Margaret Chan, WHO: Nya viruset “är ett hot mot hela världen” – Ny bluff eller verkligt hot?

2

WHO pandemihotExpressen: “Ännu en person har avlidit efter att drabbats det nya viruset MERS-CoV. WHO varnar nu för viruset som har flera likheter med SARS. – Det är ett hot mot hela världen, säger Margaret Chan vid Världshälsoorganisationen WHO, enligt CNN.”

“We understand too little about this virus when viewed against the magnitude of its potential threat,” she said, and more information is needed “quickly” and “urgently.”

“We do not know where the virus hides in nature. We do not know how people are getting infected. Until we answer these questions, we are empty-handed when it comes to prevention. These are alarm bells. And we must respond,” she said.

“Coronavirus reported in France Health workers infected with coronavirus What is coronavirus?”

“The virus had infected 44 people worldwide as of last week, most of them in the Middle East, according to the World Health Organization’s most recent update Thursday. Half of them have died.”

Läs mer i Expressen

Läs mer på CNN

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
ruben
ruben
Gäst
1 juni 2013 kl 23:03

Känner alltid lite varningsklockor när någon uttalar domedags utlåtande beträffande pandemier den här gången om corona virus. Det brukar då finnas ett vaccin på gång att lanseras. Så här starkt uttryckt att det är ett hot mot hela världen har jag däremot aldrig hört förut. Beror det på att man vill ta till extra krafttag för att sprida vaccinet? Är det en ytterligare elakartad ekonomisk strategi mot mänskligheten?

Thomas
Thomas
Gäst
30 maj 2013 kl 18:07

Lösning: Stäng gränserna några månader. Hmm. Vi kanske skulle bli hungriga då.