Slutet nära för genmodifierade grödor “GMO” i Danmark

publicerad 29 maj 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

Monsanto GMOGenetiskt modifierade grödor har dragit på sig stor kritik över hela världen. Särskilt i Europa och Danmark, där det nu verkar vara helt klart att GMO-grödor inte ska odlas.

Monsanto har testat möjligheterna till produktion av olika genmodifierade grödor i Danmark, men försöken är nu avslutade och försöken har inte renderat efterfrågan, skriver DR Nyheder i samarbete med Centrum för undersökande journalistik i Danmark.

"I Europa säljer Monsanto bara GM-majs i tre länder. GMO-majs är mindre än en procent av EU: s växande majs på land. Fältförsök startades endast i tre länder. Vi kommer inte att spendera mer pengar på att övertyga folk att plantera dem. " / Brandon Mitchener, informatör för Monsanto i Europa

Läs mer i DR.dk