The Guardian: Astroturfing – what is it and why does it matter?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 mars 2013
- NewsVoice redaktion
Internettroll, Wikimedia Commons
Internettroll, Wikimedia Commons
Internettroll, Wikimedia Commons

“Astroturfing is the attempt to create an impression of widespread grassroots support for a policy, individual, or product, where little such support exists. Multiple online identities and fake pressure groups are used to mislead the public into believing that the position of the astroturfer is the commonly held view.”

Read more in The Guardian: Astroturfing: what is it and why does it matter?


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Astroturfing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *