Den petrokemiska läkemedelsindustrin vill ta bort sjukdomssymptom med rengöringsmedel

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 maj 2013
- Torbjörn Sassersson red.
Temabild: Kliande utslag. Foto: Anastasia Gepp. Licens: Pixabay.com
Temabild: Kliande utslag. Foto: Anastasia Gepp. Licens: Pixabay.com

OPINION. Här har vi ytterligare ett solklart exempel på att “läkemedelsforskningen” och vården mest är intresserade av att hämma symptom och sedan kalla det för “att bota” och i gärningen riskera att skapa farliga biverkningar.

Det handlar om att ta bort kliandet vid eksem och psoriasis. DN kallar sin artikel “Därför kliar det på huden” och Joakim Sundberg på DN tror att kliandet beror på en molekyl som forskarna kallar NPPB.

Medan alternativvården från ett holistiskt perspektiv varnar för att dessa hudsjukdomar uppstår pga av inre obalanser eller förgiftningar försöker den kemiskt inriktade skolmedicinen ta bort kroppens hudreaktioner på inre sjukdomstillstånd.

Rapporten heter: “The Cells and Circuitry for Itch Responses in Mice” och forskarna är Antosh Kumar Mishra och Mark Hoon vilka finns på National Institute of Health.

DN skrev 25 maj 2013:

“Forskare tror sig ha löst gåtan till varför det kliar. Känslan är kopplad till en enskild molekyl som skickar signaler till hjärnan att vi måste klia oss. Upptäckten kan bana väg för mediciner mot kroniska hudsjukdomar som eksem och psoriasis.”

I slutet av artikeln konstaterar Joakim Sundberg:

“Dock finns det ett problem med molekylen. Den fyller nämligen en stor funktion för människan som signalämne till hjärtat och andra livsviktiga organ. Att bara slå ut som man lyckats göra på möss kan innebära en hälsofara. Därför behövs flera studier på molekylen göras innan ett botemedel mot klåda kan vara aktuellt.”

Kemteknisk skolmedicin och pseudovård

Det här betyder att om ett läkemedelsbolag lyckas få ut ett läkemedel (läs kemiskt preparat) som hämmar kliandet kan preparatet samtidigt skada hjärtat och inre organ som till exempel hjärnan. Det vanliga scenariot brukar innebär att en liten del av befolkningen skadas allvarligt eller dör av ett sådant kemiskt preparat medan majoriteten av patienterna “bara” får vaga hälsoproblem som allt som oftast av vården tolkas som nya “sjukdomar” istället för biverkningar.

Jag ifrågasätter att Joakim Sundberg på DN, en tidning som har en folkbildande funktion i samhället, inte gör några djupare reflektioner över konsekvenserna av detta ständiga kommersiella experimenterande med kemiska preparat på människan och denna ständiga symptomhämmande pseudovård som är så typisk för kemteknisk skolmedicin.

Men vi kanske inte kan förvänta oss något annat från en läkemedelsbransch som historiskt härstammar från den petrokemiska industrin dvs oljeindustrin. Om en medicinsk verksamhet inom den petrokemisk industrin försöker hitta på läkemedel blir lösningarna kemiska preparat där varje sjukdom betraktas som ett smuts som ska tas bort med ett rengöringsmedel. 

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • har av egen erfarenhet bevittnat skolmedecinens olika sidor.
  gick till vårdcentralen för att få hjälp med ett riktigt j..ligt ryggskott. de gjorde en undersökning och tog blodprover samt ordinerade naprapat eller kiropraktor vilket de faktiskt ska ha heder för. en liten bit på väg att erkänna alternativvård. men sen hör läkaren av sig med dåliga nyheter. dina levervärden är dåliga och jag skickas till sk magnetröntgen,vilken visar att inget fel i lever finns. däremot hittar de en inflammation i tarmkexet och svullna lymfknutor. skickas till medicinavdelningen där överläkaren tar ett biopsiprov från bäckenbenet efter analys inget fel där heller så avskrivs lymfom. levervärdena har stabiliserats och är nu normala fick jag veta i samma veva men ditt psa är högt men har även det börjat nå normala värden. skickades på en ny röntgen för att kolla upp hurvida inflammationen i tarmkäxet blivit värre. ingen skillnad. då avskriver överläkaren mig och hänvisar till vidare kontakt med läkaren på vårdcentralen utan förklaring till orsak av inflammationen.
  intressant det enda de påstod sig ha hittat som verkligen visat sig vara fel har de ingen förklaring på. och det var en överläkare som sa detta. jag måste vara unik som har en åkomma de ej har förklaring för eller bot. kanske någon här på forumet kan ge tips på någon duktig alernativmedecinare man kan kontakta.

  • Hej Mikael, det brukar inte ta så lång stund att få ordning på ett ryggskott. Beroende på var du bor kan jag hjälpa dig att finna en bra terapeut som kan hjälpa dig. Kontakta Redaktören Torbjörn Sasserson han har mina kontaktuppgifter så ska jag försöka hitta en bra terapeut till dig.

   • En tarminflammation brukar inte heller vara direkt svår att råda bot på, en inflammation i sig fyller ju alltid sin funktion då feber och inflammation är kroppens effektivaste rengöringsverktyg.

    En så pass enkel åkomma kan nog de flesta alternativterapeuter komma till rätta med. En ortobionomibehandling för att korrigera bäckenet och ett bra medel för tarmarna brukar lösa problemet inom någon vecka.

   • ryggen vet jag är dålig men den brukar jag oftast få ordning på själv genom stretching och lite övningar. problemet denna gång var att det satt i väldigt länge därför sökte jag vård men mest för att få ett läkarintyg.

    men åter till tarmkexet du verkar veta vad man kan ta för preparat för att kurera inflamationen eller vart jag kan vända mig bor i nyköping.

    • För att få ordning på tarminflammationen så behöver du först en Ortobionomi behandling för att korrigera bäckenet som troligen ligger snett och som är en bidragande orsak till tarmproblemen. Problem med ryggen kan komma från tarmen och vice versa. Man kan inte som skolmedicinen gör åtskilja alla delar i kropp och själ utan allting hänger samman och är beroende av varandra, man måste se allting ur ett helhetsperspektiv.

     Vill du ha riktig proffshjälp (och är beredd att åka en liten bit) kan jag varmt rekommendera min lärare Henrik Hellberg i Sthlm, läs mer på http://www.teamhellbergzonterapi.com
     Alternativt kan du kontakta http://www.zondera.nu/ i Norrköping som också är duktiga.
     Känner tyvärr inte till någon terapeut i Nyköping som jobbar med Ortobionomi som jag kan rekommendera.

 • Det är lika trevligt att läsa kommentarerna som den bra artikeln. Tack för den, jag gillar när den branchen får den kritik den förtjänar.

 • Det är ju genialt att hitta på och göra en av naturens kroppsegna molekyler till syndabock, då behöver man ju inte ta ansvar för alla övriga biverkningar, sjukdomar och även dödsfall ibland efter all behandling (för att döva symtomet med syntetiska piller)!

  Att slå ihjäl ett symtom och skapa 10 stycken nya som fordrar ytterligare behandling är ju ett fantastiskt koncept för att maximera inkomsterna!!

  Skolmedicinen är, var och förblir det mest trångsynta, onaturliga och inkomstbringande medicinska systemet i världshistorien.
  Att det även är det mest sjukdomsframkallande medicinska systemet behöver nog inte påpekas…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *