Är Sverige registrerat som företag? Nej enligt SEC.gov och Riksgälden svarar inte

21

sec.govDet cirkulerar ett rykte om att Sverige är registrerat som företag. Vi började kolla upp det. Inget tydligt svar ännu. US Securities and Exchange Commission svarade efter 5 dagar. Riksgälden i Sverige som ska vara rätt instans att besvara frågan har inte svarat trots att de fick frågan den 21 februari 2013 från NewsVoice. Undersökningen fortsätter.

Text: Torbjörn Sassersson

Så här svarade U.S. Securities and Exchange Commission.

Från: “Burns, Judith A. (OPA)” <>
Datum: tisdag den 26 februari 2013 21.39
Till: torbjörn sassersson <>
Ämne: Your query

Hello,

Your questions were forwarded on to the SEC’s press office — we handle queries from the press, so in the future, if you have questions, best to email or call us directly. ON BACKGROUND, not for attribution to me, here are answers to your questions:

On the page below the Swedish Kingdom is listed as a company. The text says: “SWEDEN KINGDOM OF CIK.”

http://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?company=Sweden&match…

Questions

1. What is CIK?

CIK stands for Central Index Key and it is used to identify SEC filers, there is more information here:

http://www.sec.gov/edgar/searchedgar/cik.htm

2. What is SIC 8888?

SIC stands for Standard Industrial Classification, and 8888 is the classification for filings by foreign (Non-US) governments. There is more information here:

http://www.sec.gov/info/edgar/siccodes.htm

3. Why is Sweden listed as a company?

It is not listed as a company but as an issuer of securities in the US — for instance, bonds. Details are here:

http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/225913/000104746903023567/a2112370z18-k.htm

And the most recent information filed by the Kingdom of Sweden to the SEC is here:

http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/225913/000110465912065836/a12-21943_118k.htm

4. What does it mean that Sweden is registered as a company? What does it entail?

Again, it is not registered as a company but as an issuer of securities. US securities laws require securities sold here to be registered with the SEC unless they qualify for an exemption from registration. Registrants have obligations to provide information to the SEC and investors, which is filed electronically and available through Edgar on the SEC’s website. There is more information here: http://www.sec.gov/divisions/corpfin/cfabout.shtml

I hope this is helpful to you. Securities law experts in Sweden or your Swedish securities regulator also may be a good resource for you.

Judith Burns
Office of Public Affairs
U.S. Securities and Exchange Commission
(202) 551-4120 main

Undersökningen fortsätter.

Text: Torbjörn Sassersson


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

21 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Suzanne
Suzanne
Gäst
23 september 2021 kl 11:29

Torbjörn, vill du vara vänlig och placera de båda länkarna jag just publicerat till samma kommentarsfält?
Mycket krångel för att publicera här.

Suzanne
Suzanne
Gäst
23 september 2021 kl 11:25

Tillhörande Telegram grupp
https://t.me/LLC_Sverige

Suzanne
Suzanne
Gäst
23 september 2021 kl 11:22

Kanske ditt livs viktigaste information …
https://youtu.be/OQEmkmpvSEk

Kim Svinghammar
Kim Svinghammar
Gäst
5 februari 2021 kl 21:02

Hej
Dessutom tradar de oss som personer på börsen. Så via det nummer som står på ett
Vanligt ID kort (ej körkort) kan man med hjälp av ett nr där se vad man är
Värd.

Peter Bjerling
Peter Bjerling
Gäst
Reply to  Kim Svinghammar
2 juni 2021 kl 16:48

Kan du ge oss nån länk till var man kan söka upp allt detta högst intressanta?
Har tidigare kikat på att Sverige faktiskt är reggat som ett företag men har typiskt tappat mina länkar..

Andreas
Andreas
Gäst
8 oktober 2019 kl 16:58

Sweden Kingdom AB
Sverige AB listat på US Securities and Exchange Commission.
Vad som också framkommer när man lusläser sidorna på USA aktiebörs är att Sverige lånar miljarder av USA och pantsätter våra skattepengar iform av: Länstyrelsen, SIDA, Öresundsbron, SJ, Svenska Skeppshypotekskassan, Exportkreditnämnden, Bostadskreditnämnden, En del av våra pensioner 6e AP fonden, mm.
Andreas Obenius

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
Reply to  Andreas
23 september 2021 kl 11:57

Kan Wall Streat vara på väg att falla?

Jonas Philipson
Jonas Philipson
Gäst
23 februari 2017 kl 00:50

Hej Torbjörn Såg denna artikel på NewsVoice https://newsvoice.se/2013/03/24/ar-sverige-registrerat-som-foretag-nej-enligt-sec-gov-och-riksgalden-svarar-inte/ Om du inte läst boken Ubuntu Contributionism a blueprint for human prosperity Exposing the global banking fraud by Michael Tellinger 2013 mycket bra. Du finner den på http://www.ubuntuparty.org.za/ . Den skall också finnas på Svenska. I den boken så finns det ett Kapitel där följande är ett utdrag. Från länken i kapitlet så har de nu uppdaterat sin webbsida så detta går inte längre att hitta, men denna sida om SWEDEN KINGDOM OF, så hade jag den kvar i min url https://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?company=sweden&owner=exclude&action=getcompany Hoppas det kan komma till någon nytta för dig och andra. I Tacksamhet Jonas Philipson OUR COUNTRIES ARE REGISTERED AS CORPORATIONS page 63 All of this only begins to truly sink in and make sense once we see that our countries are registered as corporations. A quick search on the US Securities & Exchange website provides the evidence. And what do listed corporations do? They trade their assets, including their citizens, on the global stock markets. But it does not stop there. The registrations of companies extend into states, provinces, cities, government departments, and even the governments themselves that are registered as corporations. The whole world around us and everything we hold dear, has been tuned into corporate assets, owned and controlled by some corporation somewhere – ultimately controlled by the elite banking families whose royal bloodlines go back thousands of years. Below is an extract from the U.S. Securities & Exchange website showing South Africa listed among some of the other large corporations that are well known to the people. Nobody would have Anglo American or Standard Bank. Yet there it is. Home | Latest Filings | Previous Page Search the Next-Generation EDGAR System EDGAR Search Results Companies with names matching “SOUTH AFRICA” Items 1 – 12 CIK Company State/Country 63 0000801973 0001254425 0001076855 0000919230 0000917715 0001003161 0001003162 0000932419 0001561694 0001003390 0000928785 ANGLO AMERICAN PLC /FI T3 formerly: ANGLO AMERICAN CORP OF GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF SOUTH AFRICA LARSON JUHL SOUTH AFRICA LLC GA LEHMAN BROTHERS SOUTH AFRICA NY GROWTH FUND INC NEW SOUTH AFRICA FUND INC NJ OLD MUTUAL EQUITY GROWTH D0 ASSETS SOUTH AFRICA FUND OLD MUTUAL SOUTH AFRICA D0 EQUITY TRUST REPUBLIC OF SOUTH AFRICA DC SIC: 8888 – FOREIGN GOVERNMENTS formerly: SOUTH AFRICA REPUBLIC Sibanye Gold Ltd T3 SIC: 1040 – GOLD & SILVER ORES formerly: GFI Mining South Africa SILVERSTAR HOLDINGS LTD FL… Read more »

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
19 april 2016 kl 16:03

Så Sverige har alltså tagit lån utomlands via USA-börsen. Intressant. Nåväl. “Securities” Säkerhet?

Är det en del av totalförsvaret att så länge vi betalar ränta till de girige på Wall street att vi kan undvika invasion eller vad kan det handla om?

När började detta och varför?

Vilka för och nackdelar kan det finnas med att ta sig ur detta system och vad skulle krävas?

Icke Medborgare
Icke Medborgare
Gäst
15 april 2013 kl 09:31

HeHeHeee

Hallelulia nu kommer skatteåterbäringen eller ska vi säga Apokalypsen a.k.a. när lögnen for över stupet .

Albert Olofsson
Albert Olofsson
Gäst
12 april 2013 kl 03:08

Du har gjort hemläxan, det syns tydligt! -bra jobbat.

Albert: Olofsson
Albert: Olofsson
Gäst
12 april 2013 kl 02:54

Judith Burns svarar bara på halva frågan. SWEDEN KINGDOM OF fösattes i konkurs på 30talet. (Ex. bolaget “CANADA” försattes i konkurs 17 April 1934). Tyskland, Frankrike och ett 70tal andra länder operas på samma sätt.
När ett land(Bolag) försatts i konkurs, dvs. alla tillgångar har likviderats, så sekuriseras människorna och lämnas som kollateral säkerhet fför “Nationella lån”. När ett barn föds, skyndas föräldrarna att skriva ppå ett födelsebevis, under förevändningen att detta är nödvändigt för att kunna åtnjuta alla förmåner samhället har att erbjuda. Vad föräldrarna INTE informeras om, är att deras barn sekuriseras, dvs. födelsebeviset säljs på den internatinella obligationsmarknaden som en säkerhet för det sk. “Nationella lån” som bolaget Sverige påstår sej ha. Genom födelsebiset har nu ett PERSON nummer skapats, detta verifierar det specifika bolaget. Ex. JOHAN ANDERSSON 690919-0000 representerar bolaget, (jämför med Org. nummer för bolag), medan det givena namnet Johan Andersson representerar människan/mannen. Observera, människan har inget födelse data, endast bolaget/juridiska personen. Titta på all myndighets och Bank utfördad legitimation, ditt namn är ALLTID stavat med stora bokstäver.

Nu torde det stå klart för de flesta att det är fråga om ett bedrägeri av absolut KOLLOSALformat.

Inkomst skatt kan endas erlggas en PESRON, dvs. en juridisk person och inte en man eller kvinna.

Ett körkort kan endast utfärdas till en PERSON och inte till en man eller kvinna.

SVENSK lag gäller enbart PERSONER och således inte män och kvinnor.

Det hela börjar bli riktigt intressant eller hur!!

Studera Sveriges juridiska historia och slå dommarna på fingrarna i skattemål och annat, så att det står härliga till 🙂

Viktigt att förstå är hur vi ovetande kontrakterar oss in i förpliktelser, på löpande band.

Internationell kontrakt lag kräver:

Equal consideration (värde för värde)
Full disclosure (inga dolda vilkor/förhavanden)
Lawful conditions (lagliga vilkor)
Wet ink signature by all paries, entered into volontarely, knowingly and willingly (påskrifter av alla parter, frivilligt, underförstått och med vilje)

Skrev du på ditt eget födeösebevis och således förband dej till förpliktelser gentemot Staten? -troligen inte.. Att du sedan luras att kontraktera som vuxen, är ett bedrägeri och därigenom ogiltigt.

Lisa
Lisa
Gäst
Reply to  Albert: Olofsson
16 april 2013 kl 12:43

Vi har ju inte ens ett födelseattest längre i detta land. Vi registreras direkt in i Skatteverket och tilldelas ett PERSON-nummer. Som om jag behövde ett bevis på min existens, visserligen, men att ägas av taxeringsindrivarna känna ännu mer magstarkt! Bra inlägg Albert!

anders
anders
Gäst
Reply to  Lisa
19 april 2013 kl 21:18

Om det nu är så att det är equal consideration som gäller så kanske en specificerad faktura varje år till skillnad från dagens skattsedel vore att föredra. Vart går pengarna och, jag som betalare/förmånstagare borde ju ha insyn i hela användningen av skattemedlen?

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
27 mars 2013 kl 11:54

Pål Bergström: Riksgälden svarar Newsvoice: Sverige inget företag

Så har Riksgälden svarat på frågan av Newsvoice om Sverige är ett företag. Svaret var väntat. Ett intellektuellt hårklyveri. Man glider undan genom att göra det till en definitionsfråga. I praktiken uppträder Sverige som ett företag, som en kommersiell enhet.

http://palbergstrom.com/blog/post/469

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
25 mars 2013 kl 10:13

Excellent sammanställning Pål.

Pål BergströmD
25 mars 2013 kl 09:14

Sverige ingår tillsammans med många andra länder i ett system som styrs och kontrolleras av ett fåtal stora banker och en elit av människor. Allt i systemet är kommersiella enheter, även vi människor, vi svenskar. På samma sätt som företag, länder och organisationer som FN. Kort och gott ett slavsystem.

Se hela inlägget här:

https://newsvoice.se/2013/03/25/us-securities-and-exchange-commission-varje-svensk-registrerad-som-kommersiell-enhet/

lisashelajord
lisashelajord
Gäst
Reply to  Pål Bergström
25 mars 2013 kl 18:40

Söker man på t.ex. alla bolag så ser man att våra Sveriges Domstolar och Skatteverket och många andra myndigheter är bolag. Bolagsform: Statliga enheter. Skatteverket är registrerad för F-skatt. Bolag, kort och gott, som agerar därefter, vars löner vi betalar, som inte har något tjänstemannaansvar, och som skriver om reglerna till sin egen fördel, till nackdel för vanligt folk. Ett system inte en människa skulle acceptera om de kände till hur det verkligen går till. Bra sammanfattning, Pål!

lisashelajord
lisashelajord
Gäst
24 mars 2013 kl 15:00

Vare sig SWEDEN KINGDOM OF är ett företag eller inte, vad betyder detta svar? Här lämnar man info och garantier och säkerheter för, vilka? Och när man tar lån och gör affärer, vilka pantsätter man egentligen?

Andreas Obenius
Andreas Obenius
Gäst
Reply to  lisashelajord
16 april 2013 kl 16:08

Hej!
Jag har fått svar av riksgäldskontoret och dem säger samma sak vi använder bara listningen som företag för att kunna köpa och sälja statsobligationer, ta lån mm.

Mvh
Andreas Obenius