Brottningsvärlden behöver förändras

publicerad 13 augusti 2012
- av Torbjörn Sassersson red.

En debatt kring idrottens moral och värdegrund inom brottningen som jag tagit upp på min sportblogg, har sina likheter med den film vi gjorde för några år sedan.
Ja, egentligen var det snarare ett projekt som omfattade film, Bella & Real – The Movie. Se film trailers här: Bella & Real – The Movie. Här ingick boken Coacha Unga (bokus) (Adlibris) och seminarier inom projektet Fred Börjar Hemma
En av de drabbade brottartjejerna på elitnivå vill anmäla förbundet för diskriminering en annan av de mest kända, en mångfaldig mästare vill nu tävla för ett annat land och det påminner om den slags landsflykt som människor genomför då de inte längre anser sig ha möjligheterna att förverkliga sina drömmar i sitt eget land. Även detta har jag skrivit om och skildrat både i text, musik och film.
Musiken på youtube: Musikvideo Fri i främmande land
Texten här
Debatten på Facebook har tydliggjort vilken Jantekultur och manschauvinism som präglar just brottningsvärlden.
Börje Peratt


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *