Slutet nära för genmodifierade grödor “GMO” i Danmark

publicerad 29 maj 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Monsanto GMOGenetiskt modifierade grödor har dragit på sig stor kritik över hela världen. Särskilt i Europa och Danmark, där det nu verkar vara helt klart att GMO-grödor inte ska odlas.

Monsanto har testat möjligheterna till produktion av olika genmodifierade grödor i Danmark, men försöken är nu avslutade och försöken har inte renderat efterfrågan, skriver DR Nyheder i samarbete med Centrum för undersökande journalistik i Danmark.

“I Europa säljer Monsanto bara GM-majs i tre länder. GMO-majs är mindre än en procent av EU: s växande majs på land. Fältförsök startades endast i tre länder. Vi kommer inte att spendera mer pengar på att övertyga folk att plantera dem. ” / Brandon Mitchener, informatör för Monsanto i Europa

Läs mer i DR.dk

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag pustade ut när det meddelades att Monsanto givit upp Europa. Men nu börjar jag undra om det är för bra för att vara sant?
  Annika Åhnberg, som uttryckt klara sympatier för GMO-teknik och Monsanto, hörde jag nyligen ska sitta i Saltå Kvarns styrelse, vilket förstås är rena hädelsen om det är sant. Alla vet vad Saltå Kvarn står för. Jag har hört mera saker men vill inte säga något innan jag vet säkert. Någon här som vet mera?

  • Tyvärr kan vi nog inte pusta ut ..alls, eftersom Monsanto ju ska fokusera på “high-performance, conventional hybrid seeds..” i Europa – istället för majsen.
   Speciellt inte som det verkar finnas ett stort antal GMO odlingar i Sverige redan. Har inte hört att de ska läggas ner. Sockerbets-försöks-odlingarna i Skåne har de ju nyligen fått licenser på – såg jag i en nät-tidning nyligen.
   Man kan bara hoppas att fler länder följer i Japans och Koreas spår – och säger nej tack till USAs GMO-vete – och helst allt annat syntetiskt därifrån också!!
   Det är ju förfärligt om de nu lyckats nästla sig in i Saltå Kvarns styrelse också – men inte förvånande, eftersom de ju finns i många styrelser i Europa redan.
   Företag som Monsanto har ingen som helst funktion att fylla på den här planeten. Vi kommer inte att kunna pusta ut förrän Monsanto (och dess gelikar!!) är helt borta ur bilden.

    • Tack för länk – läste många av kommentarerna. Helt ofattbart ‘sjukt’ att man kan försvara ett sådant förfarande. Jag förstår upprördheten – och kan bara säga att jag är också otroligt besviken att det kan gå till på det sättet. Det verkar som om Monsanto (och dess gelikar) har infiltrerat väldigt många ‘svenska’ styrelser med sin ’round-up’ taktik!! Jag bävar för svenska barns framtid! 🙁

 • Som jag läst för ca: 15 år sedan är GMO produkterna som framställs en simpel bondfångare. Fattiga duktiga bönder i fattigare länder luras in att köpa produkterna och sätter sig i skuld. De kan inte använda produkterna av återvunnet utsäde vilket går att göra med naturligt utsäde. Därför är de i klorna på dem och måste köpa igen och igen. Så mesta pengarna för jobbet går till de som säljer produkten. Dessutom är GMO produkter som modifierats för stor avkastning dåligt innehåll i näringsämnen och smak. Att bönder sätter sig i skuld och hela tiden får köpa nytt för att utsädet inte är reproducerbart på samma sätt som naturligt är bondfångeri.

 • Dagens Natural news visar vad som kan komma att ske i Sverige om Monsanto ges fria tyglar!!!
  Se:
  The USDA has announced they’ve found GMO wheat invading a commercial wheat farm in Oregon. They traced it back to experimental GE wheat fields planted by Monsanto years ago.

  The GMO wheat has escaped! The era of runaway genetic pollution has begun…

  Now, the entire U.S. wheat supply may need to be called into question, and other nations may start banning U.S. wheat imports as a result of GMO contamination:
  http://www.naturalnews.com/040541_GMO_genetic_pollution_GE_wheat.html

  • 1)
   Vadå! “..den fortsätta odlingen och försäljningen av GMO-produkter kommer att ske i länder där efterfrågan är stor,..”
   Vems efterfrågan? Har svårt att tro att det är den Spanska, Portugisiska och Tjeckiska befolkningen som står för ‘den stora efterfrågan’ av GMO produkter!

   2)
   Det räcker väl inte att de ger GMO majs på båten..!
   I länken från Canal 2nd Opinion ovan står det bl a att Monsanto
   “…stopped most of the trials, including the trial in Denmark, following a strategic decision in 2011 to focus our commercial activity in Europe on high-performance, conventional hybrid seeds. Monsanto has a thriving business in Europe with conventional seeds and crop protection products…”
   Dessa framtida planer beträffande FRÖER (..suck) blir ju ‘ur askan i elden’!!!

 • Comparison of GMO Corn versus Non-GMO Corn

  non-GMO corn has 437 times more calcium
  non-GMO corn has about 56 times more magnesium
  non-GMO corn has 16 times more potassium
  non-GMO corn has 7 times more manganese
  non-GMO corn has 3,400 times more energy per gram

  18,5 ggr tillåtna glyphosate, 200 ppm formaldehyde, 1ppm har redan visat sig vara farliga i djur modeller.

  Och listan fortsätter. Nästan inga mineraler eller vitaminer, samt väldigt giftiga.

 • Jag tror inte att det är så enkelt. Genom chemtrails förgiftas vår miljö mer och mer och till slut kommer det kanske inte växa något annat än genmodifierade grödor. En bonde i Blekinge sa till min mamma att Monsatos utsäde växer bra men inte något annat.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *