Martin Jönsson SvD Kultur går till mobbattack mot Assange

publicerad 19 augusti 2012
- av Torbjörn Sassersson red.
Martin Jönsson - Foto: Jarle H. Moe. Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons
Martin Jönsson - Foto: Jarle H. Moe. Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons
Martin Jönsson - Foto: Jarle H. Moe. Licens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

MEDIA. Martin Jönsson som kommer att bli SvD:s nya chef för SvD Kultur går i sin debattartikel "En cirkus utan verklighetskontakt", den 19 augusti 2012, i angrepp mot Julian Assange. Därmed ställer Martin Jönsson in riktningen för SvD:s kultur- och samhällsdebatt. 

Martin Jönsson skriver:

"Wikileaksgrundaren Julian Assanges tal på balkongen till Ecuadors Londonambassad blev kulmen på en vecka av diplomatiskt kaos. Men också: ytterligare ett bevis på hur totalt Assange verkar ha förlorat greppet om verkligheten."

"Frågan är dock om det är USA, Storbritannien, det svenska rättsväsendet eller någon annan som utgör det största hotet mot hans organisation. Eller om det är hans egen paranoia och rättshaveristiska karaktär som sett till att Wikileaks i dag är i ruiner, både ekonomiskt, organisatoriskt och trovärdighetsmässigt."

"Ganska många som såg den megalomaniska cirkusföreställningen i går eftermiddag tyckte nog att de fick det slutgiltiga svaret på den frågan precis där."

Martin Jönssons debattartikel

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat