Svensk sjukvård: Läkare uppmanar patient att undvika Huddinge sjukhus – vården är för dålig

6
450
Temabild från Crestock.com
Temabild från Crestock.com

SVENSK SJUKVÅRD. En patient som remitterats till Huddinge sjukhus för SLE en reumatoid sjukdom fick rådet av en läkare att söka sig till ett annat sjukhus för att få bättre vård.

Skälet var att läkaren menade att vårdkvaliteten är för låg på Huddinge sjukhus, som sedan 2004 är en del av Karolinska Universitetssjukhuset.

På Huddinge sjukhus satsas på forskning och inte på vård, sa läkaren som tillsammans med fyra andra läkare valt att säga upp sina tjänster på Huddinge sjukhus för att söka sig till arbetsplatser där patienter får riktig vård.

Karolinska Universitetssjukhuset i Solna har anklagats för samma missförhållanden.

Text: Torbjörn Sassersson | Läkaren på bilden har inget med artikeln att göra

 

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. En vink om ”läkar”vården i fortsättningen? Den har ju inte precis blivit bättre med tiden, så varför bli förvånad?
  Nej, låt oss ta ansvaret för vår egen hälsa. Vi behöver inga vitrockar för att förbli friska eller för att tillfriskna – om vi läser på och håller oss uppdaterade. Då kommer ”läkarna” inte ha mycket annat än ”forskning” att ägna sej åt!

  • Håller helt med dig. Man måste ha 100% ansvar för sin hälsa och 110% ansvar om man blir sjuk.

 2. Det är jobbigt och krävande att harva med sjuka människor och deras elände. Det är klart att det är mysigare och finare att syssla med forskning. Alternativet är att köpa ett antal fin apparater och öppna en privatklinik och ta han om enklare problem då kan man dessutom unna sig ett och annat av livets goda.
  Man inser ju mer och mer att var och en måste ta ansvar för sin hälsa.

 3. Det är samma med anrika Sophiahemmet, där kan man inte ens skriva ut blodtryckssänkande medicin om man nu får träffa en läkare, när man sen frågar om det finns nån annan läkare som kan skriva ut detta får man till svar, att alla andra läkare forskar

 4. Tillägg: Experimenterandet på patienter gäller alla universitetssjukhus som per definition forskar i medicin på patienter. Man testar. Trial and error. Sedan krävs det whistle blowers som vissa läkare som erkänner det.

 5. Dagens patienter har blivit läkemedelsindustrins försökskaniner, där inkomstbringande medicineringar, helst livslånga med så många piller som möjligt, står i fokus.
  Dagens läkare är tyvärr allt som oftast inte alls intresserade av att människor blir friska, därför vänder sig nu allt fler till alternativa behandlingar för att få hjälp samt även vissa i förebyggande friskvårdssyfte.

  För att hålla sig frisk bör man undvika vitrockarna för de gör människor nuförtiden i stort sett alltid bara mer och mer kroniskt sjuka. Inga kemiska piller kan skapa genuin hälsa, det kan bara naturliga mediciner göra. Människan måste tillbaka till naturen för att kunna återfå hälsan då ALL vår läkande kraft finns i naturen!!

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här