Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Illustrerad Vetenskap om hur cannabis kan bota cancer, diabetes och depression

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 maj 2013
- NewsVoice redaktion
Cannabis - Foto: Crestock.com

Illustrerad Vetenskap om cannabisHasch på recept? Efter att i många år ha haft rykte som fördummande och ha varit förbjuden återföds cannabisväxten nu som läkemedelsbranschens underbarn [eller största hot, NewsVoice anm.], skriver Illustrerad Vetenskap.

“Sedan forskare 1987 upptäckte de så kallade cannabisreceptorerna i hjärnan, har antalet forskningsprojekt gällande cannabis ökat explosivt. Tvärtemot den gängse uppfattningen att haschdimmor enbart är fördummande, har den ena undersökningen efter den andra visat att vissa ämnen i hasch är verksamma mot ett brett spektrum av sjukdomar från diabetes via cancer till depression.”

Källa: Kan hasch bota?

Foto: Wikimedia Commons

cannabis


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq