Mörkningen efter Pandemrix: Många vuxna svenskar drabbades av neurologiska skador

19

Marie Almquist driver bloggen “Livet Efter sprutan” om svenskarna som drabbats av allvarliga biverkningar efter Pandemrixvaccinationen, men myndigheterna ignorerar denna grupp, skriver hon. Vi ser samma strategi som myndigheterna använde under amalgamskandalen i Sverige. Då påstods att det inte fanns bevis för att kvicksilvret i amalgamet var skadligt och att det behövdes mer forskning som sedan inte visade något, alltså “kunde-man-inte-veta”. Snömos.

Text: Torbjörn Sassersson

Anledningen till mörkningen var enligt tandläkare att regeringen inte skulle ha råd med att ersätta en amalgamskadad nation för skadorna. Istället fasades i tysthet amalgamet bort, eftersom det var farligt.

Pandemrix bland vaccinerade och ovaccinerade

Några insatta personer försökte via en debattartikel i stormedia den 28-29 februari 2012 uppmana Regeringen att jämföra alla Pandemrixvaccinerade med alla ovaccinerade. Artikeln refuserades brett och den publicerades istället på Vaccin.me den 3 mars 2012. Den 1 mars 2012 publicerade finska Vasabladet en artikel som annonserade att finska “Institutet för hälsa” skulle göra exakt denna typ av undersökning.

Läkemedelsverket kvickfixade presskonferensen

SVT-damEtt år senare den 26 mars 2013 redovisade Läkemedelsverket (LMV) sin undersökning där ovaccinerade jämförts med vaccinerade. Presentationen omgavs av hyschande enligt en journalist på SVT (vet du vem hon är?). Hon klagade på hemlighetsmakeri och att journalisterna fick veta datum för presskonferensen mycket sent. De fick inte tid att förbereda sig och dessutom startade presskonferensen ca 15 minuter innan annonserad tidpunkt.

SVT sände sedan direkt från presskonferensen den 26 mars och de uppgav på sin hemsida att den skulle ligga på SVT Play i 7 dagar, men enligt SVT Play-sidan var klippet inte tillgängligt. Undertecknad kontaktade SVT för att reda ut varför klippet inte fungerade. De svarade då i flera omgångar att klippet inte skulle ligga upp mer än 12 timmar ömsom 24 timmar (vid ett tillfälle uppgavs: inte alls).

Sanningen är att det lades aldrig upp överhuvudtaget. Flera personer vittnade om det. Hur kan en presskonferens om en av Sveriges största hälsoskandaler enligt public service-kanalen SVT inte vara av allmänt intresse? Borde inte klippet ligga upp i ett år eller 10? Undertecknad räddade dock en inspelning och la upp den på webben.

Se konferensen här

Pandemrix LMV

Det var tydligt att Läkemedelsverket kvickt hastade igenom redovisningen och de viftade bort kopplingen mellan Pandemrix och biverkningar hos svenska vuxna som fått neurlogiska och immunologiska biverkningar efter massvaccinationen.

Flera sjukvårdsinsatta personer fällde en del mycket intressanta kommenterar efter att ha sett LMV:s presskonferens.

Amalgam och Pandemrix

Kom även ihåg amagamskandalen. Det var då jätteviktigt att det skulle tillsättas utredningar och myndigheterna tog problemet på jätteallvar, men egentligen köpte man bara tid och köpt tid leder till allmänhetens glömska. Därefter lärde sig inte myndigheterna någonting. Amalgam och Pandemrix har en sak gemensamt, etylkvicksilver.

Inte bara kvicksilver

Tillbaka till Marie Almquist och hennes undersökning. Marie Almquist (37) bor i Småland med sin familj där hon arbetar som personlig assistent och sjuksköterska. Hon driver bloggen Livet efter sprutan där hon samlat vittnesmål från ett antal vuxna svenskar som lider efter Pandemrixsprutan. Här följer hennes berättelse med egna ord från 21 mars 2013.

Marie AlmqvistJag heter Marie Almquist och har en blogg som heter “Livet efter sprutan”. Bloggen startade jag januari 2010 för att se om det fanns fler som drabbats av svåra biverkningar av svinvaccinet Pandemrix.

Jag upptäckte snart att jag inte alls var ensam drabbad som Läkemedelsverket informerade mig om. Tack vare internet hittade jag andra drabbade. Vi blev en stor grupp drabbade personer med immunologiska och neurologiska skador (ej narkolepsi) efter vaccinationen.

Det som drabbat oss är biverkningar som känselrubbningar, krypningar,muskelryckningar, muskelsvaghet, uttröttbarhet, trötthet, kataplexier utan narkolepsi, sömn-vakenhetsrubbningar utan narkolepsi, smärtproblematik av olika slag, även svårbehandlade nervsmärtor hos både barn och vuxna, känslighet för kyla värme, cirkulationsrubbningar, AIH, bortstött transplanterad njure, fläckar på hjärnan, MS-liknande tillstånd utan att det
visar på MS. Sköldkörtelrubbningar. Influensaliknande känsla som inte försvinner. Listan kan göras längre. Gå gärna in på bloggen och läs mer. Många av mina meddrabbade har Me/cfs liknande symtom.

Vi märker att myndigheterna i största möjligaste mån försöker mörka kring det som drabbat oss. Våra enskilda läkare bekräftar oss, som individer, men på gruppnivå och högre nivå finns vi inte.

Jag har flera gånger bett min läkare Professor Janne Björkander (immunolog Länssjukhuset Ryhov, Jönköping) att hjälpa oss som drabbad grupp. Att lyfta oss, men jag får återkommande nej.

För någon månad sedan fick Janne en patient på remiss ända från Åland. Denna patient hade mycket liknande skador som drabbat mig men svårare. Janne fick då djupdyka lite mer, ta fler prover mm. Janne gav patienten från Åland mitt telefonnummer, med mitt tillstånd.

Glädjande hörde jag nu i veckan av patienten från Åland att Janne ska försöka få Lunds universitetssjukhus intresserade av dennes fall och forska på cellnivå. Avvikelser intressanta nog har hittats.

Det jag vill med detta mejl är:

  • att sprida kännedomen om att vi finns
  • att sjukvården står handfallen inför att hjälpa oss
  • att vi behöver hjälp att synliggöras för att forskare ska intresserad sig för oss.

Ordförande för narkolepsiföreningen Margareta Eriksson märker att Socialstyrelsen och Läkemedelsverket inte alls vill erkänna att det finns en parallellt drabbad grupp bredvid de narkolepsidrabbade.

Det är så märkligt att det få gå till så här. Svenska staten massvaccinerar men tar inget ansvar efteråt.

Vi som blev sjuka finns i inrapporterade biverkningsrapporter hos Läkemedelsverket, men ändå finns vi inte! Siffrorna verkar ha gjorts suddiga och svårtydda. I vårt nätverk finns inget suddigt, vi ser att vi är över 120 personer med mycket lika symtom.

Genom att vi inte blir erkända får vi heller inte någon hjälp eller några forskningsanslag till vår fördel.

Marie Almquist

Stöd NewsVoiceNewsvoice kan ha en del av svaret på gåtan varför så många fått allvarliga eller vaga neurologiska och immunologiska symptom efter Pandemrix. I bakgrunden har undertecknad fått tag på dokument som är både skrämmande och kan vara förklarande. Det fanns inte bara kvicksilver i Pandemrix. Jag återommer om det.

Text: Torbjörn Sassersson

[Anmäl biverkningar och skada av vaccination]


Relaterat

Tiomersal i Pandemrix kan ha gett dig hjärnstörningar – Vad kan du göra åt det?

Bara två månader efter kvicksilverförbudet: – Nu skall alla svenskar få vaccininjektioner med kvicksilver

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

19 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
13 februari 2021 kl 00:40

Det här är ju en tydlig indikation på vilken hjälp människor kommer få vid eventuella skador av coronavaccinet.

linda högsten
linda högsten
Gäst
5 februari 2015 kl 17:14

Jag lider av kronisk värk i nacke, axlar och ländryggen. Periodvis ialla leder och jag trodde de första gångerna att det va en kraftig förkylning på G, men inget hände..blev inte sjuk. Jag är trött och slut mest hela tiden och på morgonen är jag stel som en pinne. Detta började 2010 tog vaccinet 2009 om jag minns rätt. 2010 ramlade jag i en trappa och fick diskbråck och läkarna har sedan dess endast focuserat på dem. Att allt har med diskbråcken att göra. Tills idag!!
Min ortoped sa att det kan vara en biverkning av svin vaccinet! Så vad gör man nu,?

Eva Mattsson
Eva Mattsson
Gäst
22 maj 2014 kl 01:03

Eller så har den informationen kommit neråt från repektive läns Landstingsdirektör. Här i Dalarna så byttes den stolen ut precis i samband med vaccineringen den hösten, och hon fick en saftig lön stod det i tidningen. Pengar brukar ju vara ett motiv i det här ruttna hierarki-systemet.

Eva Mattsson
Eva Mattsson
Gäst
22 maj 2014 kl 00:57

Jag har läst att Läkemedelsindustrin står för fortbildningen av läkare, utan industrin – ingen vidareutbildning. Jag tycker mig se ett mönster av förhalning och ovilja att erkänna den uppenbara diagnosen. Det vore intressant om någon duktig journalist kunde undersöka om alltihop föregicks av en fortbildning av läkare från hela landet, där de fått instruktioner hur de skulle agera. Säkert har de i så fall uppfattat, uttalt eller outtalat, att de inte har något jobb ifall de inte gör som de blivit tillsagda). Det är så tragiskt, en det är mina misstankar..

Eva Mattsson
Eva Mattsson
Gäst
22 maj 2014 kl 00:43

Jag kom in på hur världen styrs via pandemrix. Etter 2 veckors intensivt letande på nätet hade jag sett massor av videos. Sen fick jag en JK-anmälan gjord av Leif Arnold av en bekant homeopat. DÅ blev jag helt säker. Jag var chockad hur myndigheterna kunde ge det här vaccinet med squalen till hela folket. Jag gick till polisen fyra gånger under veckan innan de skulle börja vaccinera och sa att jag var en orolig medborgare och jag vill att ni undersöker det här innan de får börja vaccinera. Jag fick Polischefens personliga email och skickade allt möjligt som kunde ses som någon slags bevis (jag visste ju inte så mycket själv vid den tidpunkten, jag hade precis “vaknat” av en chock. Jag skrev brev och lämnade till polischefen pratade med honom i enrum, även om jag lyckades övertyga så var det nog för stort för honom att kunna hejda. Jag åkte till lasarettet och pratade med vaccinationssamordnaren, men han inte trodde på konspirationsteorier. jag tog hissen upp till vårdcentralen och pratade med dom och fick emal-adressen till hela kommunens datorer inom vården kanske det var länets, jag kommer inte ihåg. Jag var så upprörd att jag sa till folk som hade tagit dit sina barn för vaccinering att gå hem. Jag gick till en lokaltidning två gånger och bad dem att skriva om det jag visste om vaccinet, men de trodde mig inte, de tänkte inte gräva i det heller. Nästa jag tänkte på var en demonstration, men det var lite svårt ensam ,jag var ju ingen Gandhi som gick saltmarschen, men jag tänkte på Squalenmarschen. Jag tänkte på hur långt man skulle behöva gå och det var faktiskt ovanligt kallt ute då, kommer jag ihåg. Det kändes jobbigt att sen se i tidningar och på TV, de som blivit sjuka i såna fruktansvärt svåra biverkningar, Jag hittade livet efter sprutan bloggen, men jag kunde inte förmå mig att visa dem Leif Arnold JK-anmälan, att någon visste från början att det var farligt. För mig är det uppenbart att Landsting, Politiker,Myndigheter, Regering, Media, Läkemedelsindustrin har alla arbetat tillsammans och de har vetat om det, inte alla, men en hel del i toppen. Jag tänker ofta på er som blivit sjuka. Jag ska ringa Läkemedelsverket och fråga varför de bara nämner de med Narkolepsi.

Janne
8 april 2013 kl 18:41
Jesper
Jesper
Gäst
7 april 2013 kl 13:13

Har Socialstyrelsen ändrat sig?

http://www.socialstyrelsen.se/narkolepsi

Berit
Berit
Gäst
6 april 2013 kl 12:38

Vi finns alltså inte,alla vi övriga som drabbats av andra biverkningar än narkolepsi. Myndigheterna har lyckats trolla bort oss väldigt bra! Här är en del av alla dem som drabbats av andra biverkningar. Det är läkemedelsverkets egen slutliga sammanställning under perioden Oktober 2009 till mitten av April 2010.Tänk då på att det finns ett stort mörkertal då många biverkningar rapporterats in efter den perioden! Det rapporterades in 4380 fall från sjukvård och konsumenter, under denna period! 769 fall var neurologiska reaktioner. http://www.lakemedelsverket.se/upload/nyheter/2010/2010-05-04-sammanstallning-pandemrix.pdf

Viktori Gieryluk
Viktori Gieryluk
Gäst
6 april 2013 kl 10:51

Jag hör till dom som aldrig kommit längre än till primärvården för att landstinget vägrat ta emot mig trots att min läkare på vct skickat flera remisser ! Dom har helt enkelt nekat mig undersökningar, har sökt privat hjälp och fått diagnos ! Nu finns jag inte med i studien som gjorts för dom har inte tagit med primärvården eller privata instanser i deras sk undersökning ! Våra myndigheter gör inget för att hjälpa människor som skadats och man har lurat media genom att starta en presskonferens tidigare än utsatt tid, man informerar om presskonferensen i ett mycket sent skede så att media inte kan ställa dom obehagliga frågorna, som våra myndigheter inte kan mörka om dom kommer fram i dagsljus.Jag har i mina journaler bevis på att jag nekats vård, som Göran Hägglund så fint lovat att vi ska få ! Hur kan ett styre som anser att vi har yttrandefrihet och tryckfrihet lyckas linda media runt sitt “lillfinger” , det är något man bara gör om man har något att dölja !

Linda Augustsson
Linda Augustsson
Gäst
5 april 2013 kl 21:22

Kan mina krypningar i ben, smärta i ben, vättskeansamlingar framförallt uppepåfötter men även under fötter och i underbenen ha med detta att göra?
Speciellt efter att ha gått mycket.
Läkarna har tagit prover men alla prover är bra?
Är 41.

Janne
Reply to  Linda Augustsson
6 april 2013 kl 07:52

Det låter som en mycket trolig biverkning av vaccin, var du helt frisk innan och dessa kom efter din vaccination så finns det ingen annan rimlig förklaring till dina uppkomna symtom. Kontakta Linda Karlström på vaccin.me, hon är specialist och mycket insatt i vaccinskador.

Det finns dock goda möjligheter att bli frisk från dina åkommor, kontakta någon duktig homeopat, de har bra medel för att dra ut gifterna ur din kropp som orsakat skadorna i ditt nervsystem. Tyvärr så har skolmedicinen varken kunskaper eller intresse av att vilja hjälpa vaccinskadade då de skyddar och förespråkar skadliga vacciner.

marie almquist
Reply to  Linda Augustsson
17 maj 2013 kl 11:05

Hej Linda

Vi har en person i vårt kontaktnät (Livet efter sprutan) med de symtom du beskriver och som oxå uppkom efter vaccinationen.
Denne person träffar en läkare, Öl Houman Ebrahim, ortopedkliniken Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Remiss är även skriven av Houman till min läkare Janne Björkander, immunolog, samma sjukhus för konsultation. Om du mejlar mig Linda så kan jag förmedla kontakt med den andra drabbade personen så kan ni byta erfarenheter. Din läkare kan ju oxå slå en signal till Öl Houman. Hälsn Marie, [email protected]

Janne
5 april 2013 kl 21:18

Jag tror inte att vi sett toppen på isberget än, det kan komma långt långt efter.

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
5 april 2013 kl 15:48

Jag är så glad att vi i min familj sa ifrån svinvaccinet. Jag bloggade och varnade så många jag kunde, jag kommenterade på bloggar som förespråkade svinvaccinet, jag informerade intresserade på mitt arbete och sa till mina flickor att informera sina kamrater och idag är jag otroligt lättad för att jag gjorde något lite men stort i alla fall! Jag lider verkligen med alla de som idag är drabbade av detta svinvaccin och jag kan sätta mig in i varje persons känslor och ilska när svininfluensan gick igång och det är en synd och skandal att de ansvariga inte gjorde något för att förhindra denna katastrof. Att medicinska experiment pågår fortfarande i ett “upplyst” samhälle är en ännu större skandal och politikerna måste ställas mot väggen och få en spark därbak i Sep-2014! Om det nu hjälper?

Nilla Clarner
Nilla Clarner
Gäst
Reply to  Kjell Holmsten
5 april 2013 kl 17:36

Jag undrar hur stort mörkertal finns bland gravida kvinnor som fått svinvaccinsprutan och därefter fått antingen missfall eller dödfödda foster?
Jag vet att i USA är siffran väldigt hög av antingen missfall eller dödfödda foster efter vaccinationer.
Som sagt, hur ser det ut för Sverige?

Marina Szöges
Reply to  Nilla Clarner
5 april 2013 kl 20:15

Artikel från Aftonbladet som berättar att Zara var i 9-e månaden när hon fick svininfluensavaccinet. Två dagar senare dog barnet i hennes mage. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6240532.ab

Artikeln är från december 2009 och vid den tiden fanns det nog många ledsna föräldrar som fick dödfödda barn.

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
Reply to  Nilla Clarner
5 april 2013 kl 21:11

Antalet missfall etc per år borde vara offentlig medicinsk statistik. Källa: Socialstyrelsen? SCB?

Mo
Mo
Gäst
5 april 2013 kl 13:59

Folk har trötthetssyndrom och skickas på psykologiska utredningar, när de i själva verket har fått sömnsjukan efter vaccin.