Börje Peratt: Julian Assange och svenskt rättshaveri

publicerad 18 augusti 2012
- av Torbjörn Sassersson red.

Börje PerattTillvägagångssättet vid anklagelserna mot Assange är synnerligen märkliga. Dock är ifrågasättandet av svenskt rättssystem påfallande och avslöjande. Sällan har väl ett fall av våldtäktsanmälan förefallit så populistiskt och fullt av oegentligheter.

Med tanke på Sveriges historik, där Svenska regeringar medverkat till att på USAs order fånga in och sätta efterspanade på amerikanska plan destinerade till okänd ort, får man förstå Assanges bristande förtroende för svensk polis, svenskt rättsväsende och regering.

Assange har utmanat västvärlden som nu gör allt för att decimera honom. Sveriges makthavare spelar med i det spelet.

Läs hela


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *