Resumé: TV4 kritiserar public service-utredningen

0

TV4-kritiserar-public-service-utredningDen 22 januari 2013 lämnade TV4 in ett remissvar kring public service-kommitténs förslag. TV4 kritiserade utredningen för att sakna en analys av hur SVT påverkar marknaden, hur public service uppdrag ska formuleras och hur SVT ska minska sitt kommersiella beroende.

Nu menar kanalen att utredningen saknar en beskrivning av vilken roll public service ska fylla framöver och hur SVT ska stärka sitt kommersiella oberoende. Utredningen är till stor del ofullständig enligt TV4, skrev Andreas Rågsjö Thorell i Resumé.

Jag hoppas att politiken tar sitt ansvar och förvaltar alla goda insikter och synpunkter som kommit fram i remissrundan, och att man förstår att detta inte bara handlar om public service-bolagens utveckling utan om hela den svenska mediemarknaden, sa TV4-Gruppens kommunikationsdirektör Åsa Jamal i ett pressmeddelande.

Läs mer i Resumé


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelMansnormerna måste angripas om våldet ska minska
Nästa artikelLäkemedelsindustrins mediciner dämpar symtom – Riktiga mediciner läker kroppen
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer