Svenska skolan lider svårt av nedrustning och kvalitetsförsämring

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 maj 2012
- NewsVoice redaktion

Den svenska skolan är ett tragiskt kapitel om nedrustning och kvalitetsförsämring. Skolan har alltid varit utsatt för olika ideologiska påtryckningar och ekonomiska intressen, skriver Börje Peratt ordförande i den nya föreningen Humanism och Kunskap.

Text: Börje Peratt

Vem ska bestämma kriterierna när svenska barn förbereds för samhället?

Skolans värld har dominerats av kvinnlig arbetskraft och det är sannolikt en anledning till att man lyckats hålla lönerna och arbetsförhållande på en lägsta acceptabel nivå. Naturligtvis orsakar det lärarbrist.

Alliansen driver skolan i händerna på riskkapitalister och därmed tar en mansdominerad värld över utsugningen av skolans finanser och placerar vinsterna i lågskatteländer i stället för i lärarresurser.

Skolminister Björklund driver linjen om läraren som pedagog och läraren har även fått en orimlig börda av dokumentation och administration på sina axlar. Resultatet är sämre skolkvalitet, färre elever går ut med godkänt och internationellt har Sverige sjunkit som en bottensten.

Läs hela Börje Peratts artikel på Humanism och Kunskaps hemsida

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq