Illustrerad Vetenskap om hur cannabis kan bota cancer, diabetes och depression

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 maj 2013
- NewsVoice redaktion
Cannabis - Foto: Crestock.com

Illustrerad Vetenskap om cannabisHasch på recept? Efter att i många år ha haft rykte som fördummande och ha varit förbjuden återföds cannabisväxten nu som läkemedelsbranschens underbarn [eller största hot, NewsVoice anm.], skriver Illustrerad Vetenskap.

“Sedan forskare 1987 upptäckte de så kallade cannabisreceptorerna i hjärnan, har antalet forskningsprojekt gällande cannabis ökat explosivt. Tvärtemot den gängse uppfattningen att haschdimmor enbart är fördummande, har den ena undersökningen efter den andra visat att vissa ämnen i hasch är verksamma mot ett brett spektrum av sjukdomar från diabetes via cancer till depression.”

Källa: Kan hasch bota?

Foto: Wikimedia Commons

cannabis


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Min resa med bröstcancer inleddes i november 2004. Jag var förkrossad, rädd och stel när jag fick veta att jag hade cancer. Vid den tiden var jag 48 och trodde att jag var frisk. Jag började genast forska läkare och behandlingar. Jag hittade en kirurg nära mitt hem utanför Savannah, Georgia för att avlägsna tumören. Efter operationen, konsulterade jag med en lokal onkolog och radiolog. Läkarna var så opersonligt. De ville inte lyssna på ett ord jag sade. De ville sätta mig i en av dessa kakmått scenarier. Det fanns inga andra alternativ för mig. De ville bara att klippa, utstråla och göra cellgifter . Jag kände med hur de bedriver verksamhet, jag var tvungen att få ett andra utlåtande. Så beslutade vi att prova Hampa olja Jag har alltid hört talas om och läsa på Internet. Vi kontaktade Dr Gareth i Louisiana via e-post: drwalshmedicalservice@outlook.com använde jag oljan i 2 månader och det fanns stora förändringar. Tack vare honom!

 • Jag har lidit av typ 2-diabetes från de senaste åren och jag är 64 år men inget botemedel tills när jag hörde om cannabis olja och dess snabba härdningseffektiviteten för diabetes, cancer, kramper och många fler. Jag leddes av en vän till min syster som har använt cannabis olja för att bota hennes typ 1-diabetes och hon fick cannabis olja från USA och hon gav mig en kontakt: drmargaretreynolds@yahoo.com och jag var i desperat behov av medicin för behandling och jag köpte cannabis olja från centrum med instruktioner om hur man använder det, började jag medicineringen olja omedelbart och efter att ha tagit olja som ordinerats, det verkligen fungerade som en magisk och jag blev förvånad med snabb verkan och jag var helt botade från diabetes. Kontaktar Dr Margaret om du står inför några utmaningar i din hälsa.

 • Mitt namn är Carel Johnson och jag bor i Kanada, jag fick diagnosen hjärntumör 16 Juli 2013 och jag har varit på läkare mediciner men tumören växte större. Jag hörde om cannabisolja och dess helande effektivitet och jag beslutade att använda cannabis olja för behandling och fick cannabisolja från Dr Gareth Walsh stiftelse via e-post: drwalshmedicalservice@outlook.com och instruktions häfte om hur man administrerar den för behandling. Efter att ha tagit denna olja för behandling i 90 dagar, var jag helt botad och min tumör försvunnit. Jag delar denna information för cancerpatient och jag vill att ni alla ska veta att Rick Simpsons cannabisolja kan bota alla typer av cancer. Vänligen kontakta Dr Gareth Walsh om du är i behov av oljan. E-post: drwalshmedicalservice@outlook.com.

  • Jag gratulerar verkligen till din nyvunna hälsa. Det är ju fantastiskt 😉
   När vi människor börjar förlita oss till “riktiga fakta” istället för den vilseledande “Skolmedicinen” Tack för att du delade med dig!

   Kram och lycka till i fortsättningen !

 • Tack för länken Perra, där fanns mycket intressant att läsa! Känner igen en hel del från mina egna upplevelser och tänkade genom åren – är dessutom också lite ‘too long in the tooth’ för att börja odla hampa!). 😉

  Odla kommer andra att göra, för trots allt tror (och hoppas) jag att en så fantastisk växt som (industri-)hampa är på väg tillbaka.

 • Hele´n S skrev — “Hampan skulle kunna ge er miljontals söndagstidningar utan att ni behövde fälla ett enda träd. Faktum är att den skulle kunna ersätta en mängd material till en tiondel av kostnaden.
  Och det är där haken ligger. Någon förlorar pengar om den här fantastiska växten – som även råkar ha utomordentliga medicinska egenskaper – tillåts odlas..” —

  Det är förstås så det är – och har varit från första början!!
  Både jag och min man har bl.a. klädesplagg av hampa – ett mycket vackert material (som grovt linne med råsidenkänsla) som bara blir skönare och skönare ju fler tvättar.

  Jag tycker alltså precis som du Hele´n att hampa är en planta som behövs i världen – och betr. hampa som drog så har jag aldrig känt mig dragen till den sortens ‘verklighet’ ..livet är händelserikt nog som det är!!

 • @Helen
  Hampa får odlas i Sverige (industrisorten, då’rå) om ytan överstiger 4 hektar. Tyvärr går det inte så bra för de svenska hampaodlarna då industrin inte har nappat på möjligheterna ännu.

 • Här kommer en liten fortsättning
  då mitt tidigare inlägg blev lite för långt så kanske om jag lägger in ett till nedanför att det är ok? Jag provar 😉 för detta är viktigt.
  Israel har kommit ganska långt i sin forskning i denna fråga dessutom får de hjälp från REGERINGEN det ni !
  Länk här:http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/israel-and-palestine/130820/israel-cannabis-scientist-Raphael-Mechoulam-medical-marijuana
  en till:http://www.jewishjournal.com/cover_story/article/green_gold_israel_sets_a_new_standard_for_legal_medical_marijuana_reasearch
  https://www.youtube.com/watch?v=0aVU1lLbFLE&list=PL4-ZWzDC4s_dQfAeDyx68__zmuCSEZpr52:50 min.
  http://www.thomhartmann.com/forum/2013/10/israel%E2%80%99s-state-run-medical-marijuana-program : Då har vi inte ens kommit in på miljöaspekten med Hampa!
  Om vi skulle tillverka t.e.x tidningar av hampa skulle inte ETT ENDA TRÄD till behövas huggas ned! Eller plast och komposit i bilar,(UTAN GIFTIG PETROLEUM OLJA)
  som dessutom förmultnar i naturen när man slänger den på komposten!
  Det går också alldeles utmärkt att köra bio diesel i lastbilar/bilar på hampaolja!
  De sotar aldrig igen och håller hur länge som helst nästan! ;
  Då börjar vi verkligen komma någon vart!
  Att inte få använda detta ämne som faktiskt Gud har satt på vår planet för dess läkande effektivitet och användbarhet!
  Det är inte ett utvecklat samhälle,som nekar lindring till deras sjuka!
  Det omnämns även i boken Samtal med Gud bok 2 sidan 169. Av Neale Donald Walsch
  ”Hampan råkar vara ett av de mest användbara, tåligaste och slitstarkaste materialen på jorden.
  Ni kan inte tillverka en fiber som lämpar sig bättre för kläder,ett starkare material för rep, ett mer lättodlat och lättskördat material för pappersmassa. Ni fäller hundratusentals träd om året för att ni ska få söndagstidningar där ni kan läsa om hur världens skogar krymper. Hampan skulle kunna ge er miljontals söndagstidningar utan att ni behövde fälla ett enda träd. Faktum är att den skulle kunna ersätta en mängd material till en tiondel av kostnaden.
  Och det är där haken ligger. Någon förlorar pengar om den här fantastiska växten – som även råkar ha utomordentliga medicinska egenskaper – tillåts odlas.
  För att om man fick odla den så skulle hälften av världens bomullsodlare och nylon- och rayontillverkare och halva skogsindustrin gå omkull.”
  Om så detta inlägg bara kan hjälpa en enda människa till en bättre tillvaro och ge lite hopp,så har alla mina år bakom datorn som sjukpensionär inte varit helt till spillo!
  V I ALLA HAR FAKTISKT RÄTTIGHETER SOM MÄNSKLIGA VARELSER !
  Men ofta verkar/känns det som om
  de som bestämmer behandlar oss många gånger som boskap eller en skock får
  som ska fösas i hop i en liten hage och där ska vi hålla oss!
  Nåde den som tänker utanför ramarna !
  Då svartmålas de som vågar tänka självständigt eller så kastar vi dem i fängelse eller värre när de bara försöker lösa problem världsliga eller mindre världsliga problem
  Som bakgrund kan också nämnas att jag läst 2 böcker i ämnet hittills inte bara skrotat runt på nätet *ler*
  ”Marihuana, the Forbidden Medicine”
  (på engelska visserligen men ej så svår)
  av Lester Grinspoon, James B. Bakalar
  Fantastiskt läsvärd !
  Rekommenderas Varmt!
  En liten påminnelse bara från början av mitt inlägg i fall någon orkat läsa ända hit
  Jag har aldrig i hela mitt liv använt någon som helst drog!
  Förutom värktabletter som ställer till med rejäl oreda i min mage sorgligt men sant, alkohol någon gång i bland dock ej i kombination med värktabletter!
  och tobak men rökfri sedan ca 10 år !
  Men jag är för en avkriminalisering och för en medicinsk användning.
  Anledningen den har jag precis gett er!
  Håll till godo mina vänner!
  Jag hoppas att dessa länkar får stå kvar,
  då man aldrig i Sverige skulle tillåta detta i mainstream media!
  P.g.a en eventuell risk för mig och min familj så vill jag helst ej sätta ut mitt efternamn hoppas det respekteras.
  Tack för en Jättebra sida ! ! !
  Helén.S

 • Ja jag är för en avkriminalisering och en medicinsk användning helt klart!
  Jag har själv aldrig använt eller ens testat,men har läst på en hel del.
  Jag har kommit fram till den slutsatsen att vi har blivit totalt grundlurade just när det gäller cannabisen och dess medicinska värde! Det gör mig mycket arg och upprörd att inse att det faktiskt finns hjälp,naturlig dessutom att få när den svenska sjukvården står handfallna,med meningen att
  ”Tyvärr finns det inget mera vi kan göra” och därmed sända hem en patient med mer eller mindre undermeningen att du får, ”åka hem och ordna upp det du hinner affärer/familj säga adjö och sätt dig att vänta på döden ! ? ! ? ”
  Vad är det för vård? Är det, det här det ”VI VILL” att våra skattepengar går till? ”Vi” som i Sverige har ”så bra sjukvård” ja tydligen för inte är det Friskvård i varje fall ! för ”de(de som bestämmer)” ”Vill inte att man ska bli frisk då förlorar ju läkemedelsföretagen miljardbelopp varje år” Vård utan hopp om liv när hjälpen faktiskt inte är så långt bort! DET ÄR SKANDALÖST ! OCH Det borde vara STRAFFBART ! ! ! Att det dessutom är helt tabu att ens prata om det förvärrar ju saken ännu mera!
  De som vågar (vilket inte är många)gå utanför lagens ramar kan hitta en rejäl lindring i t.ex i
  mot smärtor och Grön starr och för att inte tala om i livets slutskede ! Eller
  T.o.m bli friska från en mycket allvarlig o många fall dödlig sjukdom som Cancer, och dessutom få en enorm lindring under e.v skolmedicinsk cancerbehandling.
  Depressioner,Epilepsi,MS,Bindvävssjukdomar o.s.v. o.s.v
  Kan även vara en effektiv hjälp vid nedtrappning vid
  Drogavvänjning av tunga droger ! Det sägs i mainstream media att det inte finns tillräckligt med forskning DET ÄR LÖGN ! och det förtigs ständigt!
  Det finns en hel del om man bara är villig och har tid
  att leta själv…Jag vet inte om man får lägga in länkar(om inte får moderator ursäkta och fritt ta bort dem) här, men om, så skulle jag gärna bidra med några riktigt seriöst bra länkar i rent utbildningssyfte här är dom:
  Den första är Rick Simpsons dokumentär ”Run From The Cure” The Rick Simpson Story(engelska)
  https://www.youtube.com/watch?v=o4VxLmH2pwc
  Här är en läkare som först var vilseledd precis som alla vi andra,
  men som har ändrat uppfattning hans namn är: Dr.Sanjay Gupta.
  ”CNN’s Sanjay Gupta: Apologizes for Past Opposition, Delivers Full Throated Defense of Medical Marijuana”
  ”Dr Sanjay Gupta – Publicly Apologizes For Being SO WRONG about medical cannabis”
  Filmen heter:Dr Sanjay Gupta’s CNN Special ”WEED”Länken kommer här:
  https://www.youtube.com/watch?v=Z3IMfIQ_K6U Inte youtube men ”bevis ”på att regeringarna känner till att det botar cancer !
  http://www.knowledgeoftoday.org/2012/06/fda-cancer-industry-prevent-cure.html
  En professor emeritus från Harvard universitet uttrycker sig så här
  Dr.Lester Grenspoon
  Här är en kort länk på ca 2 min:
  https://www.youtube.com/watch?v=tEtpxPWjcrw
  En längre version ca 57 min.
  ”Clearing the Smoke”: The Science of Cannabis:
  Länk här:https://www.youtube.com/watch?v=8aTbnO9I-TU

  Helén.S

 • Detta med cannabisreceptorer är onekligen mycket intressant. Hur kommer det sig att cannabis har blivit så utskällt under så lång tid. Det är en fantastisk planta som kan ge mat (fröna), kläder, papper, rep, medicin och glädje för att nämna det jag kommer på just nu. Tänk om det gick att köpa lagligt under kontrollerade former – på ett sorts systembolag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *