Scott Tips om vår hotade Hälsofrihet – Föredrag i Ängelholm, Göteborg och Stockholm

  4

  Scott TipsScott Tips, ordförande i National Health Federation (NHF) ska hålla tre föredrag i Sverige om hälsofrihet, friheten att själv bestämma val av livsmedel, behandlingsmetoder och kosttillskott – friheter som vi tar för givna, men som idag är allvarligt hotade.

  Scott Tips kommer att berätta om FN:s Codex Alimentarius-kommission – ett FN-organ som ihärdigt och målmedvetet arbetar för att inskränka denna hälsofrihet. Språket är engelska.

  ÄNGELHOLM
  Lördag 27 april
  Tid: 11:00-14:00
  Var: Hörsalen Ängelholms bibliotek
  Kostnad: 80 kr
  Läs mer

  GÖTEBORG
  Söndagen den 28 april
  Tid: 14:00-16:00
  Inträde: 60 kronor
  Lokal: Redbergsskolan, Örngatan 6
  Läs mer

  STOCKHOLM
  Måndag 29 april
  Tid: kl. 18:45-21:00
  Inträde: 180 kronor
  Lokal: Kammakargatan 56, Tempel Riddare Orden

  Innehållet i föredragen

  Codex alimentarius är en samling av internationella standards, riktlinjer och rekommendationer relaterade till mat. Innehållet i riktlinjerna bestäms av en kommission som består av representanter från de flesta länderna i hela världen. Dess ädla syfte är att skydda konsumenternas hälsa och eliminera byråkrati mellan länderna på detta område. Men det sker inte i verkligheten.

  Det är här man t ex tar fram riktlinjer för vilka tillsatser och tillskott som skall vara godkända internationellt, och riktlinjer för styrkor för vitaminer och mineraler. Idag vet vi att man accepterar ett antal dåliga preparat (giftiga, cancerframkallande m.m.), förkastar många bra och förespråkar alldeles för låga doser vitaminer och mineraler för att de skall vara verkligt potenta.

  De motarbetar också naturliga tillskott till förmån för syntetiska. Representanterna i Codex är oftast personer från marknadens leverantörer, dvs de är inte alltid opartiska. De verkar välja att stöda sig mot de experter som de vet främjar deras önskemål.

  NHF har nyligen öppnat en svensk avdelning. Vill du bli medlem eller stödja dem så kontakta

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  4 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  ingerstam
  Gäst
  25 april 2013 kl 13:56

  Den internationella konsumentorganisationen Consumers International är tungt involverad i mängder av Codex-frågor, så det stämmer inte att det är enbart NHF som är representerade där. Lessen att behöva kommentera men den hela bilden ska kunna läsas. Här ett par länkar till CI: http://www.consumersinternational.org/our-work/food/key-projects/codex#.UXRE6kqWKNk
  http://www.consumersinternational.org/our-members/accreditation#.UXRFYUqWKNk
  Läs en omfattande genomgång från vår hemsida om CODEX, skriven ur konsumentsynvinkel:
  http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/glob/codex/faktablad.htm

  Janne
  24 april 2013 kl 19:52

  Jättebra med sådana föredrag, de behövs verkligen, men helt ärligt – hur många kan tillräckligt bra engelska för att kunna hänga med och förstå allt han säger? Inte jag i alla fall.
  Det skulle behövas en tolk som översatte allting så alla kunde förstå innehållet, då skulle det säkert komma betydligt fler åhörare också!

  Mayne Sundewall Hopkins
  Reply to  Janne
  25 april 2013 kl 01:03

  Finns det inte någon som kan tolka? Synd att jag inte kan komma.. 🙁

  maynesun
  maynesun
  Gäst
  24 april 2013 kl 17:16

  Tack! Skickar vidare denna viktiga information. Jag kan själv avgöra vilken mat och vilka kosttillskott och behandlingar som passar mig och säger verkligen Nej Tack till överförmynderi!! Finns det svensk protestlista?
  Hoppas på artiklar efteråt – och att det blir riktigt trångt på varje föredrag.
  Best wishes! 🙂