Vad vill du läsa om i NewsVoice? – Vilket Sverige vill du ha?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 januari 2013
- NewsVoice redaktion

DEBATT. Min tanke är att NewsVoice ska medvetandegöra skräpet i samhällsmaskineriet. Men det börjar bli rundgång och mycket litet förändras om vi väntar på att “systemet” ska ändra sig. Medvetna medborgare betyder inte att systemet ändrar sig. Tvärtom. Något annat måste hända. Vad är räddaren i nöden?

Text: Torbjörn Sassersson

Systemet svarar med att beskydda sig självt allteftersom artiklar i SvD, avsnitt i Uppdrag Granskning, och för all del, inlägg på NewsVoice avslöjar korruptionen i maskineriet. Vårdapparaten, läkemedelsindustrin, storföretagen, myndigheterna försvarar sig, täpper till luckorna och vill ha status quo och att individen ska fortsätta att anpassa sig.

Men individerna är samhället och vad vill vi? Vad vill du? Vi kan i ekvationen räkna bort infrastrukturen i samhället eftersom denna hårdvara utgör död och inert materia som inte kan känna, agera, tänka eller förändra. Det viktiga är mjukvaran, vi!

Demokrati betyder fortfarande folkvälde. Alla vet det. Så frågan är vad vi, som utgör 99% av Sveriges levande innehåll, vi vanliga medborgare, vi som egentligen har makten, vill i en värld där allt går mot “globalisering” och “privatisering”. Allt ska ägas av företag, allt handlar om pengar, allt ska effektiviseras och allt ska vara lönsamt. Om nu Sverige ska bli Sverige AB i Världen AB,  måste vi inte då också erkänna att den anställde (medborgaren) är den största tillgången i denna “företagsvärld”?

Eller är det fel fråga? Har man gett upp om man ställer den?

Bör inte frågeställningen lyda: vill vi, som är folket, erkänna att allt ska vara lönsamt, att du ska vara lönsam lilla vän, att vi ska passa företagen, att vi måste betala för våra liv? Jag tror inte det. Av de jag pratat med de senaste åren har jag bara träffat ett par personer som stenhårt tror på det storföretagsstyrda samhället. Det handlar om korporativism. För sakens skull kan du läsa om korporativism som har med den här artikeln att göra i allra högsta grad. Se texten nedan, direkt saxad från Wikipedia. Läs särskilt texten: “Korporativistiska tendenser i demokratiska system” som handlar om Sverige.

Det är bara att inse att Sverige är ett slags experiment där en rad olika företeelser kombineras som tex: socialism, individualism, kapitalism, liberalism, korporativism och rättspositivism. Resultatet är det samhälle vi har idag och vad vi kan ana inom 10-20 år då en extraordinär övervakning av allt och alla är fullt realiserad. Men innan du läser vidare nedan glöm inte min fråga:

Vad vill du läsa om i NewsVoice och vilket Sverige vill du ha, utifrån denna kontext?

Korporativismen som politiskt system

Saxat från Wikipedia:

“I ett politiskt korporativt system är individens politiska fri- och rättigheter starkt beskurna; den parlamentariska demokratin, manifesterad genom principen “en man-en röst” är icke-existerande; individens underordning under “gemenskapen” och statsintresset, nationen, framhävs.”

“Istället består den lagstiftande/rådgivande församlingen (beroende på utformning) av representanter för olika grupper i samhället, som till exempel näringsliv, arbetarorganisationer, sammanslutningar, församlingar och liknande.”

“Ledamöterna kan vara valda av sina organisationers medlemmar, eller utsedda av deras ledningar. Den korporativa riksdagen handhar endast frågor knutna till ledamöternas respektive yrkesverksamheter. Avgörandena kan antingen vara beslutande, eller rådgivande. I det senare fallet är det statsledningen som fattar besluten, efter att ha vidhört den korporativa riksdagens åsikter. Systemet präglas således av en påtaglig elitism.”

“En av tankarna med korporativismen är att i folkrepresentationen få tillgång till medborgarnas specialkunskaper inom de samhällsområden de besitter. I ett korporativt samhälle utgörs därför inte styrelseskicket av olika partier; för att ett korporativt styrelseskick ska kunna ge någon form av representativitet måste de flesta således tillhöra någon av de organisationer som ingår i fackriksdagen, för att kunna föra fram sina åsikter.”

“Den korporativa samhällsekonomin är likaså ett i hög grad slutet system, som kännetecknas av protektionism och att gängse marknadsekonomiska lagar helt eller delt har satts ur spel genom statens intervenering i det ekonomiska livet. På så sätt, anses det, har det liberala, det så kallade planlösa, samhället övervunnits.”

Korporativistiska tendenser i demokratiska system

“Tendenser till modifierade former av korporativism har även uppträtt i många moderna demokratiska system. Efter andra världskriget har länder som Sverige och Österrike, under långvariga socialdemokratiska maktinnehav, utvecklat korporativistiska drag med samförstånd mellan regering, fack och näringsliv (jfr. saltsjöbadsandan).”

“I Sverige kommer detta också till uttryck genom myndigheters och organisationers inflytande i den centrala politiska beslutsprocessen, via det statliga remissinstitutet, reglerad i regeringsformen.”

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Har just hittat “Vad vill du läsa om i NewsVoice…” och undrar hur i hela friden jag kunde missa detta ..då i januari?!

  Jag vill läsa om precis det som NewsVoice redan publicerar och jag ser framemot folkrörelsen som växer fram allteftersom – tack vare NewsVoice och alla de som skriver här.
  Det Per Nordgren skriver (tack!) går precis rätt in i mej – alltihop! ..från det andliga till den ..rebelliska biten. 🙂
  Jag vill, liksom Eva, ha ett öppnare samhälle med mer information, sanning och inte minst kunskap om (nygamla!) energier. Jag lyssnade på ett tyskt föredrag (i UK) om bl a riktade energier för några år sedan. Det var försök/experiment som gjorts av Tyska och Ryska vetenskapsmän. Bl a kunde de tala i telefon utanför systemet s a s (tror jag har en filmsnutt om det någonstans i mina gömmor – ska försöka hitta den). Jag har förstås samlat på mig alldeles för många böcker plus en massa pärmar fyllda till brädden ..som borde ha sorterats för länge sedan! Som det lagras!! Har anteckningar kvar från flera intressanta föredrag om sådant som hör framtiden till. Det finns en organisation some heter AFFS (Academy For Future Science) som har en del intressanta böcker, musik mm.

  Liksom Tommy, tror jag på en levande landsbygd osv. Back to basics, samtidigt som man anammar ny teknik etc.
  Fler människor skulle kunna arbeta hemifrån. Jag känner en IT-kille som bodde i Cornwall och arbetade för ett IT-företag i UK. Sedan emigrerade han till Australien, medan han fortsatte att arbeta för samma företag. Han arbetar hemifrån, så det spelar ju ingen roll om han sitter i Cornwall eller i AUS! Det måste ju finnas massor av yrken som kan skötas hemifrån. Det skulle hela samhället tjäna på. Och tänk bara så mycket bensin, slitage på bilen och TID man skulle spara osv.

  Torbjörn skriver “…många journalister hoppas att dears artiklar som avslöjar ska leda till förändring, men avslöjandena räcker inte i sig. Det krävs mer.”
  Jag tror att det är viktigt att journalister får stöd av dem som läser deras artiklar. Ett stöd som både syns och hörs! ..gång på gång ..på gång! Ett litet steg i rätt riktning, fast det förstås behövs mycket mer…

  Liksom Janne, är jag “..mycket glad och tacksam över att Newsvoice finns..” Jag har bott i UK sedan -89 och här finns det väldigt många ‘individuella’ individer 🙂 och jag har varit med om otroligt många fina möten med människor som tänker ‘framåt’ på ett positivt sätt – en ständig utveckling ‘onwards and upwards’. Men jag hade ingen aning om att det fanns så många, hemma i Sverige(!), som också tänker ‘outside the box’. Det är en otrolig känsla och jag känner mig mer hoppfull inför framtiden – för kommande generationer.

  Alla generationer har säkert sagt att ‘Vi lever i förändringens tid’. Jag tänker på allt som hände i mina föräldrars levnad mellan ca 1920 0ch 2000. När jag var tonåring trodde jag att fara till månen var väl det ultimata. Hahaha… Att skicka ett fax på 70-talet var en stor grej – och faxmaskinen var minsann stor den också! Så kom biltelefon, dator, laptop, mobil, läsplatta etc etc.. What next?! 😉

  Att så mycken skit (ursäkta!) kommit upp till ytan, de senaste åren, beror förstås på förändringsprocesser som pågått sedan ett bra tag. Men visst har hastigheten ökat på senare tid ..eller är det det där med åldern igen (det är ju ett tag sedan den här kvinnan var 50 ..tihi)? Iallafall gläder det mig att jag kan ta del av så många intressanta funderingar och kommentarer på svenska. Tack Torbjörn, för att du är en brandfackla och ger oss som hittat hit ett sådant fantastiskt forum.

  • Tack för ditt långa inlägg (och övriga positiva kommentarer). Ämnet: “Vilket Sverige vill du ha?” är givetvis mycket stort och NewsVoice är bara en liten del – en kanal – för en friskt gräsrotstänkande. Där ligger värdet.

   De flesta kommentarer efter artiklarna på NewsVoice sker på Facebook, men på Facebook försvinner de ner i det allmänna flödet medan de ligger kvar i direkt anslutning till artikeln här.

   De största bidraget den enskilde gör förmodligen när denne tar med sig tankarna till sin närkrets, kafferasten på jobbet, middagsbordet hemma och fortsätter tänkandet oc dialogen där.

   Nästa steg skull ejag vilja se mer av i kommentarsfälten och i insändartexterna till NewsVoice och det är; “vad händer sedan?”, vilken förändring skedde?, vilken insikt gjordes?

 • Förändring kommer sannolikt från att man helt sonika överger det gamla, individ per individ, och börjar bygga det nya. En uppgång samtidigt som det gamla tynar ut. Inte använda gamla saker som fundament. Den grunden kan sannolikt bli något att reagera för. Samma rundgång kommer då att komma till ytan till slut. Hur lång tid det skulle ta vet nog ingen.

 • Hej och tack för ordet ! Först på min önskelista står : Regeringen möjliggör för alla som önskar att flytta tillbaka till landsbygden och göra den levande. Inget BS, bara flytta ut och bli självförsörjande. Varje by, samhälle jobbar för sig själva tills vi kan hjälpa andra. Detta är den enda lösningen! Varför behöver vi äpplen från Argentina , osv ? ( Jo, någon tjänar pengar på andra ) Vi kan själv !! Och jag vill inte se en massa svinafarmer o dyl som utnyttjar hjälplösa varelser, ex. minkar bara för att tjäna pengar. Inga granplanteringar, inga monokulturer som sätter in 10 enheter och får ut 7. Vi behöver jord för att odla och en massa hårt arbete. Back to basics !!

 • Det har gått några dagar och jag har haft tid att fundera lite över redaktörens tankar om “rundgång”. I NewsVoice och på många andra ställen kan vi dagligen läsa om hur felaktigt systemet fungerar. T.ex. vet “alla” nu att vacciner är en kassako för industrin som skall göra oss mer mottagliga för sjukdomar så att de får sälja ännu mer “mediciner”. Men ingen förändring hos vare sig politiker eller myndigheter. Man kan ex. fortfarande läsa på Livsmedelsverkets hemsida hur bra det dödliga giftet fluor är för tänderna. De anger inte ens en maxnivå av intag. Vem bryr sig.

  Därför har mina tankar gått mot en folkrörelse, en rörelse som inte ifrågasätter utan som talar om vad politiker och myndigheter skall arbeta med, om inte, avsätts de. Ett första utkast kan då bli:

  Ett omedelbart stopp för vaccinationer i landet. Läkemedelsindustrins agenter skall stängas av från all verksamhet som lobbying, deltagande i råd osv. De skall helt isoleras och samtidigt måste man bygga upp antalet oberoende forskare som kan studera de medel som säljs.

  Forskning på naturens läkemedel. Målet skall vara att alla kemiska läkemedel på sikt skall ersättas med medel som kommer från naturen. Folket finansierar genom staten.

  Bankerna förbjuds att skapa pengar ur tomma intet och får inte debitera ränta. Riksbanken skapar alla pengar som behövs, som kontrolleras av folket. Befintliga utlandslån betalas med nyskapade pengar, så folket slipper betala räntor till banker utomlands. Räntor förbjuds helt. En stor vinst blir att alla skatter i stort sätt kan försvinna.

  Sverige lämnar EU, demokratin återvinns till det som var tanken från början. Remissinstanser förbjuds, den enda som får finnas är folket. Kanske skapas ett nordiskt eller skandinaviskt råd som har en enda uppgift; att allt som genomförs skall vara av kärlek till människan, alltså ingen industri eller så. Ett enat Skandinavien blir ett bättre skydd mot onda krafter, och Island har något att lära oss.

  Osv.

  Fortfarande rundgång? Ja, då får väl folkrörelsen börja agera. Det finns mycket man kan hitta på för att väcka upp de “folkvalda”. Vi kan väl parkera på fel sida? Vägra betala p-avgift? Alla kan väl parkera mitt i gatan istället? Varför inte vägra gå till jobbet en dag i veckan? Eller lite fegare, alla stannar hemma pga sjukdom?

  Det finns tusen och åter tusen saker man kan hitta på, men gemensamt är att störa ekonomin så mycket som möjligt. Tänk på hur mycket skatter som försvinner om vi vägrar att konsumera! Det är också effektivt att ställa bilar mitt på motorvägen, allt som stör infrastrukturen är effektivt. Mot detta finns inga poliser eller myndigheter som kan sätta emot något om de inte tar till våldsmetoder, fast poliser och militärer betalas ju av oss och är lojala mot folket?

  Så, vad väntar vi på?

  • Nu är du Per definitivt flaggad som säkerhetsrisk. 😉

   Jag har läst om olika folkrörelser som var och en har något att bjuda på. Occupy-rörelsen, Peoples trust-rörelsen och Sovereign Citizen-rörelsen. Den sista är numera klassad av FBI som terrorism. Det är något alla, som vill ändra på Systemet, kommer att råka ut för, men i slutänden kommer nytänkarna att skrivas in i historieböckerna som de som förnyade världssamhällena på alla sätt, om de vinner.

   Om “Systemet” vinner skriver de historia och då kommer nytänkarna att beskrivas som en bredfrontad och nyanserad terrorismrörelse som väckte en del opinion efter sekelskiftet (2000) men besegrades av ansvarsfulla stater och myndigheter.

   Jag tror på fredliga förändringsprocesser och att inte försöka brottas med ett gigantiskt “entangeled” System. Bättre att bygga nytt och använda Cementklumpsystemet som underlag. På det underlaget ligger den nya basen.

   Men innan det nya kan byggas måste det sjuka i det gamla systemet medvetandegöras, och där finns bloggarna och de nya nättidningarna, människorna som pratar med varandra på upplysande sätt analogt och digitalt.

   Deh nya basen består av generell medvetenhet, politisk/ekonomisk upplysning, upplyftande kritiskt tänkande, vetenskap, humanism, mänsklig “själ” och hjärta, som jag ser det. Men ingen guru, ingen religion, ingen scientism, “no system”. De kan bytas mot intelligens och kunskap.

   Fattas en sak: handling.

   • Torbjörn, det sista stycket du skrev, ingen guru osv. är helt centralt för att möta framtiden för människan positivt tycker jag. Också är det effektivt, det är svårare att mörda ett helt folk än bara ledaren.

    Jag skulle också vilja gå så långt som att påstå att själva fundamentet för en ny lyckad framtid är kärlek, kärlek till sig själv och alla andra. Med det fundamentet blir forskning, ekonomi mm något helt annat. Ordet kärlek är så missbrukat eller tolkat idag att den som läser detta tycker jag är en aning flummig. Vad jag menar med kärlek står inte att läsa i tidningen, kärlek har här en mycket djup mening som kanske bäst förstås inom filosofin, en (metafysisk) kraft starkare än någon annan känsla. En människa som känner äkta kärlek och är “inkopplad” på den upplever inte rädsla på samma sätt. I det praktiska livet betyder det då att man inte nödvändigtvis bockar eller niger inför kungen eller intar en svagare position inför en auktoritär person. Plötsligt upptäcker man att det finns ett val, jag gör det JAG tycker känns bra. Kommer det en otäck person med rånarluva så får du helt andra möjligheter att ta rationella beslut, jämfört med om det är rädslan som styr dig.

    Jag har svårt att förklara tanken jag har, men en “folkrörelse” måste upplevas som att alla i den är ett, ett moln av energi som övertäcker och fullständigt raserar den illusion vi lever i nu av demokrati, läkemedel mm. Ett sådant moln av energi kan förvandla ett land på mycket kort tid, (Island var med om det i alla fall delvis) så länge det drivs av kraften kärlek. De som nu är “motståndare” (och senare kommer med i folkrörelsen) är livrädda för kärlek, de drivs alla av rädsla. Det är alltid någon över som kan se till att jobbet försvinner, Det finns tusen otäcka saker som kan hända. De negativa krafter som kontrollerar och styr har inte tillgång till kärlek, de är liksom psykopatiska, och kan bara använda tekniker som terror, skräck, avund, död, manipulation osv. Men kärlek är alltid överlägset alla andra känslor. Och det blir alltfler människor som börjar förstå sammanhangen, därför tillhör jag den obotliga och förhoppningsvis växande skaran optimister som är övertygad om att det “stora uppvaknandet” kommer att ske redan under vår livstid. Och NewsVoice är en del i det, en alldeles särskilt viktig del.

 • Jag känner ingen annan tidning eller något medieorgan som skriver om sådana här saker så det är ju tur att NewsVoice finns! Det Sverige som jag vill ha ska inte styras utifrån olika bolagsintressen utan från en oberoende och opartisk ledning som är folkvald. På grund av den rådande ordningens inverkan både i och utanför Sverige och som vårt land hela tiden måste interagera mot så går det inte att föra ett renodlat demokratisk baserat styrelseskick. Trots detta tycker jag Sverige har en förhållandevis god fungerande demokrati – globalt sett.

  Redaktörens resonemang om korporativism är intressant och dess innebörd tycker jag delvis speglar det samhälle vi lever i idag. Kommunalt ”folkvalda” och statsanställda har inte sällan andra ”uppdrag” utöver sin anställning. Dessa individer har stort eller mycket stort inflytande i olika företag/bolag/föreningar eftersom de är medlemmar i dess styrelser. Kommande beslut om ditt och datt vägs då ur dessa företags intressen. Huruvida dessa inflytelserika har flera inkomster på grund av sitt breda engagemang är jag inte särskilt insatt i men det kan man nog räkna med.

  Sverige har av tradition också haft en stark adel och som inte har upplösts i och med införandet av modernare statskick, utan har levt vidare fast i mindre grad. Till skillnad mot USA är Sverige en monarki (liksom många andra västnationer) och detta är intressant. Monarkins fortlevnad har nog inte precis underlättat existensen av det demokratiska styret. Det är svårt att förena demokrati med monarkism – tar man sig tid att studera dessa olika ”system” så tror jag man kan inse det. Eftersom man inte vill beskriva Sverige som ett land präglat av monarkism så måste både monarkin och framförallt adeln existera under dunkla levnadsbetingelser eller som det så fint heter – konstitutionell monarki. Adeln må vara undangömd men dess makt är fortfarande stor. Björn af Kleens arbete med att lyfta fram adeln som företeelse, understryker mitt påstående (Björn af Kleen tillhör inte adeln även om det låter så).

  Det jag vill säga är att det styrelseskick som framför allt drivs på kommunal regi präglas av – som redaktören påpekar; personer som representerar företagsintressen men här bör man även inlemma adliga intressen. Adeln äger stora landområden i Sverige och har även stora intressen i vitt skilda områden överallt! Denna struktur leder till att gamla traditioner har cementerats och påverkar förstås de underliggande. En gammal överhöghet har sen länge inverkat på styret och besluten. Strukturer med ritualer, gammeldags chefskap, kapital och poster som går i arv osv. känns mycket främmande i demokratiska strukturer. Denna adliga inblandning kan närmast liknas vid sektskap. Tänk att vi har sekter som bestämmer vad som ska prioriteras och hur pengarna ska fördelas – i Sverige!

  Korporatism i sanningens namn, men man får inte glömma bort den offentliga sektorn (heller). Antalet anställda i Sverige i den offentliga sektorn är drygt 30% (1200 000st). De övriga 70 procenten är anställda i den privata sektorn. Anställda i den privata sektorn har varit oförändrat sen 50-talet medan anställda i offentliga sjönk lite i början av 90-talet. Mycket av det som styr landet ligger fortfarande på både kommunal och statlig nivå. Anställda inom staten har dessutom ökat på senare tid (runt 200 000st). Men som sagt; det är på den kommunala nivå det mesta händer och där bör man nog räkna in landstinget. Företagen är förstås medvetna om sin betydelse och ser alltid till att göra sin röst hörd, när tillfälle ges och detta tar gärna vägen via sina bundsförvanter i den (folkvalda) kommunala politikerkåren. Dock är besluten utifrån den statliga offentliga sektorn de som väger tyngst och påverkar medborgarna mest – fortfarande. I frågan om Riksbanken så är det en synnerligen inflytelserik offentlig instans, eftersom det är en myndighet.

  Själv så brukar jag hävda att NATO har sina fingrar med i spelet och det gör förstås inte bilden mindre komplicerad. Efter enkel slutledning borde det militära organet MUST spela en betydande roll när beslut fattas, i så fall – fast det är ju hemligt!

  En faktor som rör till situationer ytterligare är dessa kommunala partier som vi röstar fram. Vi får dels en regering med en viss partitillhörighet, sedan har via alla kommuner med sina partikonstellationer. Resultatet är att det svenska ledningssystemet är splittrat och inte sällan, svårt att överblicka – ungefär som i USA

  Sist men inte minst bör även Kina beaktas här – värdens näst största ekonomi! Här talar vi om ett kommunistiskt styrelseskick som är fjärran från västvärdens demokratiska tankemönster. Gatorna patrulleras av partirepresentanter, liksom hemliga agenter och som inte tvekar att blanda sig i så fort antipartistiska tendenser uppenbarar sig. Ett planstyrt och mycket enkelspårigt strikt land med synnerligen stark företagsanda – som även svenska entreprenörer tycks gilla. Många svenskar tycks beundra länder med stora klassklyftor eller som det hette förr – monarki.

 • Folk fastnar i överflödet av nästa nyhet, att det nästan blir en rundgång och livsstil att komma i överflöd av nyheter.
  Vi vet redan att så mycket är fel i vår värld idag. Det här arbetet med att exponera sanningen – måste arbeta parallellt med att faktiska saker börjar hända. Den här diskussionen har levt länge – men varför istället inte träffas? Varför måste vi sitta här och beklaga oss att ingenting händer? Vi för diskussioner men det blir inte levande eller tillräckligt produktivt i den fart vi önskar. Varför kan vi inte bara träffas, sättas och ner och prata som vuxna människor och komma fram och diskutera? Det vore mer produktivt att få fram innehåll av gemensamma träffar.

  Vi kan vara produktiva tillsammans, och arbeta tillsammans. Ingen kan göra allt. Jag föreslår Torbjörn att du bjuder in till ett upptaktsmöte för en träff för hur vi ska kunna förändra och gå tillsammans lägga fram idéer och förslag för att kunna åstadkomma det. Det är det vårat hjärtat strävar efter och innerligt vill.

 • Kom också ihåg, relevant till det jag redan diskuterat, att enligt John Taylor Gattos analys så är orsaken till vårt nuvarande närmast globala skiktade okunskapande skolsystem det genomslag Charles Darwinsandra verk, “The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex” (1871), fick i salongerna. Tanken skulle vara att endast en elit förtjänade att fortplanta sig för annars skulle människosläktet de-evolvera och försvinna. Av någon anledning skulle denna elit vara de som sitter överst i samhällshierarkin. Den typ av ekonomiskt system dessa människor därefter skapade förutsätter ett sådant riktat, skiktat, okunskapande skolsystem. Det avsiktliga hanterandet av okunskapandet är alltså nödvändigt för att stödja ett system. Insikts-klassklyftorna är nödvändiga för att vårt nuvarande ekonomiska system ska kunna fungera, för att konsumismen ska fungera, för att vi konsumenter ska vara förutsägbara och lättmanipulerade. (Skrev om detta för några år sedan på min holistiska detektivbyråsida.)

  Men vi vet nu att deras system är dödsdömt. Därför är det nödvändigt att ta sig ur detta riktade, skiktade, okunskapssystem med dess insikts-klassklyftor, för vi måste alla förstå de verkliga frågorna. Vi måste bygga en ny värld! Jag diskuterade detta med hur tänkarna överger ett dödsdömt system, vilket redan inträffat med vårt dödsdömda system, med Abdel-Masih Wazir i januari 2009: “Abdel-Masih Wazir och Leif Erlingsson 2009-01-31“. Tyvärr gör just (de avsiktligt skapade!) insikts-klassklyftorna att endast den som själv övervunnit dessa kan ta till sig idéerna.

 • Inanna myten (myter ligger till grund för hur vi människor uppfattar världen) som jag ofta återkommer till handlar om att vi ska ta eget ansvar. Att vi får ta det onda med det goda men friheten är värd det! Själva anti-tesen till den regel-värld vi nu lever i. Se Sourze tråd “Inanna principen (IP)“, Leif Erlingsson 2011-12-18 19:14 #1 samt det referensindex jag samlat på min blogg, “Inanna principen“. Se dessutom hur jag argumenterat i diskussioner utifrån principen i denna översikt: http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson__Inanna.html. Principens viktigaste idé är: “Ni äro ansvariga för er själva. Ingen gud, ingenting. Jag, Inanna, ger er en gudomlighet.” Detta skrämmer skiten ur dem som ängsligt vill “hålla mamma och pappa i handen”, som inte vågar ta ansvar ens för vad de själva skriver och säger. Och jag upprepar, det är våra grundmyter som ligger till grund för hur vi ser världen så ska vi byta perspektiv så måste vi byta myter!

  • Abdel-Masih Wazir: “Den för-bibliska Inanna myten med sin skapelseberättelse och moral om öppenhet och informationstransparens anknyter bättre till ett öppet samhälle än gamla testamentets moralbegrepp om att konspirera/hålla information hemlig mot icke-troende/icke-medlemmar/icke-invigda.“. “A-M Wazir föreläste i Sverige och USA från 1996 om “the Inanna principle” (IP), om gudinnan som tog makten – även gudaskapet/ansvaret – och gav till det vanliga folket att förvalta. Det senare som förklaring till att Mesopotamien (nutida Irak, etc.) en gång var civilisationens vagga. A-M Wazir påpekar att Inanna principen (IP) är ‘femalian’ – inte feministisk.” Se vidare http://blog.lege.net/?/categories/98-Inanna-principen.

   Men så har vi förstås den sjuka vissa människor har att de ska tvinga alla att dansa efter sin pipa, att de vill göra andra ofria. För även om de flesta människor vill göra rätt mot sina medmänniskor, och då menar jag inte genom slaviskt regel-följande utan genom att göra mot andra som man själv vill bli behandlad, så kan det knappast förnekas att vi tycks ha känslomässigt störda personer och en grupp psykopater som inte kan känna vilka konsekvenser deras agerande får för andra eller som av andra anledningar inte bryr sig om det. Dr. Norberto R. Keppe har f.ö. gjort femtio års klinisk forskning om samhällets grundläggande psyko-socio-patologi. “Liberation of the People: the Pathology of Power” (New York, 1986, kan nedladdas, klicka här). Alltså just om våra ledare som inte tycks vilja att vi människor ska ha det bra, och som i sitt sjuka tillstånd därför motarbetar människor som kommer med lösningar för allas bästa. En del av detta berör jag i min “Fantasikrisen” text från 2007. (Även i mitt artikelarkiv, men då utan bloggkommentarer.)

   Konflikten mellan dessa två grundläggande värderingar kan f.ö. studeras i verkliga livet på Sourze, genom denna samling av mina kommentarssvar där: “Omvänt kronologiskt sorterat urval av kommentarer från vissa Sourze-trådar selekterat på förf. Leif Erlingsson“. Det är en verklig och mycket djup konflikt. Den är grundläggande, sedan tusentals år. Vapnen i konflikten är språkliga inverteringar som gör ont till gott, krig till fred, o.s.v., o.s.v..

 • Ett stort och svårgenomförbart projekt:

  Trots att papperstidningarna genomlider massdöd, så skulle jag vilja se en papperstidning med viktig information och ocensurerade nyheter, som delas ut till alla hushåll, gratis.

  Detta vore en enorm reklamkampanj för fri att väcka uppmärksamhet hos alla de miljoner människor som faktiskt lever i en bubbla. Bubblan kan vara självvald, men oftast är den påtvingad – bubblan av manipulerad och justerad verklighet.
  Tiden är absolut rätt, just nu. Människor som lämnar papperstidningen, behöver veta att det finns alternativ till manipulerade nyheter.

  Ett samarbete mellan flera fria internettidningar kunde kanske vara fruktsamt. Tillsammans kunde man fylla en pappersupplaga med viktig information och nyheter som har berövats folket.
  Vi som har upptäckt hur saker egentligen förhåller sig i världen, blir allt fler för varje år. Så länge Internet tillåts finnas kvar, utan allt för hård censur, så finns det hopp för mänskligheten.

  Slå hål på bubblorna med en gratis papperstidning och visa vägen till en värld av sanning och verklighet!

  • Bra förslag med gratistidning.

   Pengasystemet är ju mycket roten till det ondas kraft, så greenbackpengar och silvermynt “The secret of OZ” med Bill Still tycker jag är informativ. (vore lite spännande med en sammanställning av alla länders totala skulder på statlig, kommunal och privat, enligt teorin om att länders stater skapar pengar borde det vara 0-summespel länderna sammanlagt men så blir det ju inte…) Bespottade kina, ryssland, iran och syrien på plus kanske? Lybien förut. Fristående sparbanker minst onda bankalternativet ev. länsförsäkringar med.

   Gudrun fick ju uppmärksamhet med att bränna pengar “Bränna pengar offentligt av luft är du kommen och av luft ska du åter bli” sen förespråka liberty silver mynt “debt free money” typ.Sen är ju sedlarna de pengar som inte kommer till via skuld egentligen, men för att illustrera i stort.

   Billig ren energi lättproducerad privat eller lokalt vore såklart nåt bra med om det finns att få fram för oberoende. Imperialisterna vill verkligen ha kontroll över mycket olja och råvaror, det märker jag med. Hyckleriet där borde belysas stöder förskräckliga monarker i gulfen som inte ger kvinnor rätten till eget liv t.ex.. I sekulärare syrien stödjer dom islamister och i Mali använder dom dom som argument för att attackera.

   Att folk kan se igenom skrämselpropaganda och söndra och härska taktik och ser att problemet är i toppen, men dom läser ju inte historia överlag. Tycker Noam Chomsky har en del bra böcker där Machivello finns ju med.

   Klimathotet är skärselden 2.0 som jag ser det samma princip. Klimatet ändras ständig till 1300-talet odlades det vete på Grönland, men sen kallare och folk fick det sämre och sen slog digerdöden till hårt. Sen är ju magnetiska nordpolen på glid rätt snabbt mot Ryssland men det hör man inte ett smack om.

   Sen borde folk fråga sig om man för kunde ta alla
   folks rättigheter genom att använda ordet kättare, om det är mer begåvat att bara låta det ordet bytas ut mot ordet terrorist så kan överheten göra samma grejer, så är det i vart fall i USA.

   Samma vad gäller läkemedel tror människor att dom är uppbyggda av kemikalier med massa zyx i namnet eller av vitaminer, mineraler och proteiner etc. Sen borde det väl vara rätt lätt att räkna ut vad som är bäst i längden.

   Gandhi körde ju med ickesammarbete och att göra sig så oberoende av maktens system som möjligt. Många gårdar har det ju tungt ekonomiskt med lågt mjölkpris etc. Finns ju vindandelar man kan köpa, varför inte gårdsandelar så att folk kan köpa andelar i en gård och sen få köpa bra producerade råvaror därifrån till lågt pris, nog inte lättast att börja med mjölk dock.

   Lisa Miskovskys Lady stardust borde komma med på musiken och gärna lyricen nedskriven också.
   Med Lyric som “i hear teardrops on pavement och try to tell ju something that matters.
   https://www.youtube.com/watch?v=7w661tPIWnE

   Mina tankar…

 • Tack för kommentarer. Det behövs fler artiklar om lösningar och jag önskar fler hade tid att skriva. Det räcker med insändarkvalitet. Bara så att debatten hålls vid liv.

  Vill även passa på att nämna att många journalister hoppas att dears artiklar som avslöjar ska leda till förändring, men avslöjandena räcker inte i sig. Det krävs mer.

  • Det finns gott om lösningar på olika problem, det svåra är att omsätta dem i praktiken. Att få samhället med alla dess myndigheter samt alla industrier att acceptera att förändring är ett måste för att kunna få olika förbättringar till stånd.

   Kommer en till artikel från mig om ett tag, håller på att skriva.

 • Jag är mycket glad och tacksam över att Newsvoice finns, här får man reda på mycket som väldigt få vågar tala om, sanningar som mycket få vågar stå för och öppet erkänna inom alla områden.

  Fortsätt som du gör Torbjörn, du är inne på HELT RÄTT SPÅR !!!

  Stort heder och tack för allt du gör för oss sanningssökande människor !!

 • Att systemet ska ändra sig av sig själv, bara för att sanningen om korruption och lögn förs upp till ytan, fungerar om människor också agerar.

  Jag ser det som så att nummer ett är information. Folk måste få se “den andra sidan” också. Och mer och mer blir det så, att folk läser på nätet på sajter som berättar en annan histora, än vad gammelmedia gör. Förvirrande och sedan, vad ska folk tro egentligen?

  Vad som mer behöver komma upp till ytan är sanningen att politik och makt utövas i det fördolda. Frimurarnas och andra hemliga organisationer som Bildebergsgruppens verksamhet behöver belysas. Likaså finns ett annat problem som man inte vågar ta itu med, och det är Israels och USAs agerande i Mellanöstern. Vad gäller den biten behöver vi våga se klart och ta av oss de rosa glasögonen vi fick på oss efter andra världskriget.

  Vidare skulle jag vilja koppla ihop mitt inlägg med Per Nordgrens och tillägga att jag tror också på den fria energin. Sanningen om den behöver få komma ut. Den är redan här, men man pratar inte om den. Det är den som gör att vi finns till här på planeten jorden och det är nästa aggregattillstånd efter gas. Naturvetenskapen känner till tre aggregattillstånd; fast, flytande och gas. Men kunskapen om nästa tillstånd hålls hemlig för oss.

  Makteligen vill inte att vi ska veta att det finns flera tillstånd materia kan vara i, alltså ett ett ännu lättare “tillstånd” än gas som kan benämnas “energier”.

  Nästa aggregattillstånd är mycket intressant, för det är där det äkta helandet från sjukdom sker, och det är där vi kan hämta den “fria energi” som kan göra oss fria från elitens makt över oss. Den fria enerigin (prana) är inga konstigheter. Den har många namn och kallas bland annat eter och motsvarar vad kineserna kallar “Qi” och japanerna kallar “Ki”.

  • Efter flera timmars grunnande på Torbjörns fråga kom jag ihåg “Glokal ekonomi“:

   Nicanor Perlas Miljömagasinet nr 46, 14 nov 2008 s8-9, från konferens i kulturhuset i Järna: “Samhället måste förvandlas nedifrån och upp … En ny värld förutsätter en inre förvandling. Saknas en andlig (spiritual) revolution kan vi inte befria den mekaniska, totalitära värld som vi skapat. I det omöjliga ligger fröet till Framtiden! Men den kommer inte automatiskt — bara genom arbete och mod. Genom att älska världen. […] Jämför John McMurtry’s “Value Wars : The Global Market versus the Life Economy” (ISBN: 0745318894, Amazon: $24.95), Part I; “The New World Order“, pages 52 through 61.

  • Visst, människor måste få veta. Det är NewsVoice uppgift. Men det räcker inte med bara redaktören själv även om det är kvalité rakt igenom. Att bistå honom är ett sätt att agera, att dela med sig av insikter/åsikter som kan spridas i ett forum. Som du skrev, ändrar sig inte systemet bara för att vi vet, det finns inte ens ett parti att rösta på. Det är bara vi vanliga (de många) människor som kan leda förändringen och då kan det vara bra att på ett individuellt plan (vågar du, vågar jag..) vara lite olydig mot systemet, att få det i gungning sas. Helt enkelt i det djupaste av sitt inre förlora respekten för överhögheten. Jag uppfattar också att de hemliga sällskapen är en del av det system som måste bort. På mycket nära håll har jag sett hur frimurare fungerar i de högre graderna (Sverige) På ytan inte “allvarligt”, det handlar om vänskapskorruption på alla plan, en del blir mycket rika med hjälp av andra frimurare. Sen delas kakan på olika sätt. Det här är bara en skola som senare kan leda till att betala tillbaka, utföra tjänster mm. Det är då saker händer. Tillgång till fri energi för alla löser upp bojorna, det är absolut centralt för människan för att kunna bli fri.

  • Eva, du skrev:

   “Nästa aggregattillstånd är mycket intressant, för det är där det äkta helandet från sjukdom sker, och det är där vi kan hämta den “fria energi” som kan göra oss fria från elitens makt över oss. Den fria enerigin (prana) är inga konstigheter. Den har många namn och kallas bland annat eter och motsvarar vad kineserna kallar “Qi” och japanerna kallar “Ki”.”

   Kände att detta som jag tidigare i dag skrev på Sourze i “Ovetenskapsparadigmet” tråden är relaterat:

   Detta får ej förstås, då det raserar grunden för vår indoktrinering i det rådande materialistiska konsumptionssystemet (jmf. Leif Erlingsson 2013-01-17 12:16 #4 i “Trivselsverige är ingenting för Centerpartiet” tråden):

   Universum är liv
   och liv är elektromagnetiskt.

   Harvard professor James Strick avslöjar t.ex. i hans “Sparks of Life” att det på 1800-talet förekom en omfattande konspiration för att undertrycka alla vetenskapliga fynd kring från ickelevande materia spontant bildade mikrober, till skillnad från den påstått slumpvisa Darwinistiska mutationen.

   Vår dimension tycks bestå av linjär el plus magnetiskt spin. Som Jan Rosbäck uttryckte det i ett meddelande till mig den 28 september:

   Den så kallade ljushastigheten c blir då ett gränsvärde där våra dimensioner expanderar till vad de är från en linjär och en spinnkomponent. En linjär ljushastighet existerar egentligen bara som en tidslucka i hjärnan. Vår dimension är ju elektrisk till sin natur och när den linjära komponenten (el) bildar ett nät tillsammans med den roterande (magnetiska) spinnkonstruktionen bildas ett tredimensionellt rörligt hologram. Det är vad Keshe har kommit fram till, och varför Einsteins relativitetsteori saknar hastighetstransformation, den finns helt enkelt inte. “The chargefield provides instantaneous communication”.

 • “Rundgång” är en bra beskrivning på hur jag upplever oss som försöker ändra världen till det bättre. Jag håller just nu på med att gå igenom Judy Wood:s bevis för att 9/11 (WTC) utsattes för någon form av riktad fri energi. Bevisen hon presenterar är så starka att det är ställt bortom allt rimligt tvivel på att hon har rätt. Men relativt få känner till det, eller accepterar fakta. Det är sexigare med “thermite” trots att man inte har en aning om vad det är, eller vad det gör. Man matas med en föreställning om att det kan spränga i stort sett allt till damm. (vilket är helt fel) Det finns också åtskilliga lager med “cover ups” när det gäller 9/11, inte så konstigt eftersom det är den viktigaste händelsen i människans historia, eftersom fri energi kan göra människan fri från alla bojor i stället för att användas som vapen mot medmänniskor. Då hade vi i stället kanske skrivit kärleksdikter i NewsVoice… Jag gör detta hästarbete för att mitt hjärta säger att jag ska göra det, jag gör det för att jag vill att alla människor skall bli fria. Men i mitt vanliga intellektuella medvetande vet jag att trots alla bevis händer ingenting. Se där har vi rundgången!

  Vad som trots allt verkar vara viktigt är att människor blir medvetna om vårt korrupta eller varför inte det korporativa systemet. Fler talar om det men det finns så mycket desinformation på nätet att få hittar rätt. Här har NewsVoice en uppgift. Demokrati? Jag vet inte det, som jag ser det spelar det ingen roll vilket parti jag röstar på, det har det aldrig gjort. Partierna omfamnar samma system, att vi arbetar för dem och inte tvärtom. De som har försökt ändra på det ex. John F Kennedy, Martin Luther King mfl. är alla döda. Skall det bli en riktig förändring måste vi sluta med att bära upp systemet på våra axlar, för det är endast tack vare oss som systemet kan fungera. Det är de multinationella företagen, och de få bakom dem, som sätter agendan för hur politiker och media skall förhålla sig och styra oss. Det är detta system vi håller under armarna. Det hade varit bra pedagogiskt tror jag om man lät systemet komma lite i gungning. På ett individuellt plan tror jag då det är viktigt att inte bry sig om auktoriteter, gör egna val i stället, och med hjärtat. Om många människor ex. bestämt sig för att cannabisolja inte är en drog utan en utmärkt medicin, ja odla den då. Det finns ingen anledning att respektera lagar som går systemets ärenden. Jag tror att det är dags att sluta att förhålla sig till systemet, låta bli att stånga sig blodig mot alla lögner och coverups. NewsVoice skall gå sin egen väg, peka på framtiden och friheten och vad vi kan göra med den.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *