NASA ScienceCast: Asteroid 1998 QE2 Flyby on 31 May 2013

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 maj 2013
- NewsVoice redaktion
Asteroid 1998 QE2

SPACE. NASA is tracking a large near-Earth asteroid as it passes by the Earth-Moon system on May 31st. Amateur astronomers in the northern hemisphere may be able to see the space rock for themselves during the 1st week of June.

“1998 QE2 är en 2, 7 kilometer lång jätteasteroid som flyger genom rymden åt jordens håll. Rymdklumpen är ovanligt stor och senast för någon dag sedan upptäckte NASA att QE2 har en egen måne eller “satellit” som följer med  genom solsystemet”. – Aftonbladet

“The discovery of its moon surprised the astronomers, said NASA radar scientist Marina Brozovic, who helped take the images at Deep Space Network antenna at Goldstone, California. “It turns out that 1998 QE2 is a binary asteroid,” she said. This is something we did not expect.” – CNN


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *