Kanel kan vara effektivt mot inflammationer och antibiotikaresistenta bakterier

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 april 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Cinnamon

Research Shows Cinnamon Could Fight Resistant Bacterial and Viral Infections

Cinnamon is an amazing spice; it can prevent diabetes, boost brain health, and fight inflammation. But that isn’t all the wonder spice is known for. Did you know that cinnamon could play an important role in future infection-prevention, fighting both bacterial and viral threats? While we are seeing an increase in the number of antibiotic-resistant infections, something as simple as cinnamon oil could hold a potential solution.

Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: kanel
Stöd NewsVoice 2024
  • Vicken’ bra hemsida! Tack för den Torbjörn. Jag använder mycket kryddor och örter, både i mat och som medicin. Det mesta vi behöver finns i naturen och det är bara att ta för sig. Det finns massor av bra tips i ‘gammal folkmedicin’ – t. ex. är kålbandage (a’ la’ Maria Treben) rena mirakelkuren! Prova ett omslag på en inflammerad led – jag lovar att ‘de fajtande hundarna’ kommer att lugna ner sig inom 20 minuter. ‘Slagskämparna’ är fortfarande där men har slutat att slåss. Istället bara småmorrar de. Lägg på nytt bandage så fort smärtan återvänder – sedan morgon och kväll (eller bara på natten) tills OK igen. Jag har ‘receptet’ om ngn vill ha. Jag lever med SLE och eftersom jag inte tål man-made kemikalier, har jag lärt mig att ta till mer naturliga metoder. ‘Green & Clean’ är min paroll!
    Det fanns också en intressant artikel om kattmynta på hemsidan. Jag har hittills odlat denna lättodlade planta för att roa grannarnas katter – verkligen uppskattat! 😉 Nu ska jag prova den som ‘medusin’ också…

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *