Läkemedelsbranschen hittade på farligt kolesterol – finns bara en sorts kolesterol – Det livsnödvändiga

8

EzetrolDEBATT. Allt fler bevis ackumuleras som visar att läkemedelsbranschen hittade på det farliga kolesterolet. Först hette det att kolesterol var farligt per se. Industrifinansierad forskning visade det. Industrin hade naturligtvis även lösningen på problemet med det farliga kolesterolet, nämligen statiner. Det blev en av världens mest framgångsrika bluffpreparat.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad 2013-03-03, 2013-05-03

Forskare runt om i världen ifrågasatte allt mer statinerna. Åren gick och till slut blev trycket för stort så att läkemedelsbranschen började tappa marknad. Branschen hittade då på att det fanns “gott” och “ont” kolesterol. Därmed kunde de fortsätta sälja statiner för de patienter med “det onda kolesterolet”, enligt uppgifter som NewsVoice fått ta del av.

Men de flesta läkarna har känt till bedrägeriet. Jag informerade min egen mamma om bluffen och gav henne artiklar baserade på kritisk forskning och observationer. Hon tog till sig informationen och slutade omedelbart ta Ezeterol (Ezetrol, side effects). För att kontrollera om hon gjort rätt gick hon ändå till sin läkare och hon berättade att hon slutat ta Ezetrol. Läkarens respons kom omedelbart.

Läkaren sa: “Det tycker jag var ett mycket bra beslut”

Läkarna måste följa praxis – inte principen bästa vård

Kolesterol hjärnanOm ett blodprov visar på “dåliga kolesterolvärden” måste läkaren förorda statiner. Problemet är bara att det är läkemedelsbanschen som hittat på att kolesterol är farligt, det är samma industri som tagit fram testerna som påvisar “farligt kolesterol” och det är samma industri som sedan presenterar lösningen, statiner.

De flesta seriösa läkare vet idag om det, men är ålagda att följa “praxis”, som för övrigt läkemedelsbranschen ligger bakom även den. När en patient däremot tar ett eget initiativ är det fritt fram för läkaren att uttrycka sin mer sanna åsikt, eftersom det är pateinten som tagit eget ansvar genom kunskap för att sluta ta kvacksalverimedicinen.

“Utan fett och kolesterol fungerar inte nervsystemet och hjärnan. Den sistnämnda består till största del av vatten och dessa ämnen [fett och kolesterol]. Minskar kolesterolhalten, minskar också funktionen i cellerna.” Från boken Forskningsfusket

Läs även på KI:s hemsida: “Kolesterol nödvändigt för hjärnan”

Undertecknad har varit i kontakt med en person som arbetat på läkemedelsbolaget Merck. Denne berättar att bolaget la ned blott 50 miljoner kronor på att ta fram ett statinpreparat. Redan efter en månads försäljning efter marknadsintroduktion hade Merck tjänat in samma summa. Snabba cash.

Finns bara en sorts kolesterol

Heidi Stevenson är en medicinsk journalist som överlevde biverkningar från en läkemedelsbranschens bluffmediciner. Hon har tillägnat sitt liv för att bla avslöja läkemedelsindustrins bluffar. Hon skriver därför för GreenMedInfo.com en sajt som skriver om seriös biomedicinsk forskning och preparat. I sin artikel: “There Is Only One Type of Cholesterol” publicerad 1 mars 2013 berättar hon mer om hur industrin fuskat fram tron på det farliga kolesterolet.

Text: Torbjörn Sassersson

Fotnot: Jag skrev i tidigare version att Ezetrol är ett statin. Det var fel. Ezetrol fungerar på ett annat sätt än statiner. Preparatet förhindrar upptaget av kolesterol i tarmslemhinnan.


Läs mer

FDA issues warning on popular cholesterol medication Zocor [Merck]

Karolinska: Kolesterol nödvändigt för hjärnan

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Karin Rosberg
Karin Rosberg
Gäst
19 mars 2022 kl 17:12

Jag har haft höga kolesterol värden i många år men denna gång blev jag remitterad till specialist och då skrev han ut Ezetrol, som jag nu tagit en vecka med svår muskelvärk till följd! Har fibromyalgi i botten så detta blev fruktansvärt f mig…..dessutom är mina höga värden familjärt och alla andra prover var bra!! Läkaren vill jag ska ta dessa till vecka 16 då nya prover ska tas och då kanske tillägg med statiner?! Jag tål ju inte ens dessa?? Måste sluta efter bara en vecka…..har fruktansvärt ont på ännu värre sätt än fibromyalgi, känns som kroppen “går sönder”…..Orolig såklart hur det blir utan medicin alls?? // krissta

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Karin Rosberg
19 mars 2022 kl 21:00

Lyssna på Lars Bern! Han kan ge dig MYCKET goda råd om kolesterol:
https://www.youtube.com/watch?v=4UQUlgfhBJY

(Lars Bern – Myten om det farliga kolesterolet)

Lars Bern är en av Sveriges viktigaste och mest kunniga inom hälsa och sjukvård.

Margareta Lundström
Gäst
4 mars 2013 kl 01:29

Adam Testad! Det var en bra sammafattning du gjort.
Får jag tillägga något mindre seriöst.
I kvartalstidskriften Weston Tradition läste jag för något år sedan en underhållande och uppskattade recension av Uffe Ravnskovs bok ”Ignore the Awkward” (”Hur kolesterolmyten hålls vid liv” ).
Recensenten hade viss förståelse för dem som trots växande högar av motbevis fortfarande såg på högt kolesterol som risk för hjärta- och kärlsjukdomar.
Hans skämtsamma hypotes var deras tankeförmåga var sänkt på grund av kolesterolbrist i hjärnan.

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
3 mars 2013 kl 23:18

Annika Dahlqvist skrev på sin blogg: 3 mars, 2013 at 18:54

“Nej Ezetrol är ingen statin utan den har en annan verkningsmekanism. Den förhindrar upptaget av nyttigt kolesterol i tarmslemhinnan. Ezetrol är en medicin som totalt saknar existensberättigande.Den har aldrig visats ha någon positiv effekt på hälsa och dödlighet. Däremot har den förstås biverkningar. Det är en stor skandal att den har blivit godkänd för försäljning.”

http://annikadahlqvist.com/2013/03/02/det-finns-bara-en-typ-av-kolesterol/

Adam Testad
Gäst
3 mars 2013 kl 10:58

Link to 900 studies that all condemn statins that lower cholesterol Vi behöver kolesterol for muskler, hjärna, hjärta, intelligens, immun försvar, hormoner, uthållighet, minne o.s.v. Kolesterol är ett ämne som finns naturligt i kroppen och måste finnas i tillräckliga mängder. Om vi äter väldigt mycket av fel mat som t.ex. vitt raffinerat socker, vitt raffinerat mjöl, vitt raffinerat (polerat) ris, glukos socker etc. blir kolesterol nivåerna extra höga vilket är ett symptom inte en orsak till sjukdom. Om vi förändrar dieten och avstår från raffinerade vita gifter som socker, mjöl, HFCS, polerat ris etc. sjunker kolesterol nivåerna naturligt. Om vi äter svavel rik mat som t.ex ägg och vistas i solsken med tillräcklig nivå av UVB strålar utan att skydda huden mot UVA får vi vitamin D3 som skyddar mot många sjukdomar. Vitamin D3 tillverkas av först och främst kolesterol aoch sulfur (svavel i organisk form). Om vi har en bra diet får vi inte hud cancer. Om vi äter kokosnöt fett som anses vara ett farligt fett, behöver inte kroppen tillverka kolesterol från först och främst socker, mjöl, ris,HFCS etc. för att kompensera sitt fett behov. Fettet används. bl.a. till att ge kroppen celler en bättre cell yta som tilåter insulin etc. att komma in cellen. med mera. Med en god diet har vi tillräckligt höga nivåer av kolesterol. Med en dålig blir nivåerna högre men det är ett symptom inte en orsak till sjukdom. Modern medicin har vetat detta en längre tid, men prioriterar vinst före hälsa. Det fett vi måste skydda oss emot är trans fats, vad det nu heter på Svenska. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/02/21/900-Studies-Show-Statin-Drugs-are-Dangerous.aspx Se också intervju med Birgitta Seneff från westonaprice.org http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/09/17/stephanie-seneff-on-sulfur.aspx Mina länkar bl.a. http://www.betterdietislam.com/diet/blood1.html under rubriken “High Cholesterol” http://www.westonaprice.org is the site to go to find about more about the goodness of different fats. We need fats. We need saturated fats not only because they carry a lot of good vitamins but also for other reasons Jag är inte läkare. Detta är bara vad jag tror är sant efter många års studier av främst naturlig hälsa. Om någon har besvär, hälsoproblem är det alltid bäst att kontakta legitimerade läkare som oftast kan se uppenbara orsaker till hälsoproblem vilket en amatör inte alltid kan. Det verkar vara ganska tydligt att man nu för tiden måste läsa på om sina sjukdomar och fråga läkarna om olika saker som man studerat och att dessutom kanske fråga flera olika… Read more »

Ingmarie
Gäst
Reply to  Adam Testad
6 mars 2013 kl 22:05

Menar du att kokosolja/fett är farligt???

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
3 mars 2013 kl 02:21

Tack för ytterligare en bra artikel med länkar – som jag skickar vidare. Jag tror rent av att jag börjar bli stolt över att jag (redan som liten!) kallades ‘motvalls kärring’ 😉

Per Nordgren
2 mars 2013 kl 15:39

Det finns bara en väg ur detta, man måste utbilda sig själv och vägra lyssna på auktoriteter. Det är Torbjörns mamma ett lysande exempel på.