Intervjun med Andrew Wakefield är genomförd i New York

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 april 2013
- Torbjörn Sassersson red.
Andrew Wakefield and Celia Farber, New York. Produktion: NewsVoice.se
Andrew Wakefield and Celia Farber, New York. Produktion: NewsVoice.se
Andrew Wakefield and Celia Farber, New York. Produktion: NewsVoice.se

Intervjun med Andrew Wakefield genomfördes den 6 april i New York av ett inhyrt film-team och journalisten Celia Farber. Planen var att genomföra intervjun i Texas, men genom lyckliga omständigheter blev det istället NewYork.

Celia Farbers nästa steg blir att gå igenom materialet. Ett manus för hela dokumentärfilmen ska färdigställas. Underlaget till intervjufrågorna och de frågor som ska besvaras av dokumentären som helhet har tagits fram av projektdeltagare från USA, Finland och Sverige.

Vi vill passa på att tacka alla som bidragit med medel till filmens första mycket viktiga fas. Vi återkommer med mer information om vad projektet behöver för nästa steg. Alla som bidragit till filmen har självklart rätten att stå med i eftertexterna i filmen.

Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Fantastiskt bra att ni genomför projektet i sådan effektiv takt. Jag har följt Wakefield sedan 2003 och sett hur fakta förvridits och känt mig maktlös. Detta är helt enormt att ni inte accepterar osanning kring honom och vaccinationsdebatten. Jag har tänkt förtvivlat många ggr finns det inte någon som kan försvara honom! Detta är historiskt.

 • Fantastiskt spännande! Ser verkligen fram mot det. Jag tackar också alla sanningstörstande människor som eventuellt varit med och stöttat med pengar eller bästa vilja.

 • En synnerligen glädjande nyhet både att en intervjun kommit till stånd och att den gjorts av Celia Farber!

  Varifrån kommer detta desperata behov av att försvara vaccin? I Wakefields fall har det ju bara handlat om att föra fram en hypotes.
  Varför denna moderna häxprocess? Bara detta borde ju få oss alla att fundera. Det finns ju dem som med alla till buds tillgängliga medel förvarar statiner. Men när det gäller vacciner tror jag att vaccinkramarna önskade att man kunde bränna sina vedersakare på bål.

 • Thank you for the opportunity to do this work. Dr. Wakefield clarifies many things, and though I wish I could interview him again to probe further on the many many facets of this staggering story, the things we did have time to address were exceptionally eye opening to me, and I thought I knew this story pretty well. Torbjorn, it was a great idea on your part. Again, thank you. I hope we can continue to raise funds to get the editing and post production done, and will do my part to help with that.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *