Framtidens bilar printas med 3D-skrivare

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 april 2013
- Torbjörn Sassersson
3D-printad bil Urbee 2

Jim KorVi bilägare skriver om ett nytt koncept från Toyota om en bil som är tillverkad av lätt plast, aluminium och bambuinredning, men det häftigaste konceptet är ändå en bil som är printad med en 3D skrivare.

Bambu, plast och aluminiumrör är materialen i ett helt nytt koncept från Toyota som de kallar ME.WE utvecklat tillsammans med den franske formgivaren och arkitekten Jean-Marie Massoud.

3D-printade bilar är lätta, men starka som stål och snart i produktion

Föreställ dig en massproduktion av bilar som inte består av ett löpande band kantat av robotar som svetsar ihop bildelar utan istället en fabrik som printar bilar som är starka, lätta, miljövänliga och som drivs av solenergi, etanol eller gas.

Det är bilkonstruktören Jim Kors dröm. Hans kreation kallas Urbee 2, en bil som printas fram i småfabriker utplacerade i samhället.

Läs mer och se bilder på Bilverkstad.ccDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq