Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Brottningsvärlden behöver förändras

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 augusti 2012
- Torbjörn Sassersson

En debatt kring idrottens moral och värdegrund inom brottningen som jag tagit upp på min sportblogg, har sina likheter med den film vi gjorde för några år sedan.
Ja, egentligen var det snarare ett projekt som omfattade film, Bella & Real – The Movie. Se film trailers här: Bella & Real – The Movie. Här ingick boken Coacha Unga (bokus) (Adlibris) och seminarier inom projektet Fred Börjar Hemma
En av de drabbade brottartjejerna på elitnivå vill anmäla förbundet för diskriminering en annan av de mest kända, en mångfaldig mästare vill nu tävla för ett annat land och det påminner om den slags landsflykt som människor genomför då de inte längre anser sig ha möjligheterna att förverkliga sina drömmar i sitt eget land. Även detta har jag skrivit om och skildrat både i text, musik och film.
Musiken på youtube: Musikvideo Fri i främmande land
Texten här
Debatten på Facebook har tydliggjort vilken Jantekultur och manschauvinism som präglar just brottningsvärlden.
Börje Peratt


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq