Epoch Times – Kina suger ut Afrika

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 27 maj 2013
- NewsVoice redaktion

[google-translator]garbage Kinas neokapitalism kom upp på dagordningen när kommunistpartiledaren Xi Jinping i mars besökte Afrika. Neokapitalism betyder grovt räknat att Kina exploaterar Afrikas resurser medan man struntar i miljöskadorna samtidigt som man dumpar sina billiga industriprodukter i Afrika.

Kinas ekonomiska utveckling har inte skapat många nya jobb för afrikanerna. Ännu värre är att Kinas policy med ”ovillkorlig finansiell hjälp” och ”inte blanda sig i andra länders politik” har brutit västländernas system för att tillhandahålla hjälp först när grundläggande politiska villkor har uppfyllts. Detta har minskat trycket på vissa av Afrikas diktatorer.

Orsaken bakom den epidemiska tillväxten för Kinas neokapitalism i Afrika är att kinesiska affärsmän har introducerat det element som är symbolen för Kinas ekonomiska modell – regering och affärer i maskopi – i Afrika och använder mutor för att komma över gruvrättigheter och komma in på marknader.

Läs vidare i Epoch Times den exilkinesiska nättidningen

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Afrika
  • Amerika satsar pengar i en järnväg som ska koppla ihop Burundi Uganda och östra Kongo med Tanga vid kusten i Tanzania.Det ger många jobb under byggnadsskedet och sen möjligheter till exportinkomster för länderna mitt i afrika.
    Ett vägbygge som håller på slutföras i Dar Es Salaam,där var alla anställda från afrika.fiman från tyskland.Nu tar det bara halva tiden att åka buss från mbezi till centrum.Allt är nog inte dåligt.

  • Såg en TV-dokumentär (i UK) under våren om hur Kina köpt en hel järnväg i ett afrikanskt land – stationer, räls ..rubbet! All personal på tåg och stationer var kinesisk och det de forslade var bl.a. elfenben, i proppfulla godsvagnar ..helt öppet!! Man kan verkligen säga att ‘det gick som på räls’ genom landet, till kusten där stora kinesiska fartyg låg och väntade vid kajen! Lokalbefolkningen var helt hjälplös ..EN FRUKTANSVÄRD KORRUPTION!! 🙁

  • Det finns olika diktatorer i världen. Somliga exploaterar och suger ut, medan andra startar krig och tar till sig rättigheter med våld. Inget av dessa alternativ är bra.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *