Alarmerande forskningsresultat – Kemikalieskador ärvs vidare i generationer

6
DNA-molekyl. Illustration: Christoph Bock. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons
DNA-molekyl. Illustration: Christoph Bock. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Giftskador kan gå i arv visar en ny studie.  Detta har man kommit fram till genom att utsätta möss för en hormonstörande kemikalie och sedan studera dess avkommor som själva inte exponerats för giftet. Skadorna som som förts vidare till barn och barnbarn, visade sig bland annat som ökad oro och stress.

Text: Lena Lind

Forskarna fann att en enstaka exponering för ett vanligt förekommande fungicid (vinklozolin) orsakar förändringar i fysiologi, beteende, metabolisk aktivitet och neurologiskt hos ättlingar 3 generationer senare, vilket får dem att uppleva och svara olika på stress.

Studien avslöjar avslöjar samspelet mellan genetik, miljö och det epigenetiska transgenerationella arvet i utformningen av den vuxna fenotypen.

Enligt studien som publiceras i PNAS, är det inte själva DNA:t som påverkas, utan hur aktiva de olika generna är.

Nedärvda kemikalieskador kan förklara senare tids ökning av ohälsa och sjukdomar

David Crews, en av forskarna bakom artikeln tror att upptäckten kan förklara senare tids ökning av psykisk sjukdom. Vi befinner oss idag i den tredje människogenerationen sedan kemikalierevolutionen, alltså den tid då människor började att exponeras för liknande gifter.

“Det är ingen tvekan om att vi sett en faktisk ökning av psykiska problem. Det handlar om något mer än att vi blivit bättre på att diagnostisera. Frågan är varför vi ser en ökning. Är det för att vi lever i en alltmer stressig värld, eller för att vi lever i en alltmer stressig värld och reagerar på ett annorlunda sätt för att vi blivit exponerade för kemikalier? Jag tror på det senare.” – Professor David Crews till SVT

Vi måste inse att allt vi gör får konsekvenser, vi lider i denna stund av förgiftningens sviter och behöver inte lägga mer till bördan

Kan vi kalla detta för en massmultigenerationell förgiftning frågar Natural News i en intervju med David Crews.

Vi har giftskadat vår miljö permanent, det finns ingen återvändo, men det betyder inte att vi måste fortsätta med förgiftningen av vår värld.

I vanlig ordning har vi en enorm industri, politik, makt och korruption att utmana för att kunna stoppa förgiftningen, de nedärvda skadorna och de pågående angreppen – för att ha möjlighet att rädda planeten innan det faktiskt är för sent.

Giftskadorna kan relateras till all ohälsa och sjukdomar vi sett- och ser öka idag, mentala såväl som fysiska, allt hänger ihop. Stress, depression, autism, cancer, hjärt- kärlsjukdom, infertilitet, övervikt, diabetes – David Crews studie ger underlag till att explosionen av dessa tillstånd kan härledas till förgiftning tre generationer tillbaka.

Allt detta är uppenbart för de flesta av oss idag, om vi bara tar en kort stund för reflektion, men som vi också vet krävs det att studier utförs för att åtgärder ens skall tas i åtanke på högre ort och att de som tjänar de stora pengarna på kemikalieanvändningen kommer att göra sitt yttersta för att stoppa all sådan utveckling.

Intervjun tar även upp förgiftning via ökad medicinering, kemoterapi, vaccinering (sådant som man tidigare avrådde gravida ordineras numera i stor mängd och antal) med mera utöver hormonstörande ämnen och miljögifter – alla kemikalier påverkar våra gener.

Lösningen – ett paradigmskifte i attityd och förhållningssätt

Människor tenderar att ha ett relativt kortsiktigt tänk och planerar nästa måltid, nästa lön eller så långt som till barnens skolgång, men reflekterar sällan över hur vad de gör och att det de äter idag kommer påverka barn, barnbarn och barnbarnsbarn, konstaterar Natural News reporter.

Det är komplicerat, livet är redan komplicerat, vi behöver ändra på själva sättet hur vi hanterar livet, ett totalt skifte i tankesätt och det är svårt. Men detta är ett akut, allomfattande, oåterkalleligt globalt problem som behöver prioriteras och åtgärdas nu!

Det första steget är att vi måste vakna, bli medvetna om hur vi lever och hur verkligheten faktiskt ser ut – idag, utanför våra vardagsbestyr. De som producerar och säljer alla dessa kemikalier kommer inte sätta stopp för sig själva, myndigheterna kommer inte att stoppa jättarna, men varje människa som reser sig gör nytta. Tystnad, överdriven bekvämlighet eller uppgivenhet gör ingen förändring, vi måste protestera högljutt, i både ord och handling.

Vad är meningen med livet, vad är värt att kämpa för? Jag avslutar med ett enkelt ordspråk som sprids på internet:

“Jag säger inte att det kommer bli lätt, jag säger att det kommer att vara värt det.”

Text: Lena Lind

Källor

Miljöaktuellt

Natural News – Interview with Dr. David Crews, Univ. of Texas, Austin, author of Epigenetic Transgenerational Inheritance paper

Natural News – Red alert for humanity: Chemical damage can be inherited by offspring through unlimited generations

David Crews

Studien – Epigenetic transgenerational inheritance of altered stress responses

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Föregående artikelDr Ann-Charlotte Stewart lämnade vaccinindustrin – Föredrag 31 maj
Nästa artikelLoreen – Euphoria
Lena är en mamma vars son tillfrisknat från en svår diagnos mot "expertisens" odds. Viktor insjuknade 1,5 år gammal (2007) i autism och sjukvårdens standardutlåtande löd - lär dig leva med denna ”medfödda obotliga hjärnskada”. I Stockholmsområdet erbjuds små barn bra beteendeträningsprogram och fysiska hjälpmedel – men trots mångårig erfarenhet och studier på området fnös man åt miljömässiga orsaksfaktorer, kostens roll och ”alternativa” behandlingar. Lena valde att följa magkänslan, och har med hjälp av andra på samma väg uppnått fantastiska resultat, tack vare förändrad kost, effektiva näringstillskott och en hel del moderlig Urkraft. Lena är diplomerad Näringsrådgivare, Samtalsterapeut samt Alkohol- och drogterapeut. Arbetar idag främst med näringsrådgivning och förmedlar passionen för friskvård på flera håll. Bloggar sedan 2009 för att dokumentera sonens läkningsprocess och för att dela med sig av information i sökandet efter pusselbitar till helhetshälsa.
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Lins
Lins
Gäst
2 juni 2012 kl 04:50

En gyn.överläkare sa att vart tionde par klarar inte längre att fixa graviditet på egen hand, andelen som behöver sjukvårdens hjälp har ökat kraftigt. Det är inte undra på att Stefan Jarl gjort filmen underkastelsen om oss.

Catarina Bäckstrand
Catarina Bäckstrand
Gäst
28 maj 2012 kl 14:27

Lena,
fortsätt med det fantastiska arbete du gör. Alla insatser stora som små är viktiga. Jag har suttit och känt en förtvivlan över hur hårt motståndet är där ute och hur svårt det är att få till förändringar även i mitt eget liv. Det är inte lätt – men det är definitivt värt det. Vi kan helt enkelt inte låta det få fortsätta utan att se bortanför vardagen. Samtidigt är det här vi kan börja förändra, i vår vardag. Här vi kan göra våra val. Det är i vardagens små val som världen där ute förändras. Det är dags nu att våga ta ställning och TALA om det.
/Catarina

Bo Valhjalt
Gäst
28 maj 2012 kl 09:16

Inte alldeles färsk, men fortfarande giltig! http://www.ourstolenfuture.org/Industry/2006/2006-1103hardelletal.html.

Jag tror artikeln finns som pdf, annars skriv till [email protected] och fråga så skickar jag den.

Bo Valhjalt
Gäst
28 maj 2012 kl 08:37

En bra början på nödvändigt paradigmskifte är att återgå till en strängare syn på jäv (intressekonflikter) och lobbyism. Förgoftningen har en ekonomisk sida och kemiindustrin vet hur den ska få sin vilja igenom. REACH, den europeiska kemikalieregleringen var ett beställningsarbete från gemensamma intressen från kemi- och tobaksindustrierna i USA, planerat sedan tidigt 90-tal, med massivt understöd från konservativa tankesmedjor och med köpt rådgivning från skickliga advokater…