Syrien – Johan Croneman är Vaken på Dagens Nyheter

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 augusti 2012
- Torbjörn Sassersson

Är DN självkritiskt? Tydligen. Annars hade de inte låtit publicera denna mediekritiska version om Syrienkonflikten. Sedan artikeln publicerades har dock inte DN:s förenklade nyhetsrapportering förändrats eftersom strålkastarljuset måste kastas på USA, England och Frankrike.

Att låta publicera Cronemans artikel som lätt tangerar korruptionen bakom inbördeskriget borde vara trovärdighetssjälvmord för DN. Hade samma artikel publicerats på DN:s hatobjekt Vaken.se hade DN funnit ännu mer underlag för lite smutskastning.

Läs absolut Johan Cronemans korta skildring av vad som egentligen pågår i Syrien och vilka intressenter som ligger bakom och pressar på störtandet av Assad, enligt en syrian.

”Jag har aldrig stött Assads, varken pappan eller sonen, men det som händer nu är vansinnigt. De är sunniter, allihopa, och de som vill ta makten är militanta islamister”.

”De svenska nyheterna, både tidningar och tv, står helt okritiskt på deras sida. De vet inte vilka de pratar om. Och är man kritisk till den bilden, då blir man genast anklagad för att sympatisera med en mördare. Vad vet medierna om vilka intressen som egentligen ligger bakom?” ”USA”, säger min vän, ”USA, England, Frankrike, de vill äntligen ta tillbaka den kontroll de förlorade för 60–70 år sedan”.

Johan Croneman tipsar om Guardian-journalisten Charlie Skelton som i en betydligt mer välinitierad artikel “The Syrian opposition: who’s doing the talking?” beskriver om vad som sker i Syrien medan slappa västmedier rapporterar på förenklade sätt.

DN har mycket att lära och våga. Men mer troligt är det att nya Svenska Dagbladet kan göra bättre ifrån sig.

ArcanumSkolan 2024

Rapportera om hur USA’s, Englands och Frankrikes regimer tjänar på konflikten i sig och på slutresultatet, en störtad Assad!

Text: Torbjörn Sassersson

 

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Jag läste artikeln när det begav sig och blev både förvånad och fick lite att tänka på. Läser rapporter från Syrien med mera kritiska ögon numera. Fast det skulle jag väl ha tänkt på tidigare.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *