Mannen som förlorade benen knappast samma person som K Patrick Ryan

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 april 2013
- Torbjörn Sassersson red.

KPatrickRyan

Det snurrar runt på webben en hypotes om att en av de svårt skadade personerna [X] efter Bostonbombningarna egentligen är en skådespelande krigsveteran. Detta är rimligen ett påhitt som enbart skapar onödig förvirring.  

Spekulationer om att en skådespelande krigsveteran skulle ha hoppat in efter bostonbombningen och där lagt sig en sekund efter att bomben briserat förefaller 100% osannolikt i mina ögon. Det är inte ens samma kille på fotona som jämförs. Jag kommer att fortsätta radera dessa postningar i mitt Facebookflöde. Man kan fråga sig poängen med att hitta på något så oerhört makabert. Det finns redan flera andra offer som förlorat ben. Skulle även dessa vara skådespelare? Knappast. Alla som sett explosionerna på TV/webben måste kunna räkna ut att de är tillräckligt kraftiga för att slita loss ben. Bomberna var dessutom apterade med splitter.

Läs mer om denna konspirationsteori: (VARNING MYCKET OBEHAGLIGA FOTON)

Detta inlägg representerar enbart min egen personliga uppfattning. Jag har inte gjort någon djupare granskning av detta fall, men jag känner mig så pass säker, bara genom att studera fotona. Det enda som krävs är att mannen som skadades allvarligt, om han så önskar, träder fram och identifierar sig.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad: 23 april 2013

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Detta är ett typexempel på disinformation. Dom medvetet sprider bisarra konsperationsteorier som är enkla att bemöta. Det är en distraktion ifrån dom riktiga frågorna som tex: Vad gjorde legoknäktarna Craft där? Vad hade dom i sina svarta ryggsäckar? Vad var det för bombövning som pågick innan Maratonet startade?

 • En ursäkt från redaktören till läsare som känt sig träffade av mitt ordval.

  Jag skrev i artikeln ovan: “Det snurrar runt på webben en konspirationsteori om att…”

  Jag har nu ändrat den meningen till: “Det snurrar runt på webben en hypotes om att…”

  Jag vet att många retoriskt använder ordet “konspirationsteori” när de egentligen borde välja ordet teori eller hypotes. Jag vill inte bete mig lika idiotiskt.

 • Jag instämmer i att det är mer intressant att förstå tex varför FBI som kände till männen och hade varit i kontakt med dem flera gånger (enligt mamman) kunde missa att de planerade dådet.

  Jag konstaterar även att K partik Ryan har fått sina ben amputerade vid höften, medan mannen på bilden vid Bostonbombningen har svåra skador endast under knäna.

 • Jag vill bara veta varför det small. Vad var idén och syftet, för det bör rimligen finnas både idé och syfte. Vem som skadats och hur är i stora perspektivet ointressant, just nu.

  Vad som är följderna av detta är det enda intressanta för dagen. Så. Jag håller med, vem som blev av med ben – eller inte – är en onödig sub-story till detta.

  Varför small det? – inte vem som blev skadad – det är frågan. Dyk i det, vänner.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *