Ulf Bittner: Svenskar har rätt till och får bättre sjukvård i andra länder

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 juni 2012
- NewsVoice redaktion
Ulf Bittner - Foto: Arbetsgruppen AMBU

I Tyskland och Frankrike hjälper läkare svenskar som blivit ”dödsdömda” av svensk sjukvård. Svenskarna får ta emot bättre vård i andra länder, skriver Ulf Bittner, en av tre i en arbetsgrupp som är specialiserad på att informera om att svenska medborgare har rätt till betald och bättre vård än vad svensk sjukvård kan erbjuda.

Text: Ulf Bittner

Sveriges Regering har vidimerat EU-domstolens beslut om en garanti till medborgarna att få adekvat vård i en annan medlemsstat utan ekonomisk nackdel. Därtill garanterade Regeringen i EU-domstolen att ingen ville ta ifrån medborgarna denna rättighet till vård i annat EU-land. Detta framförde Regeringen i olika yttranden till EU-domstolen 2000-2002. Men så sker icke gentemot allmänheten i Sverige, Sveriges regering visar upp två sidor en mot EU och en mot allmänheten i Sverige och allmänheten förhindras/underlåts därmed allmänhetens EU-rättighet till fri rörlighet /gränsöverskridande vård.

Samtidigt som Regeringen lovar EU lojalitet bryter Försäkringskassan Sveriges löften och inrättar svåra hinder för svenska patienter. Hela Försäkringskassans avslagsarsenal är uppbyggd utifrån en formulering i Regeringsrättsdomar 2004 – ”utifrån organisation och finansiering”. En formulering som redan var prövad och avslagen av EU-domstolen 2 år innan Regeringsrätten skrev denna formulering, som senare av Försäkringskassan angetts vara lagstiftning och som Försäkringskassan ansett stå högre än EU-domstolens beslut.

Tjänstemän, myndigheter och domstolar bryr sig inte om Sveriges Riksdags beslut och därtill bryr sig Sveriges Regering och Sveriges riksdag icke om att värna rättssäkerheten med att kontrollera om deras beslut åtföljs, trots vetskap om problematiken sitter de och inväntar ett patientrörlighetsdirektiv och ny svensk lagstiftning, som icke på något sätt kan förändra något utifrån redan direkt verkande gällande EU-rättspraxis, således ingen av makthavarna tar sitt ansvar utifrån vad som pågått sedan 1995 vid EU-inträdet!

Ulf Bittner hänvisar till Kjell Brobergs berättelse “Svenska sjukvården dömde mig till döden” i Expressen för vidare läsning.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Bra idé Janne att införa Botavdrag till svenska patienter. Själv går jag till Homeopat, akupunktur och massage men får själv betala utan hjälp från skattemedel som vår familj på 4 personer betalar men inte utnyttjar. I sverige råder medicinsk diktatur där den enda “rätta vetenskapen” dikterar villkoren. Jag tror inte på att alternativsjukvården kan integreras med skolmedicinen. Alternativmedicin har stått utanför etablissemangets skönmålade sjukvård för länge och kann i nuläget inte samarbeta med så helt skilda betraktelsesätt på männisan som en unik varelse och inte en i folkhavet som statistiskt bluffas till en falsk “vård”. Botavdraget är därför en möjlighet för oss alternativare att få stöd och hjälp inom alternativmedicinen utan att den medicinska vetenskapliga diktaturen lägger sig i.

  • Det är nog snarare så att den svenska “sjuk”-vården är betydligt sämre än i övriga länder, det beror till en stor del på att alternativa behandlingsmetoder ofta används i samverkan med konventionella behandlingsmetoder. Tittar man på naturfolken där ingen skolmedicin överhuvudtaget används så är folk som friskast där, det talar för sig själv.
    Skolmedicinen är effektiv vid viss sorts akutsjukvård men kroniska sjukdomar är de helt urusla på att behandla, det stora hela handlar ju mycket om att de heller inte är intresserade av att folk blir friska då det inte inbringar pengar till läkemedelsindustrin som står bakom som huvudsponsor till hela sjukvårdsapparaten.
    Nej inför botavdrag och alternativmedicin i den allmänna sjukvården snarast möjligt för att förhindra ännu större lidande för patienterna och ekonomisk belastning för samhället!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *