Svensk sjukvård: Läkare uppmanar patient att undvika Huddinge sjukhus – vården är för dålig

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 11 juni 2012
- Torbjörn Sassersson
Temabild från Crestock.com
Temabild från Crestock.com

SVENSK SJUKVÅRD. En patient som remitterats till Huddinge sjukhus för SLE en reumatoid sjukdom fick rådet av en läkare att söka sig till ett annat sjukhus för att få bättre vård.

Skälet var att läkaren menade att vårdkvaliteten är för låg på Huddinge sjukhus, som sedan 2004 är en del av Karolinska Universitetssjukhuset.

På Huddinge sjukhus satsas på forskning och inte på vård, sa läkaren som tillsammans med fyra andra läkare valt att säga upp sina tjänster på Huddinge sjukhus för att söka sig till arbetsplatser där patienter får riktig vård.

Karolinska Universitetssjukhuset i Solna har anklagats för samma missförhållanden.

Text: Torbjörn Sassersson | Läkaren på bilden har inget med artikeln att göra

ArcanumSkolan 2024

 

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Dagens patienter har blivit läkemedelsindustrins försökskaniner, där inkomstbringande medicineringar, helst livslånga med så många piller som möjligt, står i fokus.
  Dagens läkare är tyvärr allt som oftast inte alls intresserade av att människor blir friska, därför vänder sig nu allt fler till alternativa behandlingar för att få hjälp samt även vissa i förebyggande friskvårdssyfte.

  För att hålla sig frisk bör man undvika vitrockarna för de gör människor nuförtiden i stort sett alltid bara mer och mer kroniskt sjuka. Inga kemiska piller kan skapa genuin hälsa, det kan bara naturliga mediciner göra. Människan måste tillbaka till naturen för att kunna återfå hälsan då ALL vår läkande kraft finns i naturen!!

 • Tillägg: Experimenterandet på patienter gäller alla universitetssjukhus som per definition forskar i medicin på patienter. Man testar. Trial and error. Sedan krävs det whistle blowers som vissa läkare som erkänner det.

 • Det är samma med anrika Sophiahemmet, där kan man inte ens skriva ut blodtryckssänkande medicin om man nu får träffa en läkare, när man sen frågar om det finns nån annan läkare som kan skriva ut detta får man till svar, att alla andra läkare forskar

 • Det är jobbigt och krävande att harva med sjuka människor och deras elände. Det är klart att det är mysigare och finare att syssla med forskning. Alternativet är att köpa ett antal fin apparater och öppna en privatklinik och ta han om enklare problem då kan man dessutom unna sig ett och annat av livets goda.
  Man inser ju mer och mer att var och en måste ta ansvar för sin hälsa.

 • En vink om “läkar”vården i fortsättningen? Den har ju inte precis blivit bättre med tiden, så varför bli förvånad?
  Nej, låt oss ta ansvaret för vår egen hälsa. Vi behöver inga vitrockar för att förbli friska eller för att tillfriskna – om vi läser på och håller oss uppdaterade. Då kommer “läkarna” inte ha mycket annat än “forskning” att ägna sej åt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *