradet.

Utbildnings Radions TV-serie i två avsnitt “Mänsklighetens sista dagar” visar att det finns reella hot mot mänsklighetens och jordens existens. Det handlar om kärnvapenkrig, klimatförändringar och meteoritnedslag, men även mindre kända och betydligt mer sannolika risker för mänskligheten. Genetik, robotik och nanoteknik kan hota oss. Forskare ägnar de här hoten allvarlig uppmärksamhet. Vissa av dem menar att risken för att vi blir offer för vår egen accelererande teknikutveckling är överhängande. I serien undersöks fenomen som har kapaciteten att eliminera oss under detta århundrade.

Del 1
# 10 Kollapsande stjärnor (gammablixtar och vandrande svarta hål)
# 9 Rymdens projektiler (asteroider och kometer)
# 8 Supervulkanen vaknar (vulkanisk vinter)
# 7 Agressiva utomjordingar (aliens anfaller)
# 6 Attack från mikrovärlden (dödlig pandemi)

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bo Valhjalt
Gäst
22 april 2012 kl 08:23

Visst gär co2 nytta, men inte alltid på bästa sätt! Det som odlas får större massa men mindre näringsinnehåll, det bör man också veta, men ett försvar för ökad biltrafik duger det inte till Det finns väl fler aktörer än Monsanto som jobbar för en minskad biologisk mångfald, Bayer bidrar till bidöden, SLU vill jobba med genmodifierade grödor, Intressanta nyheter kan säljas. I framtiden kanske splitterbomber fylls med genmanipularde frön och nanoskrot för att skynda på undergången, under tiden kan vi konsumera mera och satsa på den eviga tillväxt som ändå inte är möjlig!

anders s
anders s
Gäst
19 april 2012 kl 15:02

…men miljöpolitiker ägnar sig enbart åt koldioxidens “farlighet”…det är ju enkelt, och ger dessutom påfyllning i statskassan…dem har inte en susning om att CO2 är en livsnödvändig gas för allt levande på klotet…Monsanto…är ett företag som kommer att förstöra ekosystemen på klotet för gott, om ingen förmår stoppa deras framfart..!