Socialminister Göran Hägglund (KD) kallar Assange för kräk

8

Göran Hägglund Assange Twitter

Herald Sun: Swedish minister attacks ‘coward’ Assange, as embassy stand-off continues

“A SWEDISH minister has called besieged WikiLeaks’ founder Julian Assange a “coward”, a “pitiful wretch” and a “scumbag”.

Swedish media reports the Minister of Social Affairs Goran Hagglund has fired off a furious Twitter message:

“Sick. A coward who does not dare to have his case tried by the court. If the accusations against him are true, he is a scumbag.”

The Twitter outburst was part of an ongoing exchange with Swedish tabloid journalist Niklas Svensson.”

Source: Herald Sun

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
7 september 2020 kl 08:32

Rätt man på rätt plats. Göran Hägglund gick till spritbranschen

“Göran Hägglund, före detta partiledare för Kristdemokraterna, har valts till styrelseordförande för Systembolaget.” – Aftonbladet (april 2020).

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wPG7Bn/goran-hagglund-gar-till-spritbranschen

Conny Freij Larson
Conny Freij Larson
Gäst
20 augusti 2012 kl 10:09

Som alltid. Det Göran Hägglund säger om Assange, säger mer om Hägglund än om Assange.

Björn
Björn
Gäst
20 augusti 2012 kl 08:43

Göran du borde skaffa dig själv lite stake först innan du uttrycker dig. Vad har du gjort i ditt liv i jämförselse med Assange? Har du stått för något, såsom korruption eller orättvisa, har du stått emot krafter som stater etc. Nej du bablar i TV och ser allmänt förvirrad ut. Inte undra på att era siffor är så låga. Ni borde inte ens finnas med i Riksdagen. Du säger Kräk till Assange. Jag säger fjant till dig.

Celsius
Celsius
Gäst
18 augusti 2012 kl 05:47

För dom som vill veta mer kan det vara en god ide att läsa förundersökningsprotokollen. Det har jag gjort. Dom finns på nätet, bara leta upp dom. Jag lovar, det är jättekul! Men humorn fastnar lite i halsen när man tittar upp och inser vad som hänt fortsättningsvis, efter själva sängkammarfarsen, när rättsfarsen tagit vid och antagit monumentala proportioner.

Som sagt läs! Om ni gör det kommer ni att inse att det inte finns en chans in världen att Assange kan dömas för något alls. Det borde åklagare Ny också insett. Hon driver trots det ett mål som hon inte kan vinna och som hon borde inse att hon inte kan vinna. Jag har för mig att det är, om inte olagligt, så i alla fall mot rättsliga regler. Stolligt är det i alla fall, rent förnuftsmässigt. Man kan undra varför hon gör så. Jag tror jag vet.

Hon vill häkta honom och straffa honom med det, trots att hon vet att hon inte kommer att vinna målet. Hon kommer att såsa som bara den med allt som går för att Assange skall straffas ändå, trots att han inte kan dömas.

Citat Marianne Ny: “Först då mannen frihetsberövas och kvinnan i lugn och ro hinner få lite perspektiv på sin tillvaro, får hon en chans att upptäcka hur hon egentligen behandlas”. “Marianne Ny menar att lagföringen har god effekt som skydd för kvinnan, även i de fall gärningsmannen åtalas men inte döms.”

Många har påpekat det absurda i dessa citat och speciellt att hon säger “gärningsmannen” även om någon som inte döms trots åtal och alltså är oskyldig enligt normala rättsregler.

Göran Hägglund är ju bara en jävla mes som tror på sagor om brinnande buskar och att kvinnor kan bli gravida och föda en gudomlighet utan varken samlag eller insemination. En ynkrygg och ett slemmigt arsel som helst vill att kvinnor skall stå hemma vid spisen med bidrag från staten… hur länge skall jag hålla på? Hur mycket skall jag skriva i samma stil som han skrev om Assange? Kom igen nu Göran, din krake! Stäm mig!

ruben
ruben
Gäst
17 augusti 2012 kl 19:50

Jag rycker gärna ut till Assange försvar. Man är inte speciellt feg om man har utmanat USA. Jag tror Göran Hägglund glömt det

Admin
Admin
Gäst
17 augusti 2012 kl 16:27

Enligt en uppgiftslämnare har någon lämnat in en polisanmälan riktad mot socialminister Göran Hägglund gällande grovt förtal mot Assange. NewsVoice har ett diarienummer, men polisen kan f.n. inte bekräfta eller dementera om det stämmer.

AA
AA
Gäst
Reply to  Admin
17 augusti 2012 kl 17:51

Förtalsbrott är ett så kallat målsägandebrott och det innebär att den som skall väcka åtal och driva målet är Assange själv och inte åklagaren enligt 5 kap 5 § Brottsbalken.

Om något kommit in till polisen kommer det alltså kastas i papperskorgen – om det nu inte är Assange som skulle vara så lättkränkt.

Fantastiskt att anmälaren också drar till med GROVT förtal.

Martin
Martin
Gäst
17 augusti 2012 kl 13:37

Jag måste ändå rycka ut lite till socialministerns “försvar”. En sak är i alla fall klart; OM han är skyldig till våldtäkt, sexuellt ofredande och olaga tvång är Assange förstås ett kräk och inget annat.