Hur försvarar den kinesiska regimen omänsklig organskörd?

2

Kina organskördI början av november meddelade en ansvarig inom Kinas sjukvårdssystem att landet kommer att upphöra med organtransplantationer från avrättade fångar med början 2013. I media hyllades detta som ett positivt framsteg, men organisationen “Doctors Against Forced Organ Harvesting” (DAFOH) tror inte på Kinas löfte, skriver svenska Epoch Times.

DAFOH som på svenska blir “Läkare mot påtvingad organskörd” menar att Kinas löfte handlar om att blidka det internationella samfundet, samtidigt som man fortsätter med övergrepp kring transplantationer i det fördolda, skriver DAFOH i ett pressmeddelande 5 november.

Den största delen av organskördandet i Kina har utförts i hemlighet av säkerhetsstyrkor och militära läkarsystemet, menar DAFOH. Så kallade samvetsfångar dvs politiska dissidenter (läs: personer med fel åsikter) har varit den primära källan för organ. Enligt forskare var det uigurer på 1990-talet de första som dödades för sina organ. På 2000-talet riktade Kina in sig på fängslade Falun Gong-utövare. Över 60 000 sägs ha blivit dödade genom att man har tagit deras organ, skriver Epoch Times.

Moralen bakom Kinas organskördande

För många svenskar ter sig detta som ofattbart och till och med osannolikt. NewsVoice ställde därför frågan till en svensk person som tillbringat många år i Kina.

Frågan löd: hur tänker den kinesiska regimen, vilken moral stödjer man sig på när man organskördar människor som är samvetsfångar och politiska dissidenter?

Svaret löd att enligt det kinesiska tänkandet är alla dessa människor kriminella. De har belastat samhället och de står därför i skuld till sitt hemland. Betalningen för denna skuld är att de måste ge sina organ och på det sättet blir de skuldfria oavsett om det innebär att de måste offra sina liv och att det sker mot deras vilja.

Läs mer i svenska Epoch Times

Text: Torbjörn Sassersson

DAFOH

 

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Shimmeringblade
Shimmeringblade
Gäst
10 november 2012 kl 05:43

Vore intressant att se vad ansvariga på svensk media skulle svara på frågan varför de inte skriver om detta. Vore också intressant att läsa Internationella Brottsmålsdomstolen’s svar på varför Jiang Zemin och övriga ur Kinas regim ännu inte lagförts för deras brott.
Vad fattas för att detta ska kunna ske och vad kan den enskilda människan göra för att påverka utvecklingen i den riktningen?

Dan Alfjorden
Dan Alfjorden
Gäst
9 november 2012 kl 19:27

Intressant artikel, tvivlar inte ett ögonblick på att organ tas från samvetsfångar, vilket även “Kina” (läs KKP) erkänt själva, så sent som 2009.
Begreppet “kinesiskt tänkande” borde nog i detta fall vara “ett förvridet tänkande påtvingat av kommunistpartiet” eller i alla fall “nutida kinesiskt tänkande”. Ett folks tänkande eller filosofi borde väl närmast vara det tänkesätt som präglat dess kultur mest, vilket för Kina i så fall borde vara konfucianskt och taoistiskt tänkande, och enligt dessa tankesätt är dödande av människor för sina organ något helt förkastligt, men i dagens Kina har dock rätt blivit fel och gott ont.
Ang. “kriminella” så är dessa organ stulna primärt från de som sitter i arbetsläger och sitter man där har man inte fått någon egentlig rättslig prövning och alltså ingen riktig dom, utan de allra flesta sitter det är som en disciplinär åtgärd, dvs lagligt sett ska inte dessa kallas kriminella, i alla fall inte enligt västerländskt tänkande 🙂
En video om dessa organstölder finns här http://youtu.be/bvAOOwvJMZs