Statsterrorism – USA bedriver idag 74 krig exkluderat dolda militära insatser

publicerad 13 maj 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

US Military industrial complex“Centre for Research on Globalization” är ett kanadensiskt initiativ som lanserades två dagar före 11 september 2001 och har sedan dess blivit en viktig källa för allmänheten, journalister och beslutsfattare som försöker få insikt i globaliseringsprocessen i världen och konsekvenserna av Washingtons krig mot terrorismen. Global Research:s motto är: “In an era of media disinformation, our focus has essentially been to center on the “unspoken truth”.

Textextrakt: Globalresearch.ca

Linda J. Bilmes and Michael D. Intriligator, ask in a recent paper, “How many wars is the US fighting today?”

Today US military operations are involved in scores of countries across all the five continents. The US military is the world’s largest landlord, with significant military facilities in nations around the world, and with a significant presence in Bahrain, Djibouti,Turkey, Qatar, Saudi Arabia, Kuwait, Iraq, Afghanistan, Kosovo, and Kyrgyzstan, in addition to long-established bases in Germany, Japan, South Korea, Italy, and the UK.  Some of these are vast, such as the Al Udeid Air Force Base in Qatar, the forward headquarters of the United States Central Command, which has recently been expanded to accommodate up to 10,000 troops and 120 aircraft.

Citing a page at US Central Command’s (CENTCOM) website, they highlight the “areas of responsibility” publicly listed:

The US Central Command (CENTCOM) is active in 20 countries across the Middle Eastern region, and is actively ramping-up military training, counterterrorism programs, logistical support, and funding to the military in various nations. At this point, the US has some kind of military presence in Afghanistan, Bahrain, Egypt, Iran, Iraq, Jordan, Kazakhstan, Kuwait, Kyrgyzstan, Lebanon, Oman, Pakistan, Qatar, Saudi Arabia, Syria, Tajikistan, Turkmenistan, U.A.E., Uzbekistan, and Yemen.

US Africa Command (AFRICOM), according to the paper, “supports military-to-military relationships with 54 African nations.”

[Gosztola points out that the U.S. military is also conducting operations of one kind or another in Syrian, Jordan, South Sudan, Kosovo, Libya, Yemen, the Congo, Uganda, Mali, Niger and other countries.]

Altogether, that makes 74 nations where the US is fighting or “helping” some force in some proxy struggle that has been deemed beneficial by the nation’s masters of war.

Read complete articleSå här kan du stötta Newsvoice

 • Det många människor inte förstår är att frihetens land är det största hotet mot oss alla. Regimen drivs av kriminella multi internationella storföretag som man får betrakta som Amerikanska trupper i imperiets tjänst.
  Det bästa man kan hoppas på är att den Amerikanska dollarn faller. Då kommer man inte att ha råd med att ha sina militärer över hela jordklotet.
  En Amerikansk revolution är inte otänkbar i dagens läge. Det samma gäller för EU tyvärr, och vi är på god väg dit.
  Jag citerar August Strindberg “Det är synd om människorna”

  • Sveriges politiker har övergivit sitt folk och arbetar nu för den nya världsordningen.
   Vad man inte får nämna är etniciteten på dem i pyramidens topp.
   Gör man det blir man terroriserad på ena eller andra sättet.
   Med all sannolikhet hamnar man i SÄPOregistret.
   Även Sverige är delaktigt i ondskans imperium.
   Vi för deras krig i Afganistan, vi skickar pengar till terrorister, “rebeller” i Syrien.
   Svensk media är djävulens förlängda arm.
   Som en konsekvens av detta kan Svensken om han vill informera sig med fördel titta på det ryska engelskspråkiga programmet RT, Russia today.
   Vem kunde tro att vi skulle sjunka så här lågt.
   Vem kunde tro att majoriteten av riksdagens ledamöter skulle sälja sina själar och bli fosterlandsförrädare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *