Epoch Times – Kina suger ut Afrika

publicerad 27 maj 2013
- av NewsVoice

[google-translator]garbage Kinas neokapitalism kom upp på dagordningen när kommunistpartiledaren Xi Jinping i mars besökte Afrika. Neokapitalism betyder grovt räknat att Kina exploaterar Afrikas resurser medan man struntar i miljöskadorna samtidigt som man dumpar sina billiga industriprodukter i Afrika.

Kinas ekonomiska utveckling har inte skapat många nya jobb för afrikanerna. Ännu värre är att Kinas policy med ”ovillkorlig finansiell hjälp” och ”inte blanda sig i andra länders politik” har brutit västländernas system för att tillhandahålla hjälp först när grundläggande politiska villkor har uppfyllts. Detta har minskat trycket på vissa av Afrikas diktatorer.

Orsaken bakom den epidemiska tillväxten för Kinas neokapitalism i Afrika är att kinesiska affärsmän har introducerat det element som är symbolen för Kinas ekonomiska modell – regering och affärer i maskopi – i Afrika och använder mutor för att komma över gruvrättigheter och komma in på marknader.

Läs vidare i Epoch Times den exilkinesiska nättidningen