Kristina Lindquist (DN) är ohederlig i debatten

publicerad 30 juni 2012
- Torbjörn Sassersson red.
Kristina Lindquist - Grafik: NewsVoice.se baserat på skärmdump från DN.se

Om information som presenteras inte stämmer med rådande konsensus-uppfattning väljer  journalister inom gammelmedia ofta att attackera budbäraren istället för att ta itu med fakta. Termen “att skjuta budbäraren” fungerar därför utmärkt i dagens platta medieklimat. Detta kan bero på att fakta upplevs som för kraftfull eller för komplicerad, skriver en ledarskribent på Vaken.

“DN:s kulturskribent Kristina Lindquist har kvalat in på en bra position för 2012 års bästa försök till ”att skjuta budbäraren” med sin artikel: ”Varför ger SvD legitimitet åt konspirationsteoretiker?” från den 26:e juni 2012.” …

“I artikeln på cirka 400 ord har hon uttalat sig inom en uppsjö av ämnen, men inte lyckats gå på djupet i ett enda av dem. Vi ska här gå igenom bara några av de få punkter som visar hur hon lyckades med denna bedrift.”

Läs mer i Vaken.se | | Foto från DN.se hemsida

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Man får nog skylla sej själv om man på folk som Kristina Lindquist, som kallar alla för konspirationsanhängare som inte litar på “experterna”, “forskarna”, och myndigheterna. Idag är sanningen tillgänglig för alla, även om man får gräva djupt. Använd kontroversiella söktermer när du googlar (typ “mjölk är onyttigt”). Det underlättar avsevärt….

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *