Lavinartad ökning av psykisk ohälsa bland barn kan bero på mobilstrålning

publicerad 15 januari 2013
- Mona Nilsson

Den explosionsartade ökningen av trådlös teknik gör att vi utsätts för allt mer mikrovågsstrålning. It-minister Anna-Karin Hatt vill göra svenska skolor ännu mer uppkopplade – men vårt mobila samhälle börjar få konsekvenser.

Fler datorer ger mer strålning som i längden kan leda till sömnproblem, depressioner och ADHD, skriver Mona Nilsson, Strålskyddsstiftelsen, i en replik.

Svenska barn lider allt mer av sömnproblem, har svårt att koncentrera sig och är ledsna. De ges allt mer sömnmedel, antidepressiva medel och ADHD-mediciner. Ökningen av den psykiska ohälsan och sömnproblemen har beskrivits om och om igen de senaste åren, senast i Svenska Dagbladet förra veckan.

Aldrig tidigare har så många barn och ungdomar sökt hjälp vid barn- och ungdomspsykiatrimottagningarna. Den ökade förskrivningen kan inte enbart förklaras med att läkarna blivit mer benägna att skriva ut piller. Barnen och ungdomarna mår inte bra i Sverige i dag. Problemen gäller även unga vuxna. Aldrig tidigare har så många unga vuxna haft sömnproblem och mått psykiskt dåligt. Vi måste titta på alla möjliga orsaker till problemen. Vad är det som har förändrats i vår miljö och vårt sätt att leva?

Svenska barn växer i dag upp omgivna av nivåer av mikrovågsstrålning som ingen tidigare generation utsatts för.

Sedan decennier har forskare beskrivit att mikrovågor orsakar de symtom som allt fler barn lider av: sömnproblem, koncentrationsproblem, depressioner, ångestattacker och stress. Effekterna har bekräftats av de senaste årens forskning.

Läs mer

Strålskyddsstiftelsens broschyr: “Uppkopplade barn” PDF


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • kan man tänka sig att vi är nära någon form av mind kontroll av större delar av befolkningen? med tanke på alla dessa master som byggs runt omkring, 3g och nu 4g.

  personligen tror jag större delen av befolkningen redan är hopplöst förlorade!
  försöker man föra en diskussion kring avvikande ämnen ex chemtrails,big farma,banker och oetiska pengar osv så blir oftast reaktionen jaja nu har du läst nåt på internet igen.

  men vi bör veta att internet är det sista stora forumet vi har för att sprida info som inte tas upp av mainstream media.

 • Väl talat, Mona! Vad beklämmande och sorgligt det är att läsa alla dessa mobbingkommentarer från naiva får på svtdebatt. Har inte historien lärt oss mer? Om och om igen hånskrattar människan istället för att öppet fråga “vem vet?”. Allt som på något sätt skulle kunna hota framförallt barn ska ifrågasättas och undersökas. ALLT. Men nej, istället ropar mobben “foliehatt” och “stråltant” utan att ha minsta lilla kunskap själva. De som mobbar har inte ens bemödat sig att googla ämnet. De är däremot beredda att lägga mängder av tid på att – likt vampyrer – tanka energi genom att kommentera (mobba) och följa kommentarsfältet. Så blir det när energibristen hos folk bara ökar och ökar…

 • “Svenska barn växer i dag upp omgivna av nivåer av mikrovågsstrålning som ingen tidigare generation utsatts för.”

  Jo… – och IT-myntet har en förskräckande baksida – och då särskilt för barn och tonåringar – som jag ser det.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *