Domedagsprofetior? Nä

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 november 2012
- Torbjörn Sassersson

Människor har i alla tider oroat sig för morgondagen och om jordens undergång. Visst jorden har en tunn skorpa så av och till blir det jordbävning, vulkanutbrott och stormar. Fullt naturligt med naturkatastrofer.

Det är meningslöst att oroa sig för det du kan göra något åt och det är onödigt att oroa sig för det du inte kan påverka.

Nu har det under några år varit Mayakalendern som startat människors fantasier. Den lär ska upphöra och det profeteras om diverse naturkatastrofer.
Förra sommaren var det några som oroade sig för slutet av 2011 och som frågade mig vad jag skulle göra.

Som vanligt, planera inför en trevlig jul.

Svarade jag. Jag har samma svar i år 2012.
Visst den 21 december kanske det händer något men då får det sin särskilda betydelse antagligen beroende på att så många människor riktar sina tankar på att något ska inträffa och så förstoras det upp.
Det vi kan hoppas på är en mer medmänsklig värld.
Nu har Obama vunnit vilket ger hopp om en fortsatt förändring om fred och försoning. Att människor i USA har en president som vill att alla ska kunna få vård. Så denna dag är en glädjens dag.
Dessutom har vi premiär på Fru Josefin annandag jul, 26 december således och spelar till den 4 januari.
Ser fram emot snö, det skulle ge en trevlig inramning.
Börje Peratt

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq