Ben Goldacre: What doctors don’t know about the drugs they prescribe

2

Ben Goldacre talks about how pseudoscientific “evidence” is used by scaremongering journalists, dubious government reports, bad pharmaceutical corporations, PR companies and quacks.

When a new drug gets tested, the results of the trials should be published for the rest of the medical world — except much of the time, negative or inconclusive findings go unreported, leaving doctors and researchers in the dark. In this impassioned talk, Ben Goldacre explains why these unreported instances of negative data are especially misleading and dangerous.

Read more

TEDTalks is a daily video podcast of the best talks and performances from the TED Conference, where the world’s leading thinkers and doers give the talk of their lives in 18 minutes (or less).

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Nicke Borg
Nicke Borg
Gäst
14 oktober 2012 kl 06:46

Givetvis är detta bara propaganda emot en välfungerande medicin industri. Kemikalier hjälper ju miljoner svenskar årligen att bli av med sina besvär!! Man tar medicinen ett tag och sen har ju kemikalien lagat det som var trasigt. Förstår inte varför man ska slå ner på kemikalierna?!?!?!?

Lars K
Lars K
Gäst
1 oktober 2012 kl 21:38

Ja, vad vet läkarna egentligen om “medicinerna” som de skriver ut? Tydligen skrämmande lite, eftersom enbart i USA omkring 1 miljon människor dör av sina receptmediciner varje år. Allt talar för att procentandelen dödsfall relativt invånarantalet är ungefär densamma här i Sverige. I så fall dör i runda tal 25 000 svenskar varje år av biverkningar från “mediciner” som deras “läkare” skrivit ut till dem. Men bara en bråkdel av alla de “läkarna” varnas eller fråntas sin licens.

Ifrågasätt läkarnas kompetens och yrkesetik!

Vi kan avskeda dem genom att lära oss ta hand om oss själva.

http://www.leadingcauseofdeathprescriptiondrugs.com/