Är Sverige registrerat som företag? Nej enligt SEC.gov och Riksgälden svarar inte

publicerad 24 mars 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Det cirkulerar ett rykte om att Sverige är registrerat som företag. Vi började kolla upp det. US Securities and Exchange Commission svarade efter 5 dagar. Riksgälden i Sverige som ska vara rätt instans att besvara frågan har inte svarat trots att de fick frågan den 21 februari 2013 från NewsVoice.

Så här svarade U.S. Securities and Exchange Commission.

Från: “Burns, Judith A. (OPA)” <xxxxx@SEC.GOV>
Datum: tisdag den 26 februari 2013 21.39
Till: torbjörn sassersson <xxxxxx@newsvoice.se>
Ämne: Your query

Hello,

Your questions were forwarded on to the SEC’s press office — we handle queries from the press, so in the future, if you have questions, best to email or call us directly. ON BACKGROUND, not for attribution to me, here are answers to your questions:

On the page below the Swedish Kingdom is listed as a company. The text says: “SWEDEN KINGDOM OF CIK.”

http://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?company=Sweden&match…

Questions

1. What is CIK?

CIK stands for Central Index Key and it is used to identify SEC filers, there is more information here:

http://www.sec.gov/edgar/searchedgar/cik.htm

2. What is SIC 8888?

SIC stands for Standard Industrial Classification, and 8888 is the classification for filings by foreign (Non-US) governments. There is more information here:

http://www.sec.gov/info/edgar/siccodes.htm

3. Why is Sweden listed as a company?

It is not listed as a company but as an issuer of securities in the US — for instance, bonds. Details are here:

http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/225913/000104746903023567/a2112370z18-k.htm

And the most recent information filed by the Kingdom of Sweden to the SEC is here:

http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/225913/000110465912065836/a12-21943_118k.htm

4. What does it mean that Sweden is registered as a company? What does it entail?

Again, it is not registered as a company but as an issuer of securities. US securities laws require securities sold here to be registered with the SEC unless they qualify for an exemption from registration. Registrants have obligations to provide information to the SEC and investors, which is filed electronically and available through Edgar on the SEC’s website. There is more information here: http://www.sec.gov/divisions/corpfin/cfabout.shtml

I hope this is helpful to you. Securities law experts in Sweden or your Swedish securities regulator also may be a good resource for you.

Judith Burns
Office of Public Affairs
U.S. Securities and Exchange Commission
(202) 551-4120 main

Undersökningen fortsätter…

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Torbjörn, vill du vara vänlig och placera de båda länkarna jag just publicerat till samma kommentarsfält?
  Mycket krångel för att publicera här.

 • Torbjörn, vill du vara vänlig och placera de båda länkarna jag just publicerat till samma kommentarsfält?
  Mycket krångel för att publicera här.

 • Hej
  Dessutom tradar de oss som personer på börsen. Så via det nummer som står på ett
  Vanligt ID kort (ej körkort) kan man med hjälp av ett nr där se vad man är
  Värd.

  • Kan du ge oss nån länk till var man kan söka upp allt detta högst intressanta?
   Har tidigare kikat på att Sverige faktiskt är reggat som ett företag men har typiskt tappat mina länkar..

 • Hej
  Dessutom tradar de oss som personer på börsen. Så via det nummer som står på ett
  Vanligt ID kort (ej körkort) kan man med hjälp av ett nr där se vad man är
  Värd.

  • Kan du ge oss nån länk till var man kan söka upp allt detta högst intressanta?
   Har tidigare kikat på att Sverige faktiskt är reggat som ett företag men har typiskt tappat mina länkar..

 • Sweden Kingdom AB
  Sverige AB listat på US Securities and Exchange Commission.
  Vad som också framkommer när man lusläser sidorna på USA aktiebörs är att Sverige lånar miljarder av USA och pantsätter våra skattepengar iform av: Länstyrelsen, SIDA, Öresundsbron, SJ, Svenska Skeppshypotekskassan, Exportkreditnämnden, Bostadskreditnämnden, En del av våra pensioner 6e AP fonden, mm.
  Andreas Obenius

 • Sweden Kingdom AB
  Sverige AB listat på US Securities and Exchange Commission.
  Vad som också framkommer när man lusläser sidorna på USA aktiebörs är att Sverige lånar miljarder av USA och pantsätter våra skattepengar iform av: Länstyrelsen, SIDA, Öresundsbron, SJ, Svenska Skeppshypotekskassan, Exportkreditnämnden, Bostadskreditnämnden, En del av våra pensioner 6e AP fonden, mm.
  Andreas Obenius

 • Hej Torbjörn

  Såg denna artikel på NewsVoice https://newsvoice.se/2013/03/24/ar-sverige-registrerat-som-foretag-nej-enligt-sec-gov-och-riksgalden-svarar-inte/

  Om du inte läst boken Ubuntu Contributionism a blueprint for human prosperity Exposing the global banking fraud by Michael Tellinger 2013 mycket bra. Du finner den på http://www.ubuntuparty.org.za/ . Den skall också finnas på Svenska.

  I den boken så finns det ett Kapitel där följande är ett utdrag. Från länken i kapitlet så har de nu uppdaterat sin webbsida så detta går inte längre att hitta, men denna sida om SWEDEN KINGDOM OF, så hade jag den kvar i min url https://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?company=sweden&owner=exclude&action=getcompany

  Hoppas det kan komma till någon nytta för dig och andra.

  I Tacksamhet Jonas Philipson

  OUR COUNTRIES ARE REGISTERED AS CORPORATIONS page 63
  All of this only begins to truly sink in and make sense once we see that our countries are registered as corporations. A quick search on the US Securities & Exchange website provides the evidence. And what do listed corporations do? They trade their assets, including their citizens, on the global stock markets. But it does not stop there. The registrations of companies extend into states, provinces, cities, government departments, and even the governments themselves
  that are registered as corporations. The whole world around us
  and everything we hold dear, has been tuned into corporate assets, owned and controlled by some corporation somewhere – ultimately controlled by the elite banking families whose royal bloodlines go back thousands of years.
  Below is an extract from the U.S. Securities & Exchange website showing South Africa listed among some of the other large corporations that are well known to the people. Nobody would have Anglo American or Standard Bank. Yet there it is.
  Home | Latest Filings | Previous Page
  Search the Next-Generation EDGAR System EDGAR Search Results
  Companies with names matching “SOUTH AFRICA”

  Items 1 – 12
  CIK Company
  State/Country
  63
  0000801973
  0001254425
  0001076855
  0000919230
  0000917715
  0001003161
  0001003162
  0000932419
  0001561694
  0001003390
  0000928785
  ANGLO AMERICAN PLC /FI T3 formerly: ANGLO AMERICAN CORP OF
  GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF SOUTH AFRICA
  LARSON JUHL SOUTH AFRICA LLC GA LEHMAN BROTHERS SOUTH AFRICA NY GROWTH FUND INC
  NEW SOUTH AFRICA FUND INC NJ OLD MUTUAL EQUITY GROWTH D0 ASSETS SOUTH AFRICA FUND
  OLD MUTUAL SOUTH AFRICA D0 EQUITY TRUST
  REPUBLIC OF SOUTH AFRICA DC SIC: 8888 – FOREIGN GOVERNMENTS formerly: SOUTH AFRICA REPUBLIC
  Sibanye Gold Ltd T3 SIC: 1040 – GOLD & SILVER ORES
  formerly: GFI Mining South Africa

  SILVERSTAR HOLDINGS LTD FL SIC: 7372 – SERVICES-PREPACKAGED SOFTWARE
  formerly: FIRST SOUTH AFRICA CORP LEISUREPLANET HOLDINGS LTD
  STANDARD BANK OF SOUTH AFRICA T3 LTD
  TCBY OF SOUTH AFRICA, INC. X1
  0001442850 http://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar

 • Hej Torbjörn

  Såg denna artikel på NewsVoice https://newsvoice.se/2013/03/24/ar-sverige-registrerat-som-foretag-nej-enligt-sec-gov-och-riksgalden-svarar-inte/

  Om du inte läst boken Ubuntu Contributionism a blueprint for human prosperity Exposing the global banking fraud by Michael Tellinger 2013 mycket bra. Du finner den på http://www.ubuntuparty.org.za/ . Den skall också finnas på Svenska.

  I den boken så finns det ett Kapitel där följande är ett utdrag. Från länken i kapitlet så har de nu uppdaterat sin webbsida så detta går inte längre att hitta, men denna sida om SWEDEN KINGDOM OF, så hade jag den kvar i min url https://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?company=sweden&owner=exclude&action=getcompany

  Hoppas det kan komma till någon nytta för dig och andra.

  I Tacksamhet Jonas Philipson

  OUR COUNTRIES ARE REGISTERED AS CORPORATIONS page 63
  All of this only begins to truly sink in and make sense once we see that our countries are registered as corporations. A quick search on the US Securities & Exchange website provides the evidence. And what do listed corporations do? They trade their assets, including their citizens, on the global stock markets. But it does not stop there. The registrations of companies extend into states, provinces, cities, government departments, and even the governments themselves
  that are registered as corporations. The whole world around us
  and everything we hold dear, has been tuned into corporate assets, owned and controlled by some corporation somewhere – ultimately controlled by the elite banking families whose royal bloodlines go back thousands of years.
  Below is an extract from the U.S. Securities & Exchange website showing South Africa listed among some of the other large corporations that are well known to the people. Nobody would have Anglo American or Standard Bank. Yet there it is.
  Home | Latest Filings | Previous Page
  Search the Next-Generation EDGAR System EDGAR Search Results
  Companies with names matching “SOUTH AFRICA”

  Items 1 – 12
  CIK Company
  State/Country
  63
  0000801973
  0001254425
  0001076855
  0000919230
  0000917715
  0001003161
  0001003162
  0000932419
  0001561694
  0001003390
  0000928785
  ANGLO AMERICAN PLC /FI T3 formerly: ANGLO AMERICAN CORP OF
  GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF SOUTH AFRICA
  LARSON JUHL SOUTH AFRICA LLC GA LEHMAN BROTHERS SOUTH AFRICA NY GROWTH FUND INC
  NEW SOUTH AFRICA FUND INC NJ OLD MUTUAL EQUITY GROWTH D0 ASSETS SOUTH AFRICA FUND
  OLD MUTUAL SOUTH AFRICA D0 EQUITY TRUST
  REPUBLIC OF SOUTH AFRICA DC SIC: 8888 – FOREIGN GOVERNMENTS formerly: SOUTH AFRICA REPUBLIC
  Sibanye Gold Ltd T3 SIC: 1040 – GOLD & SILVER ORES
  formerly: GFI Mining South Africa

  SILVERSTAR HOLDINGS LTD FL SIC: 7372 – SERVICES-PREPACKAGED SOFTWARE
  formerly: FIRST SOUTH AFRICA CORP LEISUREPLANET HOLDINGS LTD
  STANDARD BANK OF SOUTH AFRICA T3 LTD
  TCBY OF SOUTH AFRICA, INC. X1
  0001442850 http://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar

 • Så Sverige har alltså tagit lån utomlands via USA-börsen. Intressant. Nåväl. “Securities” Säkerhet?

  Är det en del av totalförsvaret att så länge vi betalar ränta till de girige på Wall street att vi kan undvika invasion eller vad kan det handla om?

  När började detta och varför?

  Vilka för och nackdelar kan det finnas med att ta sig ur detta system och vad skulle krävas?

 • Så Sverige har alltså tagit lån utomlands via USA-börsen. Intressant. Nåväl. “Securities” Säkerhet?

  Är det en del av totalförsvaret att så länge vi betalar ränta till de girige på Wall street att vi kan undvika invasion eller vad kan det handla om?

  När började detta och varför?

  Vilka för och nackdelar kan det finnas med att ta sig ur detta system och vad skulle krävas?

 • HeHeHeee

  Hallelulia nu kommer skatteåterbäringen eller ska vi säga Apokalypsen a.k.a. när lögnen for över stupet .

 • HeHeHeee

  Hallelulia nu kommer skatteåterbäringen eller ska vi säga Apokalypsen a.k.a. när lögnen for över stupet .

 • Judith Burns svarar bara på halva frågan. SWEDEN KINGDOM OF fösattes i konkurs på 30talet. (Ex. bolaget “CANADA” försattes i konkurs 17 April 1934). Tyskland, Frankrike och ett 70tal andra länder operas på samma sätt.
  När ett land(Bolag) försatts i konkurs, dvs. alla tillgångar har likviderats, så sekuriseras människorna och lämnas som kollateral säkerhet fför “Nationella lån”. När ett barn föds, skyndas föräldrarna att skriva ppå ett födelsebevis, under förevändningen att detta är nödvändigt för att kunna åtnjuta alla förmåner samhället har att erbjuda. Vad föräldrarna INTE informeras om, är att deras barn sekuriseras, dvs. födelsebeviset säljs på den internatinella obligationsmarknaden som en säkerhet för det sk. “Nationella lån” som bolaget Sverige påstår sej ha. Genom födelsebiset har nu ett PERSON nummer skapats, detta verifierar det specifika bolaget. Ex. JOHAN ANDERSSON 690919-0000 representerar bolaget, (jämför med Org. nummer för bolag), medan det givena namnet Johan Andersson representerar människan/mannen. Observera, människan har inget födelse data, endast bolaget/juridiska personen. Titta på all myndighets och Bank utfördad legitimation, ditt namn är ALLTID stavat med stora bokstäver.

  Nu torde det stå klart för de flesta att det är fråga om ett bedrägeri av absolut KOLLOSALformat.

  Inkomst skatt kan endas erlggas en PESRON, dvs. en juridisk person och inte en man eller kvinna.

  Ett körkort kan endast utfärdas till en PERSON och inte till en man eller kvinna.

  SVENSK lag gäller enbart PERSONER och således inte män och kvinnor.

  Det hela börjar bli riktigt intressant eller hur!!

  Studera Sveriges juridiska historia och slå dommarna på fingrarna i skattemål och annat, så att det står härliga till 🙂

  Viktigt att förstå är hur vi ovetande kontrakterar oss in i förpliktelser, på löpande band.

  Internationell kontrakt lag kräver:

  Equal consideration (värde för värde)
  Full disclosure (inga dolda vilkor/förhavanden)
  Lawful conditions (lagliga vilkor)
  Wet ink signature by all paries, entered into volontarely, knowingly and willingly (påskrifter av alla parter, frivilligt, underförstått och med vilje)

  Skrev du på ditt eget födeösebevis och således förband dej till förpliktelser gentemot Staten? -troligen inte.. Att du sedan luras att kontraktera som vuxen, är ett bedrägeri och därigenom ogiltigt.

  • Vi har ju inte ens ett födelseattest längre i detta land. Vi registreras direkt in i Skatteverket och tilldelas ett PERSON-nummer. Som om jag behövde ett bevis på min existens, visserligen, men att ägas av taxeringsindrivarna känna ännu mer magstarkt! Bra inlägg Albert!

   • Om det nu är så att det är equal consideration som gäller så kanske en specificerad faktura varje år till skillnad från dagens skattsedel vore att föredra. Vart går pengarna och, jag som betalare/förmånstagare borde ju ha insyn i hela användningen av skattemedlen?

 • Judith Burns svarar bara på halva frågan. SWEDEN KINGDOM OF fösattes i konkurs på 30talet. (Ex. bolaget “CANADA” försattes i konkurs 17 April 1934). Tyskland, Frankrike och ett 70tal andra länder operas på samma sätt.
  När ett land(Bolag) försatts i konkurs, dvs. alla tillgångar har likviderats, så sekuriseras människorna och lämnas som kollateral säkerhet fför “Nationella lån”. När ett barn föds, skyndas föräldrarna att skriva ppå ett födelsebevis, under förevändningen att detta är nödvändigt för att kunna åtnjuta alla förmåner samhället har att erbjuda. Vad föräldrarna INTE informeras om, är att deras barn sekuriseras, dvs. födelsebeviset säljs på den internatinella obligationsmarknaden som en säkerhet för det sk. “Nationella lån” som bolaget Sverige påstår sej ha. Genom födelsebiset har nu ett PERSON nummer skapats, detta verifierar det specifika bolaget. Ex. JOHAN ANDERSSON 690919-0000 representerar bolaget, (jämför med Org. nummer för bolag), medan det givena namnet Johan Andersson representerar människan/mannen. Observera, människan har inget födelse data, endast bolaget/juridiska personen. Titta på all myndighets och Bank utfördad legitimation, ditt namn är ALLTID stavat med stora bokstäver.

  Nu torde det stå klart för de flesta att det är fråga om ett bedrägeri av absolut KOLLOSALformat.

  Inkomst skatt kan endas erlggas en PESRON, dvs. en juridisk person och inte en man eller kvinna.

  Ett körkort kan endast utfärdas till en PERSON och inte till en man eller kvinna.

  SVENSK lag gäller enbart PERSONER och således inte män och kvinnor.

  Det hela börjar bli riktigt intressant eller hur!!

  Studera Sveriges juridiska historia och slå dommarna på fingrarna i skattemål och annat, så att det står härliga till 🙂

  Viktigt att förstå är hur vi ovetande kontrakterar oss in i förpliktelser, på löpande band.

  Internationell kontrakt lag kräver:

  Equal consideration (värde för värde)
  Full disclosure (inga dolda vilkor/förhavanden)
  Lawful conditions (lagliga vilkor)
  Wet ink signature by all paries, entered into volontarely, knowingly and willingly (påskrifter av alla parter, frivilligt, underförstått och med vilje)

  Skrev du på ditt eget födeösebevis och således förband dej till förpliktelser gentemot Staten? -troligen inte.. Att du sedan luras att kontraktera som vuxen, är ett bedrägeri och därigenom ogiltigt.

  • Vi har ju inte ens ett födelseattest längre i detta land. Vi registreras direkt in i Skatteverket och tilldelas ett PERSON-nummer. Som om jag behövde ett bevis på min existens, visserligen, men att ägas av taxeringsindrivarna känna ännu mer magstarkt! Bra inlägg Albert!

   • Om det nu är så att det är equal consideration som gäller så kanske en specificerad faktura varje år till skillnad från dagens skattsedel vore att föredra. Vart går pengarna och, jag som betalare/förmånstagare borde ju ha insyn i hela användningen av skattemedlen?

 • Pål Bergström: Riksgälden svarar Newsvoice: Sverige inget företag

  Så har Riksgälden svarat på frågan av Newsvoice om Sverige är ett företag. Svaret var väntat. Ett intellektuellt hårklyveri. Man glider undan genom att göra det till en definitionsfråga. I praktiken uppträder Sverige som ett företag, som en kommersiell enhet.

  http://palbergstrom.com/blog/post/469

 • Pål Bergström: Riksgälden svarar Newsvoice: Sverige inget företag

  Så har Riksgälden svarat på frågan av Newsvoice om Sverige är ett företag. Svaret var väntat. Ett intellektuellt hårklyveri. Man glider undan genom att göra det till en definitionsfråga. I praktiken uppträder Sverige som ett företag, som en kommersiell enhet.

  http://palbergstrom.com/blog/post/469

 • Sverige ingår tillsammans med många andra länder i ett system som styrs och kontrolleras av ett fåtal stora banker och en elit av människor. Allt i systemet är kommersiella enheter, även vi människor, vi svenskar. På samma sätt som företag, länder och organisationer som FN. Kort och gott ett slavsystem.

  Se hela inlägget här:

  https://newsvoice.se/2013/03/25/us-securities-and-exchange-commission-varje-svensk-registrerad-som-kommersiell-enhet/

  • Söker man på t.ex. alla bolag så ser man att våra Sveriges Domstolar och Skatteverket och många andra myndigheter är bolag. Bolagsform: Statliga enheter. Skatteverket är registrerad för F-skatt. Bolag, kort och gott, som agerar därefter, vars löner vi betalar, som inte har något tjänstemannaansvar, och som skriver om reglerna till sin egen fördel, till nackdel för vanligt folk. Ett system inte en människa skulle acceptera om de kände till hur det verkligen går till. Bra sammanfattning, Pål!

 • Sverige ingår tillsammans med många andra länder i ett system som styrs och kontrolleras av ett fåtal stora banker och en elit av människor. Allt i systemet är kommersiella enheter, även vi människor, vi svenskar. På samma sätt som företag, länder och organisationer som FN. Kort och gott ett slavsystem.

  Se hela inlägget här:

  https://newsvoice.se/2013/03/25/us-securities-and-exchange-commission-varje-svensk-registrerad-som-kommersiell-enhet/

  • Söker man på t.ex. alla bolag så ser man att våra Sveriges Domstolar och Skatteverket och många andra myndigheter är bolag. Bolagsform: Statliga enheter. Skatteverket är registrerad för F-skatt. Bolag, kort och gott, som agerar därefter, vars löner vi betalar, som inte har något tjänstemannaansvar, och som skriver om reglerna till sin egen fördel, till nackdel för vanligt folk. Ett system inte en människa skulle acceptera om de kände till hur det verkligen går till. Bra sammanfattning, Pål!

 • Vare sig SWEDEN KINGDOM OF är ett företag eller inte, vad betyder detta svar? Här lämnar man info och garantier och säkerheter för, vilka? Och när man tar lån och gör affärer, vilka pantsätter man egentligen?

  • Hej!
   Jag har fått svar av riksgäldskontoret och dem säger samma sak vi använder bara listningen som företag för att kunna köpa och sälja statsobligationer, ta lån mm.

   Mvh
   Andreas Obenius

 • Vare sig SWEDEN KINGDOM OF är ett företag eller inte, vad betyder detta svar? Här lämnar man info och garantier och säkerheter för, vilka? Och när man tar lån och gör affärer, vilka pantsätter man egentligen?

  • Hej!
   Jag har fått svar av riksgäldskontoret och dem säger samma sak vi använder bara listningen som företag för att kunna köpa och sälja statsobligationer, ta lån mm.

   Mvh
   Andreas Obenius

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *