RT.com: Karzai admits to being on secret CIA payroll

publicerad 30 april 2013
- av NewsVoice
Hamid Karzai - Foto: RT.com
Hamid Karzai

 

Top Afghan officials have been on the CIA’s payroll for over a decade, receiving tens of millions of US dollars in cash. Afghan President Hamid Karzai admitted to receiving the clandestine financial support, but dismissed the sum as a “small amount.”

Text and photo: RT.com staff writer

A New York Times report has revealed that unparalleled corruption in the Afghan government has been encouraged by the US Central Intelligence Agency. Since the start of the decade-long war, CIA agents have delivered cash to Afghan officials in “suitcases, backpacks and, on occasion, plastic shopping bags.”

“We called it ‘ghost money,’” said Khalil Roman, President Hamid Karzai’s former chief of staff from 2002 to 2005, adding that it “came in secret, and it left in secret.” There is no evidence that President Karzai was a recipient of any of the money, as Afghan officials claim the cash was distributed by president’s National Security Council, the report said.

Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Kommer nu ihåg den där dokumentären som visades på SVT om återuppgyggnadsprojekten som Sverige och EU bedrev/bedriver Afghanistan. Tror den heter “Afghanistan, vart tog alla pengarna vägen?”,, Där EU officiellt delar ut skattepengar till Kharzai i Bryssel. Som sedan ska användas till att bygga skolor i A-stan. PR-kampanjen är mycket stor. Uppföljningen på detta projektet i dokumentären visade att inga skolor hade byggts, men däremot att vissa s.k. skrigsherrar fått det betydligt bättre och bodde i stora lyxiga hus och om hur vallmo > morfin > heroin – Handeln ökat med nästan 90% sedan amerikaner tagit kontrollen av vallmo-fälten. Det är givetvis mycket ledsamt när Sverige är med och stöder denna systematiska korruption. Vi är igentligen där nere och skyddar olje-pipelines och vallmo-fält från tok-religösa ur-inånare som vill bränna upp och förstöra densamma. Men den versionen får vi aldrig riktigt höra eller se i MSM.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *