Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Allt är relation

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 april 2013
- Torbjörn Sassersson

På steg 1 kurs i ledarskap tisdag-onsdag (23-24 april 2013) diskuterade vi hur smarttelefonen påverkar relationer och umgänge.
En av deltagarna sa att det räcker med att gå till en lekpark så ser man barn som leker och föräldrar som håller på med sina mobiler helt upptagna av dem.
För inte så länge sedan berättade jag i min betraktelseblogg om vad jag såg på ett kafé en lördag. Två föräldrar som under en timme var helt upptagna av sin mobiler, tittade inte på varandra och brydde sig framför allt inte om sina två små flickor som satt uppgivna vid bordet. Barnen hade för länge sedan givit upp hoppet om en närvarande förälder och försökte istället underhålla varandra. (Mötesfrid)
När vår ledarskapskurs tog lunch gick vi förbi en lekhage i gallerian. Jo där satt hon, mamman på sidan, helt uppfylld av sin smartphone medan barnet lekte ensam.
När jag var förälder till småbarn ville de hela tiden att man skulle se dem och uppskatta dem för vad de gjorde. Den här lilla flickan lekte helt för sig själv och “störde” inte sin mor.
När Ericsson kom med sin första mobil proklamerade man stolt:

“It’s all about communication”.

Vad vi idag ser är att denna kommunikation har tagit död på relationen.
Så jag vill säga:

“It’s all about relation”

Jag är när du ser mig, när du hör mig, när du känner mig.
Börje Peratt


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq