Kristina Lindquist (DN) är ohederlig i debatten

publicerad 30 juni 2012
- av Torbjörn Sassersson red.
Kristina Lindquist - Grafik: NewsVoice.se baserat på skärmdump från DN.se

Om information som presenteras inte stämmer med rådande konsensus-uppfattning väljer  journalister inom gammelmedia ofta att attackera budbäraren istället för att ta itu med fakta. Termen "att skjuta budbäraren" fungerar därför utmärkt i dagens platta medieklimat. Detta kan bero på att fakta upplevs som för kraftfull eller för komplicerad, skriver en ledarskribent på Vaken.

"DN:s kulturskribent Kristina Lindquist har kvalat in på en bra position för 2012 års bästa försök till ”att skjuta budbäraren” med sin artikel: ”Varför ger SvD legitimitet åt konspirationsteoretiker?” från den 26:e juni 2012." ...

"I artikeln på cirka 400 ord har hon uttalat sig inom en uppsjö av ämnen, men inte lyckats gå på djupet i ett enda av dem. Vi ska här gå igenom bara några av de få punkter som visar hur hon lyckades med denna bedrift."

Läs mer i Vaken.se | | Foto från DN.se hemsida