Mattias Titus “den onde” Paar förbannades för 400 år sedan

publicerad 30 juni 2012
- av Torbjörn Sassersson red.

Mattias Paar är inte en vanlig svensk. För 400 år sedan begick en släkting en handling som ledde till flera mord. Enligt legenden kastade en släkting en förbannelse över alla kommande förstfödda pojkar på morfars sida, skriver Börje Peratt i sin intervju.

“Den zigenska och mycket vidskepliga förbannelseninnebar att varje förstfödd son måste döpas Titus, i annat fall skulle förbannelsen slå till. Vad förbannelsen innebar har glömts bort, men traditionen har fortsatt och Mattias fick således tillnamnet Titus som betyder den onde.”

Mattias Titus Paar gjorde filmen “Mormor är punkare” om en medelålders kvinna som gör uppror i familjen och mot samhället.

Läs hela intervjun med filmregissören Mattias Paar


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *