Skrämselmedicin manar oss att ta “medicin” när vi är friska

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 april 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Statiner mot cancer?

“Statiner mot cancer. Mycket höga doser statiner kan bli en metod att behandla cancer”, skriver Ingert Nilsson för tidningen Läkemedelsvärlden (LmV), utan att ställa en enda kritisk fråga. Läkemedelsvärlden agerar som vanligt som Big Pharmas nyhetsbyrå trots sin betryggande slogan “Oberoende om läkemedel”.

Enligt en forskargrupp vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi på Göteborgs universitet finns stora möjligheter med statiner som eventuellt kan stoppa en viss klass av onkogener, heter det i artikeln: “Statiner mot cancer” i nättidningen LMV. Samma dag basunerar SvD ut rubriken: “Genen gav mig inget val”. Ingressen lyder:

“I december 2011 stod det klart att Viktoria bar på den onda genen. Drygt tio månader senare hade hon avlägsnat äggstockarna och brösten.

–Jag tvekade inte. Jag vill leva, säger hon.” / SvD

Notera SvD:s ordval: “den onda genen”. Kvinnan bad läkarna ta bort båda brösten och äggstockarna för att hon var rädd för att kanske få cancer i framtiden. Kroppsdelarna som togs bort var friska. Vårdpersonalen hade skrämt upp henne.

Vi kommer att allt mer få se hur opinionsbildningen går i denna riktning, att cancer ska bero på genetiska fel som kan kvickfixas med genmedicin och nu även tydligen med höga doser av statiner (högdos=bra intäkt). Vi ska vara rädda för våra kroppar, felen ska vara medfödda, livsstils- och koständringar ska inte hjälpa, vi ska inget annat göra än att lägga oss på läkemedelsbolagens terapibritsar utställda på svenska sjukhus.

Läkemedelsindustrins lager av värdelös medicin har en second hand-marknad för “bromsmedicin”

Frågan är om läkemedelsindustrin anar att statinmarknaden är på nedgång och nu istället försöker få avsättning för lagren. Det är inte ovanligt. Afrika är den kontinent där många läkemedelsbolag dumpar lagren genom snabb försäljning i kampanjer ofta finansierade av organisationer som tex Unicef.

När HIV-hetsningen tog fart på 80-talet tog den inte lång tid för industrin att komma fram med “bromsmedicinen” AZT som bot för HIV-patienter. Vad som framkom senare var att AZT egentligen var ett misslyckat cytostatika dvs cellgift mot cancer. De flesta som tar AZT dör eftersom AZT bryter ner immunförsvaret och då utvecklar olika former av “Acquired Immuno Deficiency Syndrome”. När personen dör av AIDS “trots” AZT (eller annan motsvarande drog) säger läkarna att de gjorde i alla fall vad de kunde.

Men den 4 januari 2010 anser inte längre den amerikanska regeringen att HIV är en väsentlig hälsorisk, avslöjade Wikileaks.

“US Gov. ceases HIV testing VISA applicants and calls HIV infection “Not a communicable disease that is of significant public health risk.” Läs mer

Alla former av bromsmediciner baseras på att det går att skrämma upp patienter att ta mediciner innan de ens blivit sjuka. Tar du inte statiner nu så kan du få hjärtinfarkt senare. Tar du inte vaccin nu så kan du få influensa senare. När sedan personen får hjärtinfarkt eller blir sjuk i influensa är svaret att “medicinen” inte alltid fungerar, men läkarna gjorde i alla fall vad de kunde.

Tillbaka till statinerna mot cancer. Forskargruppen vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi på Göteborgs universitet ger beskedet att statintesterna de utfört gjordes på mask.

På mask? Bara på mask?

“För att studera statinernas bieffekter har forskarteamet gjort försök på en speciell mask som inte producerar kolesterol.”

“Resultaten är så här långt mycket lovande, enligt forskarna, både för att kunna reducera biverkningarna av statiner, men också för möjligheterna att använda statiner mot cancertumörer.” / LmV

Nya Karolinska Sjukhuset är sannolikt plattformen för den nya genmedicinen och statiner mot cancer, eller varför inte även statiner mot förkylning som man kanske får i morgon, eventuellt? Det gick ju jättebra med Pandemrix mot en pandemi av svininfluensa fast det inte var en pandemi och trots att svininfluensa inte var värre än en vanlig säsongsinfluensa som ingen fått innan alla skulle ta massvaccin som gjorde oss sjuka.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Genetik som faktor vid cancer ligger runt 8-10% Inte mer. Dessutom kan “man” även behandla den faktorn med alternativa metoder. Givetvis ser man en vinst att kunna skörda friska organ.
  Medicinera från vagga till grav. Särskilt när milt skrivet, många av dessa mediciner dels dödar,
  i förtid, innehåller just cancervirus, samt är designade för att medföra infertilitet.
  HPV-Vaccin för pojkar också. Jo jag tackar jag. Mitt enda hopp för att travestera på Strindberg.
  Skulle väl vara att Big Pharma, m.fl. aktörer, är för onda för sitt eget bästa, och således helst förr än,
  senare sågar av den gren de själva sitter på.

 • Det riktigt intressanta är ju varför myndigheter som fd Vägverket, Trafikverket eller vad de heter i år, lägger ner enorma summor på att “rädda liv” när det dör knappt två personer om dagen i trafiken, men 8 i “vården” genom medicinering – rätt och fel förskriven. När får vi Nolltolerans i svensk sjukvård?

 • Kan inte annat än hålla med i debatten. Varför har vi egnetligen läkemedel? Sverige borde som föregångsland förbjuda detta och stänga alla apotek. Vi skulle dessutom spara jättemycket pengar på att stänga sjukhusen och avskeda alla dyra läkare och sjuksköterskor. “Bosse”

 • Sjukt var ordet.

  Statiner uppstod som ett försök till cancermedicin, men funkade inte så man uppfann att det skulle vara bra mot kolesterol istället. Och nu har forskarna kommit på att man kan ha det mot cancer…. så (infoga valfritt fult ord) trött jag blir!

  Lyssna på det här: http://oneradionetwork.com/featured/statin-drugs/

  “Dr. Hannah Yoseph MD and her husband James Yoseph joined us this morning to discuss their new book which contains indisputable proof that statins are fungal toxins that kill cells by blocking DNA and cell replication. This direct effect develops into “side effects”.
  Statins cause cholesterol to leave the blood and enter cells. This can also be deadly to cells, organs and the body.
  Statin developers knew that statins were toxic to normal cells many years before the FDA approved them in 1987. The lies, corruption and conspiracy that brought them to market is ALL explained (names, dates, faces and places).” (One Radio Network, 2012-04-26)

  • Tack för den länken Stella. Det finns väldigt mycket skrämmande läsning där – med länkar som jag skickar vidare. ‘Follow the Money’-gängen har stort ansvar för det mesta som är ‘sjukt’ i världen. 🙁 Ett ansvar som de inte tar!
   ‘Det jäser i syltburken’ och det dröjer förhoppningsvis inte länge innan ‘locket far iväg’..!!

 • Läkemedelsindustrin är verkligen kreativ i sina försök att hitta nya målgrupper i samhället. Skapandet av nya diagnoser och sjukdomar är tydligen inte tillräckligt kraftfulla, nästa steg är nu detta, medicinera och göra fullt friska människor sjuka. Detta är ingenting annat än KVACKSALVERI på högsta nivå!!

  • Redan Munthe var tidigt ute att skräddarsy diagnoser för sitt celebra klientel.

   “De flesta av Munthes patienter är också kvinnor. Symtomen är varierande och diffusa: ofta tar patienten fram ett litet papper och börjar läsa en hel lista. De vädjar nu om ett namn på sitt lidande. Favoritdiagnosen är appendicit (blindtarmsinflammation). Men när ryktet sprider sig att amerikanska kirurger botar sjukdomen med kniven, svalnar intresset, ”En ny sjukdom måste uppfinnas för att tillfredställa den allmänna efterfrågan.” Raskt lanseras diagnosen colit och succén är omedelbar.”

   Utdrag ur: http://www.villasanmichele.eu/sv/med_jaget_som_bot

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *