Kristina Lindquist (DN) är ohederlig i debatten

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 juni 2012
- Torbjörn Sassersson
Kristina Lindquist - Grafik: NewsVoice.se baserat på skärmdump från DN.se

Om information som presenteras inte stämmer med rådande konsensus-uppfattning väljer  journalister inom gammelmedia ofta att attackera budbäraren istället för att ta itu med fakta. Termen “att skjuta budbäraren” fungerar därför utmärkt i dagens platta medieklimat. Detta kan bero på att fakta upplevs som för kraftfull eller för komplicerad, skriver en ledarskribent på Vaken.

“DN:s kulturskribent Kristina Lindquist har kvalat in på en bra position för 2012 års bästa försök till ”att skjuta budbäraren” med sin artikel: ”Varför ger SvD legitimitet åt konspirationsteoretiker?” från den 26:e juni 2012.” …

“I artikeln på cirka 400 ord har hon uttalat sig inom en uppsjö av ämnen, men inte lyckats gå på djupet i ett enda av dem. Vi ska här gå igenom bara några av de få punkter som visar hur hon lyckades med denna bedrift.”

Läs mer i Vaken.se | | Foto från DN.se hemsida

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq