National Intelligence Council’s prognos om år 2030 kan vara “predictive policy making”

  1
  National Intelligence Council
  National Intelligence Council – Emblém

  Den amerikanska organisationen National Intelligence Councils prognos ”Global trends 2030” beskriver mänsklighetens framtid. Men se upp, rapporten kan vara så kallad “predictive policy making”, att man förbeder allmänheten för den framtid som egentligen planeras.

  Enligt rapporten [PDF, NewsVoice] har vi år 2030 brist på mat och vatten för jordens 8, 3 miljarder människor. Vi kan utsättas för terrorattacker utförda av individer med nya lättillgängliga massförstörelsevapen och risken är att vi plågas av luftburna virus som skapar dödliga pandemier. Jorden kan drabbas av solstormar eller kärnvapenexplosioner som slår ut elektronik. Inom teknikområdet diskuteras hur vi kan förändra och skapa perfekta mänskliga kroppar.

  Så vilken roll har National Intelligence Council (NIC) i USA?

  NIC beskrivs som en central instans för USA:s strategiska tänkande och agerande inom underrättelsetjänsten (US Intelligence Community) på medellång och lång sikt.

  Enligt NIC:s hemsida ska NIC:

  • Leda den amerikanska underrättelsetjänst-communityn i sitt strategiska arbete,
  • fungera som kunskapskälla och resurs för amerikanska “policymakers”,
  • och sammanföra akademier och näringslivet för att ta fram nya perspektiv för “US Intelligence Community”.

  NIC är alltså ingen lekstuga. Organisationen finns i hjärtat av USA:s “policymaking” gällande nationella och internationella projekt med koppling till näringsliv, akademia och säkerhet. Så frågan är relevant hur mycket rapporten “Global Trends 2030” är en prognos och hur mycket den är ett riktdokument för en planerad och lönsam framtid.

  Det mesta av vad rapporten tar upp har en lönsamhetsaspekt i formen av uppdrag för säkerhetsindustrin (med stöd av “pseudoterrorism”), läkemedelsbranschen (vaccin, genvaccin), teknikindustrin (skydd mot radioaktiv och kosmisk strålning) samt medicinteknikindustrin (den nya människokroppen).

  Källor

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  1 Kommentar
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  RMG49
  RMG49
  Gäst
  16 december 2012 kl 15:21

  Den största faran för oss alla här på jorden är UZA